Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 16:31

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.

Γιορτάζοντας με λαμπρότητα την 4η Ιουλίου. Κόσμος παρακολουθεί τα πυροτεχνήματα που «επιστρατεύθηκαν» για τους εορτασμούς της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. 
REUTERS / TOYA SARNO JORDAN

Κόσμος παρακολουθεί τα πυροτεχνήματα που «επιστρατεύθηκαν» για τους εορτασμούς της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. 

Gaultier βγαλμένος από παραμύθι. Μοντέλο συμμετέχει στην επίδειξη μόδας με δημιουργίες του σχεδιαστή Jean Paul Gaultier ο οποίος συμμετέχει στο fashion show Haute Couture Fall/Winter 2018/2019 που φιλοξενείται στο Παρίσι. 
 
REUTERS / GONZALO FUENTES

Μοντέλο συμμετέχει στην επίδειξη μόδας με δημιουργίες του σχεδιαστή Jean Paul Gaultier ο οποίος συμμετέχει στο fashion show Haute Couture Fall/Winter 2018/2019 που φιλοξενείται στο Παρίσι. 

 

Όλοι μαζί στο Καλλιμάρμαρο . Στιγμιότυπο από τη συναυλία «Παίξε Τσιτσάνη μου», στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Η φετινή συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»  ήταν αφιερωμένη στον σημαντικότερο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ου αιώνα, τον Βασίλη Τσιτσάνη. 
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συναυλία «Παίξε Τσιτσάνη μου», στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Η φετινή συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»  ήταν αφιερωμένη στον σημαντικότερο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ου αιώνα, τον Βασίλη Τσιτσάνη. 

Ιδιαίτερες τεχνικές μακιγιάζ . Μία μικρή πρόσφυγας Ροχίνγκια παίζει στον προσφυγικό καταυλισμό Kutupalong, κοντά στο Κοξ Μπαζάρ του Μπανγκλαντές, βάφοντας το πρόσωπό της. Σχεδόν 700.000 Ροχίνγκια έχουν καταφύγει στο Κοξ Μπαζάρ του Μπανγκλαντές τους τελευταίους εννέα μήνες εξαιτίας των διώξεων σε βάρος τους από το στρατό της Μιανμάρ. 
REUTERS / MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

Μία μικρή πρόσφυγας Ροχίνγκια παίζει στον προσφυγικό καταυλισμό Kutupalong, κοντά στο Κοξ Μπαζάρ του Μπανγκλαντές, βάφοντας το πρόσωπό της. Σχεδόν 700.000 Ροχίνγκια έχουν καταφύγει στο Κοξ Μπαζάρ του Μπανγκλαντές τους τελευταίους εννέα μήνες εξαιτίας των διώξεων σε βάρος τους από το στρατό της Μιανμάρ. 

Καθημερινότητα στην Αθήνα. Στιγμιότυπο από δρόμο στο κέντρο της Αθήνας. 
SOOC / George Vitsaras

Στιγμιότυπο από δρόμο στο κέντρο της Αθήνας. 

Μεσαιωνικό φεστιβάλ στο Βέλγιο. Η μεγαλύτερη πλατεία των Βρυξελλών, η Grand Place, έχει ντυθεί τα... μεσαιωνικά της με ιππότες, άλογα και γεράκια για να υποδεχτεί καλλιτέχνες ανάλογα ντυμένους στο μεσαιωνικό φεστιβάλ Ommegang. Κατά τη διάρκεια του 3μερου φετσιβάλ γίνεται αναπαράσταση της ημέρας της 2ης Ιουνίου 1549, όταν διοργανώθηκε στην πόλη μία μεγάλη γιορτή προς τιμήν του αυτοκράτορα Καρόλου Ε’, που επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες εκείνη την ημέρα.
EPA / STEPHANIE LECOCQ

Η μεγαλύτερη πλατεία των Βρυξελλών, η Grand Place, έχει ντυθεί τα... μεσαιωνικά της με ιππότες, άλογα και γεράκια για να υποδεχτεί καλλιτέχνες ανάλογα ντυμένους στο μεσαιωνικό φεστιβάλ Ommegang. Κατά τη διάρκεια του 3μερου φετσιβάλ γίνεται αναπαράσταση της ημέρας της 2ης Ιουνίου 1549, όταν διοργανώθηκε στην πόλη μία μεγάλη γιορτή προς τιμήν του αυτοκράτορα Καρόλου Ε’, που επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες εκείνη την ημέρα.

Διαμαρτυρία για τις διακοπές ρεύματος στη Ν.Αφρική . Διαδηλωτής με φλεγόμενο ελαστικό μπλοκάρει την κυκλοφορία σε δρόμο της κωμόπολης Soweto, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος που σημειώνονται στην περιοχή. 
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Διαδηλωτής με φλεγόμενο ελαστικό μπλοκάρει την κυκλοφορία σε δρόμο της κωμόπολης Soweto, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος που σημειώνονται στην περιοχή. 

Μουντιάλ 2018: Η Aurora επιλέγει Ρωσία . Η 8χρονη πολική αρκούδα Aurora επιχειρεί στον ζωολογικό κήπο Royev Ruchey, στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, να προβλέψει το αποτέλεσμα του προημιτελικού αγώνα μεταξύ της Κροατίας και της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο Fisht.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Η 8χρονη πολική αρκούδα Aurora επιχειρεί στον ζωολογικό κήπο Royev Ruchey, στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, να προβλέψει το αποτέλεσμα του προημιτελικού αγώνα μεταξύ της Κροατίας και της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο Fisht.

Συγκέντρωση κατά των ταυρομαχιών στην Ισπανία. Ακτιβιστές φορώντας μάσκες με τη μορφή του ταύρου παίρνουν μέρος σε συγκέντρωση στην Παμπλόνα υπέρ της απαγόρευσης των ταυρομαχιών μια μέρα προτού ξεκινήσει το διάσημο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν το οποίο είναι γνωστό για τη διοργάνωση αγώνων δρόμου με ταύρους στους δρόμους της πόλης. 
 
REUTERS / SUSANA VERA

Ακτιβιστές φορώντας μάσκες με τη μορφή του ταύρου παίρνουν μέρος σε συγκέντρωση στην Παμπλόνα υπέρ της απαγόρευσης των ταυρομαχιών μια μέρα προτού ξεκινήσει το διάσημο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν το οποίο είναι γνωστό για τη διοργάνωση αγώνων δρόμου με ταύρους στους δρόμους της πόλης. 

 

Έκεθση Art Aquarium στην Ιαπωνία. Γυναίκες με παραδοσιακή στολή επισκέπτονται την εικαστική εγκατάσταση που είναι αφιερωμένη στα χρυσόψαρα στην έκθεση Art Aquarium 2018 στο Τόκιο της Ιαπωνίας. 
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Γυναίκες με παραδοσιακή στολή επισκέπτονται την εικαστική εγκατάσταση που είναι αφιερωμένη στα χρυσόψαρα στην έκθεση Art Aquarium 2018 στο Τόκιο της Ιαπωνίας.