Multimedia

Εορτασμός του Ιντ Αλ-Φιτρ για το τέλος του Ραμαζανιού

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 19:36

Από τις 25 Ιουνίου και για τρείς ημέρες, οι Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Ιντ αλ-Φιτρ, γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Την πρώτη ημέρα του εορτασμού, μια μουσουλμανική οικογένεια ξυπνάει πολύ νωρίς, κάνει την πρώτη καθημερινή προσευχή, και απαιτείται να φάει λίγο, συμβολίζοντας το τέλος του Ραμαζανιού. Στη συνέχεια, παρευρίσκονται στις προσευχές που λαμβάνουν χώρα στα τεμένη, σε ανοιχτούς χώρους και σε στάδια. Η προσευχή είναι γενικά σύντομη και ακολουθείται από κήρυγμα (khuṭba). Οι προσκυνητές χαιρετούν και αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον με πνεύμα ειρήνης και αγάπης μετά από την προσευχή. Στη συνέχεια, πραγματοποιούν επισκέψεις στα σπίτια συγγενών και φίλων για την ανταλλαγή ευχών.

Το Ιντ αλ-φιτρ είναι μια εορτή με σημαντική θρησκευτική σημασία. Είναι ημέρα συγχώρεσης, ηθικής νίκης, ειρήνης, αδελφοσύνης και ενότητας. Οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν όχι μόνο το τέλος της νηστείας αλλά δοξάζουν τον Αλλάχ για τη βοήθεια και δύναμη που θεωρούν ότι τους έδωσε τον μήνα που προηγήθηκε.