Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 15:52

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.

Πρόβα τζενεράλε για τη «Νόρμα». Μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προετοιμάζονται για την πρόβα τζενεράλε της όπερας «Νόρμα», η οποία θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 
George Vitsaras / SOOC /

Μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προετοιμάζονται για την πρόβα τζενεράλε της όπερας «Νόρμα», η οποία θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Στις κάλπες οι Δανοί. Στιιγμιότυπο από εκλογικό τμήμα στην Κοπεγχάγη. Στη Δανία διεξάγονται σήμερα εκλογές με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
REUTERS / FABIAN BIMMER

Στιιγμιότυπο από εκλογικό τμήμα στην Κοπεγχάγη. Στη Δανία διεξάγονται σήμερα εκλογές με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η Αθήνα φιλοξενεί το... φωτορεπορτάζ . Στήσιμο έκθεσης του φεστιβάλ φωτορεπορτάζ Athens Photo Word, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019. Για δέκα μέρες, από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2019 κάτοικοι και επισκέπτες των Αθηνών θα έρθουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με την παγκόσμια καθημερινότητα του πλανήτη μέσα από τη ματιά και τη δουλειά έμπειρων και αναγνωρισμένων φωτογράφων. Το Athens Photo World στοχεύει στην ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της καταγραφής στιγμών της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων.  
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ

Στήσιμο έκθεσης του φεστιβάλ φωτορεπορτάζ Athens Photo Word, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019. Για δέκα μέρες, από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2019 κάτοικοι και επισκέπτες των Αθηνών θα έρθουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με την παγκόσμια καθημερινότητα του πλανήτη μέσα από τη ματιά και τη δουλειά έμπειρων και αναγνωρισμένων φωτογράφων. Το Athens Photo World στοχεύει στην ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της καταγραφής στιγμών της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων.  

Στους εορτασμούς για την απόβαση στη Νορμανδία ο Παυλόπουλος . «Επίκαιρη και αναγκαία» χαρακτήρισε τη συνεργασία της Ευρώπης και των ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του από το Πόρτσμουθ, για την 75η επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία. Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν πολιτικές προσωπικότητες από όλες τις χώρες, ανάμεσά τους ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η  βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.
REUTERS / CARLOS BARRIA

«Επίκαιρη και αναγκαία» χαρακτήρισε τη συνεργασία της Ευρώπης και των ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του από το Πόρτσμουθ, για την 75η επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία. Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν πολιτικές προσωπικότητες από όλες τις χώρες, ανάμεσά τους ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η  βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

«Ιπτάμενοι» περφόρμερ. Περφόρμερ παρουσιάζουν την παράστασή τους στο εθνικό γεωλογικό πάρκο Shiniuzhai στην κινέζικη επαρχία της Χουνάν. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Περφόρμερ παρουσιάζουν την παράστασή τους στο εθνικό γεωλογικό πάρκο Shiniuzhai στην κινέζικη επαρχία της Χουνάν. 

Φοιτητικό φεστιβάλ στη Ρωσία. Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης της 3ης διοργάνωσης του BRICS and SCO Student Spring International Festival στη Σταυρούπολη της Ρωσίας. 
REUTERS / EDUARD KORNIYENKO

Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης της 3ης διοργάνωσης του BRICS and SCO Student Spring International Festival στη Σταυρούπολη της Ρωσίας. 

Μουσουλμανική εορτή στην Ινδία. Μουσουλμάνοι συμμετέχουν σε προσευχή για το Ιντ αλ-φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας Ραμαντάν (Ραμαζάνι), στα χαλάσματα του τεμένους Feroz Shah Kotla στο Νέο Δελχί της Ινδίας. 
REUTERS / ADNAN ABIDI

Μουσουλμάνοι συμμετέχουν σε προσευχή για το Ιντ αλ-φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας Ραμαντάν (Ραμαζάνι), στα χαλάσματα του τεμένους Feroz Shah Kotla στο Νέο Δελχί της Ινδίας. 

