Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 21:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017.

Βαρκάδα στις Κυκλάδες. Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από τις Κυκλάδες.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από τις Κυκλάδες.

Αφγανιστάν: Νεκρός στρατιώτης του ΝΑΤΟ από επίθεση αυτοκτονίας . Ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκε και ακόμη έξι τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικού κομβόι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Η κατάσταση των τραυματιών, οι οποίοι νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης, είναι σταθερή. Σύμφωνα με πηγές από το State Department, η εθνικότητα του νεκρού φαίνεται πως δεν είναι η αμερικανική. Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του θα καταστούν γνωστές αργότερα. Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ διατηρεί 13.000 στρατιώτες, από 39 διαφορετικές χώρες, στα εδάφη του Αφγανιστάν.
 
REUTERS / AHMAD NADEEM

Ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκε και ακόμη έξι τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικού κομβόι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Η κατάσταση των τραυματιών, οι οποίοι νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης, είναι σταθερή. Σύμφωνα με πηγές από το State Department, η εθνικότητα του νεκρού φαίνεται πως δεν είναι η αμερικανική. Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του θα καταστούν γνωστές αργότερα. Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ διατηρεί 13.000 στρατιώτες, από 39 διαφορετικές χώρες, στα εδάφη του Αφγανιστάν.

 

Ντουμπάι: Φωτιά στον ουρανοξύστη Torch Power. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ στον ουρανοξύστη 79 ορόφων «Torch Tower», ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι και αποτελεί ένα από τα υψηλότερα κτήρια στον κόσμο. Οι αρχές εκκένωσαν άμεσα το κτήριο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί ατόμων στο εσωτερικό του ουρανοξύστη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν πυροσβέστες από τέσσερις σταθμούς πολιτικής άμυνας.
REUTERS / SOCIAL MEDIA

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ στον ουρανοξύστη 79 ορόφων «Torch Tower», ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι και αποτελεί ένα από τα υψηλότερα κτήρια στον κόσμο. Οι αρχές εκκένωσαν άμεσα το κτήριο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί ατόμων στο εσωτερικό του ουρανοξύστη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν πυροσβέστες από τέσσερις σταθμούς πολιτικής άμυνας.

Παραδοσιακές ιπποδρομίες στη νότια Ισπανία. Στιγμιότυπο από παραδοσιακές ιπποδρομίες κατά μήκος της παραλίας Σανλούκαρ ντε Μπαραμέδα, στη νότια Ισπανία.
REUTERS / JON NAZCA

Στιγμιότυπο από παραδοσιακές ιπποδρομίες κατά μήκος της παραλίας Σανλούκαρ ντε Μπαραμέδα, στη νότια Ισπανία.

Προετοιμασία για το φεστιβάλ της Φωτιάς στη νοτιοδυτική Κίνα. Ένα αγόρι της εθνικής μειονότητας Γι, ξυρίζει τα μαλλιά του ενόψει του φεστιβάλ της φωτιάς (Torch Festival), στην επαρχία Σετσουάν, στην Κίνα. Είναι μία από τις κύριες γιορτές της μειονότητας των Γι στη νοτιοδυτική Κίνα, κατά την οποία τιμούν τον θρυλικό παλαιστή Ατιλαμπια, ο οποίος απέτρεψε επιδρομή από ακρίδες, χρησιμοποιώντας πυρσούς από πεύκα.
REUTERS / STAFF

Ένα αγόρι της εθνικής μειονότητας Γι, ξυρίζει τα μαλλιά του ενόψει του φεστιβάλ της φωτιάς (Torch Festival), στην επαρχία Σετσουάν, στην Κίνα. Είναι μία από τις κύριες γιορτές της μειονότητας των Γι στη νοτιοδυτική Κίνα, κατά την οποία τιμούν τον θρυλικό παλαιστή Ατιλαμπια, ο οποίος απέτρεψε επιδρομή από ακρίδες, χρησιμοποιώντας πυρσούς από πεύκα.

