Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 20:45

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.

Ηλιοβασίλεμα στην Κύπρο. Μία τουρίστρια ποζάρει με τα χρώματα της δύσης του ήλιου σε μια αλμυρή λίμνη στη Λάρνακα της Κύπρου. 
REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Μία τουρίστρια ποζάρει με τα χρώματα της δύσης του ήλιου σε μια αλμυρή λίμνη στη Λάρνακα της Κύπρου. 

Κι άλλος νεκρός στη Βενεζουέλα. Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Καράκας. Ένας έφηβος σκοτώθηκε από πυρά και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαδηλώσεων ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον Απρίλιο σε τουλάχιστον 73 νεκρούς.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Καράκας. Ένας έφηβος σκοτώθηκε από πυρά και αρκετοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαδηλώσεων ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον Απρίλιο σε τουλάχιστον 73 νεκρούς.

Βραζιλία: Το μεγαλύτερο γκράφιτι από γυναικείο χέρι. Το μεγαλύτερο γκράφιτι ζωγραφισμένο από γυναίκα μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει η Βραζιλία αφού η καλλιτέχνης Luna Buschinelli ολοκλήρωσε το γκράφιτι με το όνομα «Cuentos» σε τοίχο δημόσιου σχολείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αυτό το έργο που έχει ζωγραφισεί σε έκταση 2,500 m² κερδίζει μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο γκράφιτι φτιαγμένο από γυναίκα στον κόσμο.  
EPA / ANTONIO LACERDA

Το μεγαλύτερο γκράφιτι ζωγραφισμένο από γυναίκα μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει η Βραζιλία αφού η καλλιτέχνης Luna Buschinelli ολοκλήρωσε το γκράφιτι με το όνομα «Cuentos» σε τοίχο δημόσιου σχολείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αυτό το έργο που έχει ζωγραφισεί σε έκταση 2,500 m² κερδίζει μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο γκράφιτι φτιαγμένο από γυναίκα στον κόσμο.  

Αράζοντας στον ίσκιο. Μία πολική αρκούδα αράζει στον ίσκιο στον ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, στην Πολωνία. 
REUTERS / KACPER PEMPEL

Μία πολική αρκούδα αράζει στον ίσκιο στον ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, στην Πολωνία. 

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Πρόσφυγας στο πλοίο Vos Hestia έπειτα από τη διάσωσή του στα ανοικτά της Λιβύης από την οργάνωση Save the Children. Η 20η Ιούνη έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων για να μνημονεύσει τη δύναμη και το κουράγιο εκατομμυρίων προσφύγων ανά τον κόσμο οι οποίοι αναγκάζονται λόγω της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Πρόσφυγας στο πλοίο Vos Hestia έπειτα από τη διάσωσή του στα ανοικτά της Λιβύης από την οργάνωση Save the Children. Η 20η Ιούνη έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων για να μνημονεύσει τη δύναμη και το κουράγιο εκατομμυρίων προσφύγων ανά τον κόσμο οι οποίοι αναγκάζονται λόγω της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Συναυλία για το Μίκη Θεοδωράκη . Στιγμιότυπό από τη συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. 
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπό από τη συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. 

Μπόμπιρες απόφοιτοι στην Κίνα. Απόφοιτοι νεαρής ηλικίας τρέχουν κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής τους σε παιδική χαρά στην περιοχή Χαντάν στην Κίνα. 
REUTERS / CHINA DAILY

Απόφοιτοι νεαρής ηλικίας τρέχουν κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής τους σε παιδική χαρά στην περιοχή Χαντάν στην Κίνα. 

Παιχνίδι με τις αντανακλάσεις. Φιγούρες των επισκεπτών του Μουσείου Βαζαρελί στη Βουδαπέστη αντανακλώνται πάνω σε γυάλινη επιφάνεια. Το Μουσείο, το οποίο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο κοινό έπειτα από εργασίες στο κτήριο, αποτελεί το μόνο στην ανατολική Ευρώπη που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην τέχνη του Ούγγρου ζωγράφου και προδρόμου της «οπτικής τέχνης» Βικτώρ Βαζαρελί. 
EPA / Noemi Bruzak

Φιγούρες των επισκεπτών του Μουσείου Βαζαρελί στη Βουδαπέστη αντανακλώνται πάνω σε γυάλινη επιφάνεια. Το Μουσείο, το οποίο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο κοινό έπειτα από εργασίες στο κτήριο, αποτελεί το μόνο στην ανατολική Ευρώπη που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην τέχνη του Ούγγρου ζωγράφου και προδρόμου της «οπτικής τέχνης» Βικτώρ Βαζαρελί. 

