Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 15:48

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι . Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που φιλοξενείται στο Τόκιο. 
EPA / FRANCK ROBICHON

Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που φιλοξενείται στο Τόκιο. 

Πονηρές ματιές. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Μαρίνα Πατούλη στα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Δένδρο της Ειρήνης», στο Πάρκο Ριζάρη, που πρόσφερε στον Δήμο Αθηναίων ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». 
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Μαρίνα Πατούλη στα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Δένδρο της Ειρήνης», στο Πάρκο Ριζάρη, που πρόσφερε στον Δήμο Αθηναίων ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». 

Ανθρώπινη αλυσίδα στο Χονγκ Κονγκ . Μαθητές στην πόλη Σα Τιν του Χονγκ Κονγκ σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης. 
EPA / JEROME FAVRE

Μαθητές στην πόλη Σα Τιν του Χονγκ Κονγκ σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης. 

Παρέλαση για την Ανεξαρτησία στη Χιλή. Στιγμιότυπο από την Μεγάλη Στρατιωτική Παρέλαση στο Σαντιάγο της Χιλής.
EPA / Alberto Valdes

Στιγμιότυπο από την Μεγάλη Στρατιωτική Παρέλαση στο Σαντιάγο της Χιλής.

Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή. Μαθητές διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή στη νήσο Μαροβο, στα Νησιά Σολομώντα. Εκατομμύρια πειδιά σε όλο τον κόσμο, από τη Μελβούρνη και το Νέο Δελχί, έως το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, αλλά και την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις κλείνουν σήμερα τα βιβλία τους και ξεχύνονται στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την προστασία του περιβάλλοντος και να ζητήσουν με τον επιτακτικό τρόπο από τους παγκόσμιους ηγέτες «να κάνουν τη δουλειά τους» αναλαμβάνοντας επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή.
350 PACIFIC via REUTERS / Social Media

Μαθητές διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή στη νήσο Μαροβο, στα Νησιά Σολομώντα. Εκατομμύρια πειδιά σε όλο τον κόσμο, από τη Μελβούρνη και το Νέο Δελχί, έως το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, αλλά και την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις κλείνουν σήμερα τα βιβλία τους και ξεχύνονται στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την προστασία του περιβάλλοντος και να ζητήσουν με τον επιτακτικό τρόπο από τους παγκόσμιους ηγέτες «να κάνουν τη δουλειά τους» αναλαμβάνοντας επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή.

Ευκαρπία: Καταστροφές από την κακοκαιρία. Προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε τη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν κι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε τη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν κι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Συνάντηση κορυφής. Ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ προσέρχονται στο επίσημο Gala του τουρνουά Laver Cup στη Γενεύη της ςΕλβετίας. 
REUTERS / Denis Balibouse

Ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ προσέρχονται στο επίσημο Gala του τουρνουά Laver Cup στη Γενεύη της ςΕλβετίας. 

Σε δομές φιλοξενίας στην Κόρινθο οι πρόσφυγες της Αχαρνών. Στιγμιότυπο από το στρατόπεδο Κορίνθου όπου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από τα δύο κτήρια της Αχαρνών στα οποία πραγματοποίησε χθες επιχείρηση εκκένωσης η Ελληνική Αστυνομία. 
INTIME NEWS / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από το στρατόπεδο Κορίνθου όπου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από τα δύο κτήρια της Αχαρνών στα οποία πραγματοποίησε χθες επιχείρηση εκκένωσης η Ελληνική Αστυνομία. 

Ο «ιερός κύκλος» του Ντέμιαν Χιρστ. Το τρομερό παιδί της μοντέρνας τέχνης, Ντέμιαν Χιρστ, επιστρέφει έπειτα από επτά χρόνια στο Λονδίνο με την έκθεση «Mandalas». Μεγάλης κλίμακας έργα, με χαρακτηριστικό μοτίβο τις πεταλούδες, εμπνευσμένα από τη μάνταλα. Σανσκριτική λέξη, που σημαίνει ο «ιερός κύκλος» και αντιπροσωπεύει το σύμπαν, την ενότητα και την ολότητα. Συμβολίζει το άπειρο και την αιώνια ζωή. Ο 54χρονος εκκεντρικός εικαστικός δεν είναι μόνο καλλιτέχνης, αλλά γνωρίζει τους μηχανισμούς της τέχνης. Ο καρχαρίας του που πλέει σε μία γυάλα φορμόλης έγινε η υπογραφή του, το έμβλημα της ΒritΑrt (Βρετανικής Τέχνης). Είναι, όμως, τέχνη ένας ταριχευμένος καρχαρίας; Αν μπορείς να πείσεις, κατά κύριο λόγο τους πλούσιους πελάτες, τέχνη είναι και οι πατάτες... 
REUTERS / Dylan Martinez

Το τρομερό παιδί της μοντέρνας τέχνης, Ντέμιαν Χιρστ, επιστρέφει έπειτα από επτά χρόνια στο Λονδίνο με την έκθεση «Mandalas». Μεγάλης κλίμακας έργα, με χαρακτηριστικό μοτίβο τις πεταλούδες, εμπνευσμένα από τη μάνταλα. Σανσκριτική λέξη, που σημαίνει ο «ιερός κύκλος» και αντιπροσωπεύει το σύμπαν, την ενότητα και την ολότητα. Συμβολίζει το άπειρο και την αιώνια ζωή. Ο 54χρονος εκκεντρικός εικαστικός δεν είναι μόνο καλλιτέχνης, αλλά γνωρίζει τους μηχανισμούς της τέχνης. Ο καρχαρίας του που πλέει σε μία γυάλα φορμόλης έγινε η υπογραφή του, το έμβλημα της ΒritΑrt (Βρετανικής Τέχνης). Είναι, όμως, τέχνη ένας ταριχευμένος καρχαρίας; Αν μπορείς να πείσεις, κατά κύριο λόγο τους πλούσιους πελάτες, τέχνη είναι και οι πατάτες... 

Ποδηλατάδα στη Δρέσδη. Ένας άνδρας οδηγεί το ποδήλατό του πάνω στη γέφυρα Καρολα, στη Δρέσδη της Γερμανίας. 
EPA / FILIP SINGER

Ένας άνδρας οδηγεί το ποδήλατό του πάνω στη γέφυρα Καρολα, στη Δρέσδη της Γερμανίας.