Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 19:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017.

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εκδηλώσεις μνήμης για τον 34χρονο ράπερ Παύλο Φύσσα, τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του στην Αμφιάλη. Επεισόδια περιορισμένης έκτασης σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε άτομα. 
SOOC / Nick Paleologos

Εκδηλώσεις μνήμης για τον 34χρονο ράπερ Παύλο Φύσσα, τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του στην Αμφιάλη. Επεισόδια περιορισμένης έκτασης σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε άτομα. 

Ξηρασία στην Πορτογαλία . Τοπίο από την περιοχή Redondo, στη νότια Πορτογαλία, που έχει «παραδοθεί» στην ξηρασία.  
EPA / NUNO VEIGA

Τοπίο από την περιοχή Redondo, στη νότια Πορτογαλία, που έχει «παραδοθεί» στην ξηρασία.  

Μαδριλένικη Εβδομάδα Μόδας. Μοντέλα παρουσιάζουν τη νέα κολεξιόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2018 του Ισπανού σχεδιαστή Hannibal Laguna στην Εβδομάδα Μόδας Mercedes-Benz στη Μαδρίτη. 
EPA / FERNANDO VILLAR

Μοντέλα παρουσιάζουν τη νέα κολεξιόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2018 του Ισπανού σχεδιαστή Hannibal Laguna στην Εβδομάδα Μόδας Mercedes-Benz στη Μαδρίτη. 

Ο τυφώνας «Μαρία» πλήττει τα νησιά της Καραϊβικής. Μέλη πληρώματος προφυλάσσονται από τον αέρα κατά την απογείωση του αεροσκάφους MV-22B Osprey από το κατάστρωμα του USS Kearsarge, καθώς ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει την εκκένωση από τις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους, ενόψει του τυφώνα Μαρία, στην Καραϊβική. Πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής βρίσκεται το μάτι του κυκλώνα Μαρία, ο οποίος ενισχύθηκε φθάνοντας στην κατηγορία 5, την ανώτατη της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον. Με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων την ώρα, ο κυκλώνας κινείται προς τα δυτικά-βορειοδυτικά, όπως ανέφερε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), επικαλούμενο δεδομένα από το γαλλικό νησί της Μαρτινίκας και από αμερικανικά αεροσκάφη. Ο κυκλώνας Μαρία πλήττει την Καραϊβική περίπου δέκα ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.
REUTERS / JONATHAN DRAKE

Μέλη πληρώματος προφυλάσσονται από τον αέρα κατά την απογείωση του αεροσκάφους MV-22B Osprey από το κατάστρωμα του USS Kearsarge, καθώς ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει την εκκένωση από τις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους, ενόψει του τυφώνα Μαρία, στην Καραϊβική. Πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής βρίσκεται το μάτι του κυκλώνα Μαρία, ο οποίος ενισχύθηκε φθάνοντας στην κατηγορία 5, την ανώτατη της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον. Με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων την ώρα, ο κυκλώνας κινείται προς τα δυτικά-βορειοδυτικά, όπως ανέφερε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), επικαλούμενο δεδομένα από το γαλλικό νησί της Μαρτινίκας και από αμερικανικά αεροσκάφη. Ο κυκλώνας Μαρία πλήττει την Καραϊβική περίπου δέκα ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στον Τερματικό Σταθμό Γκραντ Σέντραλ όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς την Τάιμς Σκουέρ, ενόψει της ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Τα Ηνωμένα Έθνη προετοιμάζονται για την πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην έδρα του Οργανισμού. Κεντρικό ζήτημα αποτελεί η αναδιάρθρωση του ΟΗΕ με τον Αμερικανό πρόεδρο να απειλεί με περικοπές στη χρηματοδότηση των Ηνωμένων Εθνών.
REUTERS / JEENAH MOON

Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στον Τερματικό Σταθμό Γκραντ Σέντραλ όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς την Τάιμς Σκουέρ, ενόψει της ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Τα Ηνωμένα Έθνη προετοιμάζονται για την πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην έδρα του Οργανισμού. Κεντρικό ζήτημα αποτελεί η αναδιάρθρωση του ΟΗΕ με τον Αμερικανό πρόεδρο να απειλεί με περικοπές στη χρηματοδότηση των Ηνωμένων Εθνών.

Πυρκαγιά σε αποθήκη στο Τότεναμ. Κόσμος κοιτάζει τον καπνό που υψώνεται πάνω από μία αποθήκη, κατα τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ στο Τότεναμ, στο βόρειο Λονδίνο.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Κόσμος κοιτάζει τον καπνό που υψώνεται πάνω από μία αποθήκη, κατα τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ στο Τότεναμ, στο βόρειο Λονδίνο.

Ηλιοβασίλεμα στη Γάζα. Κόσμος ψαρεύει το σούρουπο, στην πόλη της Γάζας.
EPA / MOHAMMED SABER

Κόσμος ψαρεύει το σούρουπο, στην πόλη της Γάζας.

Άφιξη σε καταυλισμό εκτοπισμένων στο Μπανγκλαντές. Πρόσφυγας της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια φτάνει σε καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιοχή Cox
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Πρόσφυγας της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια φτάνει σε καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιοχή Cox's Bazar, στο Μπανγκλαντές.

Άγαλμα του Μιχαήλ Καλάσνικοφ στη Μόσχα. Στη ρωσική πρωτεύουσα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, το οποίο σχεδίασε το γνωστό σε όλον τον κόσμο αυτόματο όπλο, το οποίο έγινε «πολιτιστικό σήμα - κατατεθέν της Ρωσίας», όπως τόνισε ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος παρέστη στην τελετή των αποκαλυπτηρίων. Τα αποκαλυπτήρια έκανε η κόρη του Καλάσνικοφ, Ελένα. Η τοποθέτηση του αγάλματος, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Σαλαβάτ Σερμπακόφ και στήθηκε σε κεντρικό σημείο της ρωσικής πρωτεύουσας, υπήρξε πρωτοβουλία της Ρωσικής Στρατιωτικής και Ιστορικής Εταιρείας και του προέδρου της ρωσικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ. Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ απεβίωσε στις 23 Δεκεμβρίου του 2013, σε ηλικία 94 ετών, ενώ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1910 σε χωριό της Σιβηρίας.
EPA / SERGEI ILNITSKY

Στη ρωσική πρωτεύουσα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, το οποίο σχεδίασε το γνωστό σε όλον τον κόσμο αυτόματο όπλο, το οποίο έγινε «πολιτιστικό σήμα - κατατεθέν της Ρωσίας», όπως τόνισε ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος παρέστη στην τελετή των αποκαλυπτηρίων. Τα αποκαλυπτήρια έκανε η κόρη του Καλάσνικοφ, Ελένα. Η τοποθέτηση του αγάλματος, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Σαλαβάτ Σερμπακόφ και στήθηκε σε κεντρικό σημείο της ρωσικής πρωτεύουσας, υπήρξε πρωτοβουλία της Ρωσικής Στρατιωτικής και Ιστορικής Εταιρείας και του προέδρου της ρωσικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ. Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ απεβίωσε στις 23 Δεκεμβρίου του 2013, σε ηλικία 94 ετών, ενώ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1910 σε χωριό της Σιβηρίας.

Ανάσες δροσιάς . Περιστέρια δροσίζονται σε συντριβάνι του Κιέβου, μια ζεστή φθινοπωρινή μέρα. 
REUTERS / GLEB GARANICH

Περιστέρια δροσίζονται σε συντριβάνι του Κιέβου, μια ζεστή φθινοπωρινή μέρα.