Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 19:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017.

«Πορεία για την Ευρώπη» στο Λονδίνο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου, καλώντας την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να «απαρνηθεί το Brexit».
Αφού διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, αξιώνοντας την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.
REUTERS / STRINGER

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου, καλώντας την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να «απαρνηθεί το Brexit».

Αφού διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, αξιώνοντας την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.

Δεκάδες νεκροί από τον φονικό σεισμό στο Μεξικό. Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον σεισμό στο Μεξικό, ενώ άλλοι 200 τραυματίστηκαν, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας. Τα σωστικά συνεργεία, στρατιώτες και αστυνομικοί συνέχιζαν χωρίς ανάπαυλα τις προσπάθειες να βρουν επιζώντες μετά τον σεισμό των 8,2 βαθμών.
EPA / JORGE NUNEZ

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον σεισμό στο Μεξικό, ενώ άλλοι 200 τραυματίστηκαν, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας. Τα σωστικά συνεργεία, στρατιώτες και αστυνομικοί συνέχιζαν χωρίς ανάπαυλα τις προσπάθειες να βρουν επιζώντες μετά τον σεισμό των 8,2 βαθμών.

Στην Κούβα ο κυκλώνας Ίρμα . Ένας αστυνομικός στέκεται στην παραλιακή λεωφόρο El Malecon κατά το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα στην Αβάνα. Στην κατηγορία «3» υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος σήμερα πλήττει τις βόρειες ακτές της Κούβας και αύριο αναμένεται να προσεγγίσει τη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλώνων, παρά την υποβάθμιση, ο κυκλώνας αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου, ενόσω κατευθύνεται προς τις νότιες ακτές της Φλόριντας.
REUTERS / STRINGER

Ένας αστυνομικός στέκεται στην παραλιακή λεωφόρο El Malecon κατά το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα στην Αβάνα. Στην κατηγορία «3» υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος σήμερα πλήττει τις βόρειες ακτές της Κούβας και αύριο αναμένεται να προσεγγίσει τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλώνων, παρά την υποβάθμιση, ο κυκλώνας αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου, ενόσω κατευθύνεται προς τις νότιες ακτές της Φλόριντας.

Την επέτειο της ίδρυσής της γιορτάζει η Β. Κορέα. Η Βόρεια Κορέα γιορτάζει σήμερα την επέτειο της ίδρυσης της, την ώρα που κάποιες φωνές στη χώρα ζητούν την ενίσχυση του πυρηνικού δυναμικού της, παρά τις απειλές για επιβολή νέων κυρώσεων από τη διεθνή κοινότητα. Αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το καθεστώς να επιλέξει τη σημερινή ημέρα για νέα πυρηνική δοκιμή.
Στην επέτειο του 2016 η Βόρεια Κορέα η Πιονγκγιανγκ είχε προχωρήσει στην πέμπτη πυρηνική δοκιμή της.
REUTERS / KYODO

Η Βόρεια Κορέα γιορτάζει σήμερα την επέτειο της ίδρυσης της, την ώρα που κάποιες φωνές στη χώρα ζητούν την ενίσχυση του πυρηνικού δυναμικού της, παρά τις απειλές για επιβολή νέων κυρώσεων από τη διεθνή κοινότητα. Αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το καθεστώς να επιλέξει τη σημερινή ημέρα για νέα πυρηνική δοκιμή.

Στην επέτειο του 2016 η Βόρεια Κορέα η Πιονγκγιανγκ είχε προχωρήσει στην πέμπτη πυρηνική δοκιμή της.

Ισπανία: Δασική πυρκαγιά στην Ουέλβα. Δασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στα περίχωρα της Granada de Riotinto στην Ουέλβα, στη νοτιοδυτική Ισπανία. Περίπου 500 κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους λόγω της φωτιάς.
EPA / JULIAN PEREZ

Δασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στα περίχωρα της Granada de Riotinto στην Ουέλβα, στη νοτιοδυτική Ισπανία. Περίπου 500 κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους λόγω της φωτιάς.

Αερόστατα στο Μινσκ . Αερόστατο πετά πάνω από την πόλη του Μινσκ. Περισσότερα από 35 αερόστατα από τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και το Βέλγιο συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αερόστατου που διεξάγεται στη Λευκορωσία.
EPA / TATYANA ZENKOVICH

Αερόστατο πετά πάνω από την πόλη του Μινσκ. Περισσότερα από 35 αερόστατα από τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και το Βέλγιο συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αερόστατου που διεξάγεται στη Λευκορωσία.

Ξενοδοχείο για «κατάδικους» στην Μπανγκόκ. Μία γυναίκα ντυμένη με στολή φυλακής ξεκουράζεται σε στην κουκέτα ενός θεματικού ξενώνα στην Μπανγκόκ. Το ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει εννέα δωμάτια που μοιάζουν με κελιά, επιχειρεί να προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του μία ολοκληρωμένη εμπειρία φυλακής.
EPA / DIEGO AZUBEL

Μία γυναίκα ντυμένη με στολή φυλακής ξεκουράζεται σε στην κουκέτα ενός θεματικού ξενώνα στην Μπανγκόκ. Το ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει εννέα δωμάτια που μοιάζουν με κελιά, επιχειρεί να προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του μία ολοκληρωμένη εμπειρία φυλακής.

Ηλιοβασίλεμα στο Τέξας. Ο ήλιος δύει πίσω από τα αγριολούλουδα στο Τέξας των ΗΠΑ.
EPA / LARRY W. SMITH

Ο ήλιος δύει πίσω από τα αγριολούλουδα στο Τέξας των ΗΠΑ.

Ξενάγηση του Πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ . Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (κέντρο) ξεναγείται στα περίπτερα της 82ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (κέντρο) ξεναγείται στα περίπτερα της 82ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame ο Νίκος Γκάλης . Την ύψιστη προσωπική διάκριση στην καριέρα του απολαμβάνει από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Νίκος Γκάλης. Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών κατέχει την δική του θέση στο πάνθεον του αθλήματος, καθώς σε ειδιξή εκδήλωση που έγινε στην Μαχασουσέτη των ΗΠΑ εισήχθη και επίσημα στο «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame».
Eurokinissi Sports / BASKETBALL HOF

Την ύψιστη προσωπική διάκριση στην καριέρα του απολαμβάνει από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Νίκος Γκάλης. Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών κατέχει την δική του θέση στο πάνθεον του αθλήματος, καθώς σε ειδιξή εκδήλωση που έγινε στην Μαχασουσέτη των ΗΠΑ εισήχθη και επίσημα στο «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame».

Ψαρόβαρκα στο Ναύπλιο . Ένας ψαράς με τη βάρκα του στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Ένας ψαράς με τη βάρκα του στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο.