Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 15:38

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 9  Ιανουαρίου 2019.

Μαγεύει η Διεθνής Έκθεση CES. Στιγμιότυπο από την Διεθνή Έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας.
EPA / LARRY W. SMITH

Στιγμιότυπο από την Διεθνή Έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας.

Παίζοντας με τη φωτιά στη Ρωσία. Ηθοποιοί παίζουν με τη φωτιά σε εκδήλωση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην Αγία Πετρούπολη. Οι Ρώσοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο. 
EPA / ANATOLY MALTSEV

Ηθοποιοί παίζουν με τη φωτιά σε εκδήλωση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην Αγία Πετρούπολη. Οι Ρώσοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο. 

Επίδειξη μόδας με αέρα... Φελίνι. Μοντέλα παίρνουν μέρος στην επίδειξη μόδας Pre-Collection Fall/Winter 2019 του ιταλικού οίκου Moschino. Η πασαρέλα φιλοξενήθηκε στο κινηματογραφικό στούντιο Cinecitta στη Ρώμη, ενώ τα κοστούμια των ταινιών του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι αποτέλεσαν την έμπνευση για τις δημιουργίες που παρουσίασαν τα μοντέλα. 
EPA / CLAUDIO PERI

Μοντέλα παίρνουν μέρος στην επίδειξη μόδας Pre-Collection Fall/Winter 2019 του ιταλικού οίκου Moschino. Η πασαρέλα φιλοξενήθηκε στο κινηματογραφικό στούντιο Cinecitta στη Ρώμη, ενώ τα κοστούμια των ταινιών του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι αποτέλεσαν την έμπνευση για τις δημιουργίες που παρουσίασαν τα μοντέλα. 

Καθημερινός κόπος στο Μπανγκλαντές. Εργάτες δουλεύουν σε εργοστάσιο με οικοδομικά υλικά στη Ντάκα του Μπανγκλαντές.
REUTERS / MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

Εργάτες δουλεύουν σε εργοστάσιο με οικοδομικά υλικά στη Ντάκα του Μπανγκλαντές.

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από την παραλία της Θεσσαλονίκης ντυμένη στα λευκά. 
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την παραλία της Θεσσαλονίκης ντυμένη στα λευκά. 

The Sydney Festival at the World Square Precinct. Οι μουσικοί του συγκροτήματος Rock Bang, Otto και Astrid, επί σκηνής στο Φεστιβάλ του Σίδνεϊ. 
EPA / MICK TSIKAS

Οι μουσικοί του συγκροτήματος Rock Bang, Otto και Astrid, επί σκηνής στο Φεστιβάλ του Σίδνεϊ. 

Παρακολουθώντας το διάγγελμα Τραμπ. Δύο φίλοι, ο Miguel Saavedra και ο Oswaldo Hernandez, παρακολουθούν στην τηλεόραση το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «κρίση ασφάλειας» στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, απαιτώντας εκ νέου από το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ώστε να τερματιστεί η 18ήμερη μερική αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
EPA / CRISTOBAL HERRERA

Δύο φίλοι, ο Miguel Saavedra και ο Oswaldo Hernandez, παρακολουθούν στην τηλεόραση το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «κρίση ασφάλειας» στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, απαιτώντας εκ νέου από το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ώστε να τερματιστεί η 18ήμερη μερική αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ράλι στους αμμόλοφους του Περού. Στιγμιότυπο από το φετινό Ράλι Ντακάρ που διεξάγεται στο Περού. 
REUTERS / CARLOS JASSO

Στιγμιότυπο από το φετινό Ράλι Ντακάρ που διεξάγεται στο Περού. 

Φιλιππίνες: Χιλιάδες στο προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου». Εκατοντάδες χιλιάδες καθολικοί, από την νοτιοανατολική Ασία και ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχουν στο ετήσιο προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου» στην Μανίλα.
REUTERS / ELOISA LOPEZ

Εκατοντάδες χιλιάδες καθολικοί, από την νοτιοανατολική Ασία και ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχουν στο ετήσιο προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου» στην Μανίλα.

Μία διαφορετική φωνή στο Κογκρέσο . Την 3η Ιανουαρίου 2019 άνοιξαν οι εργασίες του 116ου Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπως αυτό προέκυψε από τις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Την Deb Haaland, 58 ετών, συνόδευσε η οικογένειά της σ’ αυτήν τη σημαντική στιγμή για την ίδια και τη χώρα. Η Haaland είναι η μία από τους δύο ιθαγενείς που θα υπηρετήσει στο Κογκρέσο. Με βάση το Albuquerque, New Mexico, ήταν πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος από το 2015 μέχρι το 2017 και ήταν η ιθαγενής διευθύντρια ψηφοφορίας στην προεδρική καμπάνια του Ομπάμα το 2012. «Το Κογκρέσο δεν έχει ακούσει ποτέ μία φωνή σαν τη δική μου», είπε η βουλευτής των Δημοκρατικών, που ξέρει πώς είναι να είσαι φτωχός και να πασχίζεις να τα βγάλεις πέρα με την άγνοια, την προκατάληψη και τα εμπόδια.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Την 3η Ιανουαρίου 2019 άνοιξαν οι εργασίες του 116ου Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπως αυτό προέκυψε από τις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Την Deb Haaland, 58 ετών, συνόδευσε η οικογένειά της σ’ αυτήν τη σημαντική στιγμή για την ίδια και τη χώρα. Η Haaland είναι η μία από τους δύο ιθαγενείς που θα υπηρετήσει στο Κογκρέσο. Με βάση το Albuquerque, New Mexico, ήταν πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος από το 2015 μέχρι το 2017 και ήταν η ιθαγενής διευθύντρια ψηφοφορίας στην προεδρική καμπάνια του Ομπάμα το 2012. «Το Κογκρέσο δεν έχει ακούσει ποτέ μία φωνή σαν τη δική μου», είπε η βουλευτής των Δημοκρατικών, που ξέρει πώς είναι να είσαι φτωχός και να πασχίζεις να τα βγάλεις πέρα με την άγνοια, την προκατάληψη και τα εμπόδια.