Δύσκολες στιγμές . Ένας άστεγος κοιμάται σε πεζοδρόμιο στο Λος Άντζελες. Ραγδαία είναι η αύξηση των αστέγων στην πόλη (16%) σε διάστημα μόλις ενός έτους, ένα ακόμη στοιχείο το οποίο σηματοδοτεί τη σοβαρή ανισότητα στα εισοδήματα και την κρίση στέγασης στην Καλιφόρνια.  
REUTERS / Mike Blake

Ένας άστεγος κοιμάται σε πεζοδρόμιο στο Λος Άντζελες. Ραγδαία είναι η αύξηση των αστέγων στην πόλη (16%) σε διάστημα μόλις ενός έτους, ένα ακόμη στοιχείο το οποίο σηματοδοτεί τη σοβαρή ανισότητα στα εισοδήματα και την κρίση στέγασης στην Καλιφόρνια.  

Ειδυλλιακές βουτιές . Κόσμος κάνει μπάνιο κατά τη δύση του ήλιου σε λίμνη έξω από το Μινσκ της Λευκορωσίας. 
REUTERS / Vasily Fedosenko

Κόσμος κάνει μπάνιο κατά τη δύση του ήλιου σε λίμνη έξω από το Μινσκ της Λευκορωσίας. 

Νέο υλικό στο Βιετνάμ . Καινούρια αγάλματα διακρίνονται συσκευασμένα ακόμα στην παγόδα Ταμ Σον (Tam Son) στην πόλη Χο Τσι Μιν του Βιετνάμ. 
REUTERS / Yen Duong

Καινούρια αγάλματα διακρίνονται συσκευασμένα ακόμα στην παγόδα Ταμ Σον (Tam Son) στην πόλη Χο Τσι Μιν του Βιετνάμ. 

«Πράσινο» οδοιπορικό έως τον ιερό βράχο των Αβορίγινων . Το «πράσινο» κύμα πέρασε από πολλές ευρωπαϊκές χώρες στις ευρωεκλογές. Το θέμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (2019) είναι η «ατμοσφαιρική ρύπανση». Η οργάνωση Green Project (www.green-project.org) παρουσιάζει απόψε στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019, το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε κατά τη διάρκεια ενός διαφορετικού «πράσινου φωτογραφικού οδοιπορικού» στην Αυστραλία από τη Μελβούρνη μέχρι το Περθ, με τίτλο «Platypus trail». Στο οδοιπορικό αυτό, που πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, αποτυπώνεται η συνύπαρξη εντός των βιοσφαιρών της UNESCO των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής περιβαλλοντικής γνώσης των Αβορίγινων, η οποία αποκρυσταλλώνεται στο αρχαίο ρητό τους: «Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του κόσμου μας, είμαστε μέρος του». Στη φωτογραφία απεικονίζεται γυναίκα της φυλής Anangu, μπροστά στο Uluru, τον ιερό βράχο των Αβορίγινων, ο οποίος βρίσκεται μέσα στα όρια του αποθέματος βιόσφαιρας της UNESCO, Uluru-Kata Tjuta.
YANNIS TZORTZIS RPS, GREEN PROJECT 2018

Το «πράσινο» κύμα πέρασε από πολλές ευρωπαϊκές χώρες στις ευρωεκλογές. Το θέμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (2019) είναι η «ατμοσφαιρική ρύπανση». Η οργάνωση Green Project (www.green-project.org) παρουσιάζει απόψε στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019, το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε κατά τη διάρκεια ενός διαφορετικού «πράσινου φωτογραφικού οδοιπορικού» στην Αυστραλία από τη Μελβούρνη μέχρι το Περθ, με τίτλο «Platypus trail». Στο οδοιπορικό αυτό, που πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, αποτυπώνεται η συνύπαρξη εντός των βιοσφαιρών της UNESCO των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής περιβαλλοντικής γνώσης των Αβορίγινων, η οποία αποκρυσταλλώνεται στο αρχαίο ρητό τους: «Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του κόσμου μας, είμαστε μέρος του». Στη φωτογραφία απεικονίζεται γυναίκα της φυλής Anangu, μπροστά στο Uluru, τον ιερό βράχο των Αβορίγινων, ο οποίος βρίσκεται μέσα στα όρια του αποθέματος βιόσφαιρας της UNESCO, Uluru-Kata Tjuta.