Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 17:38

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019.

Έκθεση για την πτώση του Βερολίνου. Μία γυναίκα επισκέπεται την έκθεση Art Liberte που φιλοξενείται στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019, Φιλιππούπολη (Βουλγαρία). Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την πτώση του Βερολίνου και θα φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. 
EPA / VASSIL DONEV

Μία γυναίκα επισκέπεται την έκθεση Art Liberte που φιλοξενείται στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019, Φιλιππούπολη (Βουλγαρία). Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την πτώση του Βερολίνου και θα φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. 

Στους δρόμους ξανά τα «κίτρινα γιλέκα». Μία κοπέλα συμμετέχει σε κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στους δρόμους της Νίκαιας, στη Γαλλία. 
REUTERS / ERIC GAILLARD

Μία κοπέλα συμμετέχει σε κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στους δρόμους της Νίκαιας, στη Γαλλία. 

Πολεμική τέχνη στην Ινδία. Ένας σιχ παρουσιάζει, στην Αμριτσάρ της Ινδίας, μία μορφή πολεμικής τέχνης (Gatka) κατά τη διάρκεια θρησκευτικής εκδήλωσης την παραμονή της γιορτής για τα 353 χρόνια από τη γέννηση του γκουρού Γκομπίντ Σινγκ, του δέκατου γκουρού των Σιχ.  
EPA / RAMINDER PAL SINGH

Ένας σιχ παρουσιάζει, στην Αμριτσάρ της Ινδίας, μία μορφή πολεμικής τέχνης (Gatka) κατά τη διάρκεια θρησκευτικής εκδήλωσης την παραμονή της γιορτής για τα 353 χρόνια από τη γέννηση του γκουρού Γκομπίντ Σινγκ, του δέκατου γκουρού των Σιχ.  

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι.  Σωστικά συνεργεία επιχειρούν στον κέντρο του Παρισιού όπου το πρωί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη αερίου η οποία είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε αρτοποιείο στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού. 
BENOIT TESSIER

 

Σωστικά συνεργεία επιχειρούν στον κέντρο του Παρισιού όπου το πρωί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη αερίου η οποία είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε αρτοποιείο στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού. 

Πλημμύρες στην Ηλεία. Πλημμύρες στον ποταμό Αλφειό στην Ηλεία. 
Eurokinissi / ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Πλημμύρες στον ποταμό Αλφειό στην Ηλεία. 

Ημέρα τένις για παιδιά. Κοινή εμφάνιση του Νόβακ Τζόκοβιτς με την Πέππα, το γουρουνάκι, στην ημέρα τένις για παιδιά στο αυστραλιανό Open, στη Μελβούρνη.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Κοινή εμφάνιση του Νόβακ Τζόκοβιτς με την Πέππα, το γουρουνάκι, στην ημέρα τένις για παιδιά στο αυστραλιανό Open, στη Μελβούρνη.

Κάνοντας σκέιτ στο κρύο. Ένας αθλητής διακρίνεται να κάνει σκέιτ στη διώρυγα Ριντώ, στην Οττάβα του Καναδά, με το θερμόμετρο να δείχνει -21 βαθμούς Κελσίου. 
REUTERS / CHRIS WATTIE

Ένας αθλητής διακρίνεται να κάνει σκέιτ στη διώρυγα Ριντώ, στην Οττάβα του Καναδά, με το θερμόμετρο να δείχνει -21 βαθμούς Κελσίου. 

Αγκαλιές στην ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αγκαλιάζει ένα δικηγόρο έπειτα από την υπερψήφιση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, από τη Βουλή της γειτονικής χώρας. Οι τέσσερις τροπολογίες που υιοθέτησε η Βουλή αφορούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας (από «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»), το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της ΠΓΔΜ.
EPA / GEORGI LICOVSKI

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αγκαλιάζει ένα δικηγόρο έπειτα από την υπερψήφιση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, από τη Βουλή της γειτονικής χώρας. Οι τέσσερις τροπολογίες που υιοθέτησε η Βουλή αφορούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας (από «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»), το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της ΠΓΔΜ.

Κολύμπι στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Κόσμος απολαμβάνει το νερό στην παραλία Ιπανέμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Κόσμος απολαμβάνει το νερό στην παραλία Ιπανέμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Άμπε «ψηφίζει» τη συμφωνία της Μέι για το Brexit. Τι είδε ο Γιαπωνέζος; Οφέλη για όλο τον κόσμο από τη συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες και η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων την ερχόμενη Τρίτη. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη «μόνη συμφωνία που έχουμε στο τραπέζι», καθώς «η Ιαπωνία θέλει να αναπτύξει την ισχυρή συνεργασία της με το Ηνωμένο Βασίλειο και να επενδύσει περισσότερα στη χώρα. Γι’ αυτό και ελπίζουμε ότι θα αποφευχθεί η έξοδος χωρίς συμφωνία».
REUTERS / POOL

Τι είδε ο Γιαπωνέζος; Οφέλη για όλο τον κόσμο από τη συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες και η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων την ερχόμενη Τρίτη. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη «μόνη συμφωνία που έχουμε στο τραπέζι», καθώς «η Ιαπωνία θέλει να αναπτύξει την ισχυρή συνεργασία της με το Ηνωμένο Βασίλειο και να επενδύσει περισσότερα στη χώρα. Γι’ αυτό και ελπίζουμε ότι θα αποφευχθεί η έξοδος χωρίς συμφωνία».