Βόλτα στο Σέντραλ Παρκ. Στιγμιότυπο από το Σέντραλ Παρκ, στη Νέα Υόρκη.
EPA / ALBA VIGARAY

Στιγμιότυπο από το Σέντραλ Παρκ, στη Νέα Υόρκη.

Ζωντανό Ψηφιακό Δάσος στο Πεκίνο. Μία γυναίκα βγάζει φωτογραφία selfie, στην έκθεση Ζωντανό Ψηφιακό Δάσος και Πάρκο του Μέλλοντος (Living Digital Forest and Future Park) στο Πεκίνο.
EPA / ROMAN PILIPEY

Μία γυναίκα βγάζει φωτογραφία selfie, στην έκθεση Ζωντανό Ψηφιακό Δάσος και Πάρκο του Μέλλοντος (Living Digital Forest and Future Park) στο Πεκίνο.

Προεδρικές εκλογές στη Ρουάντα. Ένας άνδρας με ειδικές ανάγκες ετοιμάζεται να ψηφίσει σε ένα εκλογικό κέντρο στο Κιγκάλι, στη Ρουάντα. Οι ψηφοφόροι στη Ρουάντα σχηματίζουν μεγάλες ουρές για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος Πολ Καγκάμε αναμένεται ότι θα καταγάγει σαρωτική νίκη έπειτα από 17 χρόνια στην εξουσία. Ο Π. Καγκάμε έχει επαινεθεί διεθνώς επειδή προήδρευσε μιας ειρηνικής και ταχείας οικονομικής ανάκαμψης στο μικρό κράτος της κεντρικής Αφρικής μετά τη γενοκτονία του 1994, κατά την οποία υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 800.000 Τούτσι και μετριοπαθείς Χούτου. Κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές το 2010 με 93% των ψήφων και στη διάρκεια της προεκλογικής εκσστρατείας του για μια νέα επταετή προεδρική θητεία δήλωσε ότι περιμένει ότι θα κερδίσει σχεδόν το 100%.
REUTERS / STRINGER

Ένας άνδρας με ειδικές ανάγκες ετοιμάζεται να ψηφίσει σε ένα εκλογικό κέντρο στο Κιγκάλι, στη Ρουάντα. Οι ψηφοφόροι στη Ρουάντα σχηματίζουν μεγάλες ουρές για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος Πολ Καγκάμε αναμένεται ότι θα καταγάγει σαρωτική νίκη έπειτα από 17 χρόνια στην εξουσία. Ο Π. Καγκάμε έχει επαινεθεί διεθνώς επειδή προήδρευσε μιας ειρηνικής και ταχείας οικονομικής ανάκαμψης στο μικρό κράτος της κεντρικής Αφρικής μετά τη γενοκτονία του 1994, κατά την οποία υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 800.000 Τούτσι και μετριοπαθείς Χούτου. Κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές το 2010 με 93% των ψήφων και στη διάρκεια της προεκλογικής εκσστρατείας του για μια νέα επταετή προεδρική θητεία δήλωσε ότι περιμένει ότι θα κερδίσει σχεδόν το 100%.

Μαϊμού σε παραλία της Ινδονησίας. Μία μαϊμού στην παραλία Μπάμα στο Σιτουμπόντο, στην επαρχία Τζαούα Τιμόρ, στην Ινδονησία.
REUTERS / ANTARA FOTO

Μία μαϊμού στην παραλία Μπάμα στο Σιτουμπόντο, στην επαρχία Τζαούα Τιμόρ, στην Ινδονησία.

Τρώγοντας καρπούζι στην Κροατία . Ένα πουλί τρώει καρπούζι στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. 
REUTERS / ANTONIO BRONIC

Ένα πουλί τρώει καρπούζι στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. 

Νυφική φωτογράφιση με... καύσωνα. Νύφη φωτογραφίζεται μέσα σε συντριβάνι στο Κίεβο εν τω μέσω του καύσωνα που πλήττει τη νότια και ανατολική Ευρώπη. 
EPA / SERGEY DOLZHENKO

Νύφη φωτογραφίζεται μέσα σε συντριβάνι στο Κίεβο εν τω μέσω του καύσωνα που πλήττει τη νότια και ανατολική Ευρώπη.