Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 14:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Βρετανία: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η απόφαση της αναστολής της λειτουργίας του κοινοβουλίου. Κόσμος διαδηλώνει έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, στο Λονδίνο, κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Έντεκα δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου θα ακούσουν σήμερα και για τρεις ημέρες συνολικά τα πολτικά επιχειρήματα για την πολιτική κατηγορία εις βάρος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον ότι σκοπίμως αιτήθηκε από τη βασίλισσα την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες, προκειμένου να καταπνίξει τον διάλογο για την κρίση του Brexit.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Κόσμος διαδηλώνει έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, στο Λονδίνο, κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Έντεκα δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου θα ακούσουν σήμερα και για τρεις ημέρες συνολικά τα πολτικά επιχειρήματα για την πολιτική κατηγορία εις βάρος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον ότι σκοπίμως αιτήθηκε από τη βασίλισσα την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες, προκειμένου να καταπνίξει τον διάλογο για την κρίση του Brexit.

Επίθεση στο Αφγανιστάν. Μία οικογένεια Αφγανών απομακρύνεται από την περιοχή στην Καμπούλ όπου νωρίτερα σημειώθηκε επίθεση που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σε άλλο περιστατικό, τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Αφγανού προέδρου στην επαρχία Παρουάν, στο κεντρικό Αφγανιστάν. 
REUTERS / OMAR SOBHANI

Μία οικογένεια Αφγανών απομακρύνεται από την περιοχή στην Καμπούλ όπου νωρίτερα σημειώθηκε επίθεση που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σε άλλο περιστατικό, τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Αφγανού προέδρου στην επαρχία Παρουάν, στο κεντρικό Αφγανιστάν. 

Ψάρεμα στη Γάζα. Παλαιστίνιοι ψαράδες ετοιμάζουν τα δίχτυα τους στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Shati, στη Γάζα. 
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιοι ψαράδες ετοιμάζουν τα δίχτυα τους στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Shati, στη Γάζα. 

Μαγεία από τα Κύθηρα. Το Διακόφτι, Διακοφτό, Μακρονήσι ή Μακρυκύθηρα είναι το βασικότερο λιμάνι των Κυθήρων..Οφείλει την ονομασία του στην παρακείμενη νησίδα που φέρει το ίδιο όνομα. Η νησίδα συνδέεται με τα υπόλοιπα Κύθηρα μέσω μιας τσιμεντένιας γέφυρας και δημιουργεί ένα όρμο. Σε αυτήν λειτουργεί από το 1995 το σύγχρονο λιμάνι.
INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το Διακόφτι, Διακοφτό, Μακρονήσι ή Μακρυκύθηρα είναι το βασικότερο λιμάνι των Κυθήρων..Οφείλει την ονομασία του στην παρακείμενη νησίδα που φέρει το ίδιο όνομα. Η νησίδα συνδέεται με τα υπόλοιπα Κύθηρα μέσω μιας τσιμεντένιας γέφυρας και δημιουργεί ένα όρμο. Σε αυτήν λειτουργεί από το 1995 το σύγχρονο λιμάνι.

Δημοπρασία αντικειμένων του B.B. King. Δύο κοπέλες επισκέπτονται το χώρο του οίκου δημοπρασιών Julien, στο Μπέβερλι Χιλς, όπου εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα και μουσικά όργανα του Αμερικανού μπλουζ κιθαρίστα και τραγουδοποιού B.B. King. Στις 21 Σεπτεμβρίου τα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία των αντικειμένων του διάσημου μουσικού. 
EPA / ETIENNE LAURENT

Δύο κοπέλες επισκέπτονται το χώρο του οίκου δημοπρασιών Julien, στο Μπέβερλι Χιλς, όπου εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα και μουσικά όργανα του Αμερικανού μπλουζ κιθαρίστα και τραγουδοποιού B.B. King. Στις 21 Σεπτεμβρίου τα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία των αντικειμένων του διάσημου μουσικού. 

Ρομαντική πασαρέλα. Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της μπράντας POSTER GIRL στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. 
 
EPA / NEIL HALL

Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της μπράντας POSTER GIRL στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. 

 

Ισραήλ: Εκλογές - δημοψήφισμα για το πολιτικό μέλλον του Νετανιάχου. Υπερορθόδοξος Εβραίος στην Ιερουσαλήμ περνάει μπροστά από αφίσα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και το Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οι Ισραηλινοί προσέρχονται σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες, στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές. Η εκλογική αναμέτρηση προμηνύεται ως μια μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Νετανιάχου και του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντς.
REUTERS / AMMAR AWAD

Υπερορθόδοξος Εβραίος στην Ιερουσαλήμ περνάει μπροστά από αφίσα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και το Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οι Ισραηλινοί προσέρχονται σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες, στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές. Η εκλογική αναμέτρηση προμηνύεται ως μια μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Νετανιάχου και του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντς.

Στη Σρι Λάνκα ο πιο ψηλός πύργος της Νότιας Ασίας. Ο ψηλότερος πύργος της Νότιας Ασίας σε σχήμα λωτού (Lotus Tower) διακρίνεται κατά τα εγκαίνιά του στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. 
REUTERS / Dinuka Liyanawatte

Ο ψηλότερος πύργος της Νότιας Ασίας σε σχήμα λωτού (Lotus Tower) διακρίνεται κατά τα εγκαίνιά του στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. 

Το «μπλε κορίτσι» στοιχειώνει το ποδόσφαιρο στο Ιράν. Προπόνηση Ιρανών γυναικών σε αθλητικό σχολείο στην Τεχεράνη, ενώ η παγκόσμια κατακραυγή για το «μπλε κορίτσι» δεν έχει ξεθυμάνει. Η 29χρονη που συνελήφθη, γιατί τον περασμένο Μάρτιο μπήκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου μεταμφιεσμένη για να δει την αγαπημένη της ομάδα, Εστεκλάλ, πέθανε. Μετά την αναβολή της δίκης της, την περασμένη εβδομάδα, αυτοπυρπολήθηκε, καθώς ήταν αντιμέτωπη, σε περίπτωση καταδίκης, με φυλάκιση από 6 μήνες έως 2 χρόνια. Η FIFA είχε δώσει διορία στην Τεχεράνη έως τις 31 Αυγούστου, ώστε να επιτρέπεται η είσοδος γυναικών σε γήπεδα, ωστόσο η χώρα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί. Και να σκεφτεί κανείς ότι η απαγόρευση δεν είναι καν νομοθετημένη. Είναι σε «παράλογες απόψεις ριζωμένη», όπως δήλωσε ο Masoud Shojaei, αρχηγός της Εθνικής ποδοσφαίρου. 
VIA REUTERS / WANA NEWS AGENCY

Προπόνηση Ιρανών γυναικών σε αθλητικό σχολείο στην Τεχεράνη, ενώ η παγκόσμια κατακραυγή για το «μπλε κορίτσι» δεν έχει ξεθυμάνει. Η 29χρονη που συνελήφθη, γιατί τον περασμένο Μάρτιο μπήκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου μεταμφιεσμένη για να δει την αγαπημένη της ομάδα, Εστεκλάλ, πέθανε. Μετά την αναβολή της δίκης της, την περασμένη εβδομάδα, αυτοπυρπολήθηκε, καθώς ήταν αντιμέτωπη, σε περίπτωση καταδίκης, με φυλάκιση από 6 μήνες έως 2 χρόνια. Η FIFA είχε δώσει διορία στην Τεχεράνη έως τις 31 Αυγούστου, ώστε να επιτρέπεται η είσοδος γυναικών σε γήπεδα, ωστόσο η χώρα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί. Και να σκεφτεί κανείς ότι η απαγόρευση δεν είναι καν νομοθετημένη. Είναι σε «παράλογες απόψεις ριζωμένη», όπως δήλωσε ο Masoud Shojaei, αρχηγός της Εθνικής ποδοσφαίρου. 

Καθημερινή εργασία στην Ινδία. Μία γυναίκα δουλεύει σε χωράφι στο χωριό Barot της Ινδίας. 
EPA / HARISH TYAGI

Μία γυναίκα δουλεύει σε χωράφι στο χωριό Barot της Ινδίας.