Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 15:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019.

Πικάσο και αρχαιότητα. Στιγμιότυπο από την έκθεση «Πικάσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την έκθεση «Πικάσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Γροιλανδία: Έχασε 2 γιγατόνους πάγων σε μία ημέρα. Φωτογραφία του Στέφεν Όλσεν, του Κέντρου Ωκεανών και Πάγων του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εικονίζει σκύλους που σέρνουν έλκηθρα να φαίνονται να τρέχουν πάνω στη θάλασσα καθώς περνούν ανάμεσα σε λιωμένους πάγους στο βορειοδυτικό τμήμα της Γροιλανδίας. Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 13 Ιουνίου έρχεται ως μήνυμα αφύπνισης για όλο τον πλανήτη.  Σε περιοχές που καλύπτουν το 40% της έκτασης της Γροιλανδίας παρατηρήθηκε την περασμένη Πέμπτη απώλεια πάγων η οποία ανέρχεται σε 2 γιγατόνους (ίση με 2 δισεκατομμύρια τόνους) μόνο σε αυτή την ημέρα. 
 
STEFFEN OLSEN / SOCIAL MEDIA

Φωτογραφία του Στέφεν Όλσεν, του Κέντρου Ωκεανών και Πάγων του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εικονίζει σκύλους που σέρνουν έλκηθρα να φαίνονται να τρέχουν πάνω στη θάλασσα καθώς περνούν ανάμεσα σε λιωμένους πάγους στο βορειοδυτικό τμήμα της Γροιλανδίας. Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 13 Ιουνίου έρχεται ως μήνυμα αφύπνισης για όλο τον πλανήτη.  Σε περιοχές που καλύπτουν το 40% της έκτασης της Γροιλανδίας παρατηρήθηκε την περασμένη Πέμπτη απώλεια πάγων η οποία ανέρχεται σε 2 γιγατόνους (ίση με 2 δισεκατομμύρια τόνους) μόνο σε αυτή την ημέρα. 

 

«Ψεύτικα» νερά στα Τρίκαλα. Τα νερά του Κεφαλοπόταμου ρέουν ανάμεσα στα δέντρα του δάσους στην πλαγιά του βουνού Κόζιακας λίγο έξω από το χωριό Γοργογύρι του νομού Τρικάλων. Τα νερά του ποταμού ξεκινούν από πηγή στις κορυφές του Κόζιακα και περνούν έξω από τα χωριά Γοργογύρι και Ξυλοπάροικο, στα Τρίκαλα. Το ποτάμι και η διαδρομή του αποτελεί πόλο έλξης το καλοκαίρι για όσους αναζητούν δροσιά και ηρεμία, αλλά και μια διαδρομή για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την ορειβασία. Βιότοπους αποτελούν ο Κεφαλοπόταμος και το παρόχθιο δάσος Παλαιοκόπρι Λάκκα (3 χλμ. από το χωριό) καθώς και η πηγή Γαύρου. Ο Κεφαλοπόταμος διασχίζει κατά μήκος όλο το Γοργογύρι, περνάει από το κέντρο του και συνεχίζει προς τον οικισμό του Δίλοφου όπου και ενώνεται ενώνεται με τον επίσης ονομαζόμενο Κεφαλοπόταμο του Ξυλοπάροικου και έτσι ενωμένα τα δύο ποτάμια περνάνε δίπλα από το Δίλοφο και στη συνέχεια χύνονται στον Πηνειό. 
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τα νερά του Κεφαλοπόταμου ρέουν ανάμεσα στα δέντρα του δάσους στην πλαγιά του βουνού Κόζιακας λίγο έξω από το χωριό Γοργογύρι του νομού Τρικάλων. Τα νερά του ποταμού ξεκινούν από πηγή στις κορυφές του Κόζιακα και περνούν έξω από τα χωριά Γοργογύρι και Ξυλοπάροικο, στα Τρίκαλα. Το ποτάμι και η διαδρομή του αποτελεί πόλο έλξης το καλοκαίρι για όσους αναζητούν δροσιά και ηρεμία, αλλά και μια διαδρομή για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την ορειβασία. Βιότοπους αποτελούν ο Κεφαλοπόταμος και το παρόχθιο δάσος Παλαιοκόπρι Λάκκα (3 χλμ. από το χωριό) καθώς και η πηγή Γαύρου. Ο Κεφαλοπόταμος διασχίζει κατά μήκος όλο το Γοργογύρι, περνάει από το κέντρο του και συνεχίζει προς τον οικισμό του Δίλοφου όπου και ενώνεται ενώνεται με τον επίσης ονομαζόμενο Κεφαλοπόταμο του Ξυλοπάροικου και έτσι ενωμένα τα δύο ποτάμια περνάνε δίπλα από το Δίλοφο και στη συνέχεια χύνονται στον Πηνειό. 

Μπάνιο στον Γάγγη. Ένας άνδρας κάνει μπάνιο στις όχθες του Γάγγη ποταμού στην πόλη Howrah της Ινδίας. 
REUTERS / Rupak De Chowdhuri

Ένας άνδρας κάνει μπάνιο στις όχθες του Γάγγη ποταμού στην πόλη Howrah της Ινδίας. 

Διεθνής Αεροπορική Έκθεση στο Παρίσι. Στιγμιότυπο από την 53η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση η οποία φιλοξενείται στο αεροδρόμιο Paris-Le Bourget, στο Παρίσι. 
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Στιγμιότυπο από την 53η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση η οποία φιλοξενείται στο αεροδρόμιο Paris-Le Bourget, στο Παρίσι. 

Ξανά στη μάχη για την προεδρία ο Τραμπ. Κόσμος στο Ορλάντο, στη Φλόριντα, περιμένει στην βροχή για να περάσει στον χώρο που φιλοξένησε την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ ξεκίνησε από το Ορλάντο την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει μία δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2020. 
EPA / CRISTOBAL HERRERA

Κόσμος στο Ορλάντο, στη Φλόριντα, περιμένει στην βροχή για να περάσει στον χώρο που φιλοξένησε την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ ξεκίνησε από το Ορλάντο την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει μία δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2020. 

Διαφορετικό σκηνικό στη Βραζιλία. Ένα κορίτσι τρέχει προς το ποδήλατό της στην παραλία Guaruja του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία. 
REUTERS / Nacho Doce

Ένα κορίτσι τρέχει προς το ποδήλατό της στην παραλία Guaruja του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία. 

Στους ρυθμούς του τάνγκο η Κολομβία. Στιγμιότυπο από το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο που φιλοξενείται στο Μεντεγίν της Κολομβίας. 
EPA / LUIS EDUARDO NORIEGA

Στιγμιότυπο από το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο που φιλοξενείται στο Μεντεγίν της Κολομβίας. 

Καλλιτεχνικές ανησυχίες στο βυθό. Ο Κουβανός καλλιτέχνης Sandor Gonzalez παρουσιάζει στον τύπο με ποιο τρόπο ζωγραφίζει τα έργα του στο βυθό της παραλίας Punta Perdiz, στην Κούβα. 
REUTERS / RODRIGO GUTIERREZ

Ο Κουβανός καλλιτέχνης Sandor Gonzalez παρουσιάζει στον τύπο με ποιο τρόπο ζωγραφίζει τα έργα του στο βυθό της παραλίας Punta Perdiz, στην Κούβα. 

Ηλιοβασίλεμα στη Γάζα. Παλαιστίνιοι απολαμβάνουν την δύση του ήλιου σε παραλία στη Λωρίδα της Γάζας. 
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιοι απολαμβάνουν την δύση του ήλιου σε παραλία στη Λωρίδα της Γάζας.