Ισραήλ: Διαμαρτυρία για τις διακοπές ρεύματος . Ισραηλινοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται ειρηνικά αφήνοντας αναμμένα φανάρια στον αέρα στην περιοχή Ασκελόν στο Ισραήλ. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, οι κάτοικοι της οποίας αντιμετωπίζουν συνεχόμενες διακοπές ρεύματος. Το Ισραήλ στις 11 Ιουνίου μείωσε κατά 40% την παροχή ηλεκτρισμού στη Γάζα και οι ακτιβιστές με την πράξη τους αυτή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς του κατοίκους της περιοχής. 
EPA / ABIR SULTAN

Ισραηλινοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται ειρηνικά αφήνοντας αναμμένα φανάρια στον αέρα στην περιοχή Ασκελόν στο Ισραήλ. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, οι κάτοικοι της οποίας αντιμετωπίζουν συνεχόμενες διακοπές ρεύματος. Το Ισραήλ στις 11 Ιουνίου μείωσε κατά 40% την παροχή ηλεκτρισμού στη Γάζα και οι ακτιβιστές με την πράξη τους αυτή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς του κατοίκους της περιοχής. 

Εκκεντρικά καπέλα στις ιπποδρομίες. Θεατές με εκκεντρικά καπέλα εισέρχονται για να παρακολουθήσουν αγώνες ιπποδρομίας στο Φεστιβάλ Royal Ascot στη Βρετανία. 
REUTERS / Toby Melville

Θεατές με εκκεντρικά καπέλα εισέρχονται για να παρακολουθήσουν αγώνες ιπποδρομίας στο Φεστιβάλ Royal Ascot στη Βρετανία. 

Φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή για το περιστατικό σε βάρος της Μ. Φύσσα. Ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον άνδρα ο οποίος, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Φεβρουάριο, φέρεται να φώναξε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα «πού είναι ο Παύλος σου τώρα».
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον άνδρα ο οποίος, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Φεβρουάριο, φέρεται να φώναξε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα «πού είναι ο Παύλος σου τώρα».

Συρία: Ραμαζάνι ανάμεσα στα χαλάσματα. Μουσουμλάνοι μαζεύονται σε γειτονιά της Δαμασκού που ελέγχεται από τους αντάρτες και ανάμεσα στα συντρίμμια οργανώνουν το τραπέζι για το Ιφτάρ, το νηστίσιμο γεύμα που συνηθίζουν να τρώνε όσο διαρκεί το Ραμαζάνι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τρώνε δύο κύρια γεύματα, το Σουχούρ πριν την ανατολή και το Ιφτάρ μετά τη δύση του ήλιου. 
 
REUTERS / BASSAM KHABIEH

Μουσουμλάνοι μαζεύονται σε γειτονιά της Δαμασκού που ελέγχεται από τους αντάρτες και ανάμεσα στα συντρίμμια οργανώνουν το τραπέζι για το Ιφτάρ, το νηστίσιμο γεύμα που συνηθίζουν να τρώνε όσο διαρκεί το Ραμαζάνι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τρώνε δύο κύρια γεύματα, το Σουχούρ πριν την ανατολή και το Ιφτάρ μετά τη δύση του ήλιου. 

 

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη. Εθελοντής τακτοποιεί τις συσκευασίες με φαγητό που προσέφερε η κυβέρνηση του Κουβέιτ στους χρήζοντες βοήθεια κατοίκους της Σανάα, στην Υεμένη. Σύμφωνα με τις αναφορές, το λιγότερο περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι, το 1/4 του πληθυσμού της χώρας δηλαδή, βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και πάνω από 7.1 εκτατομμύρια λιμοκτονούν λόγω των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του στρατού της φιλοσαουδαραβικής κυβέρνησης και των σιίτων ανταρτών Χούδι που έχουν διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια. 
EPA / YAHYA ARHAB

Εθελοντής τακτοποιεί τις συσκευασίες με φαγητό που προσέφερε η κυβέρνηση του Κουβέιτ στους χρήζοντες βοήθεια κατοίκους της Σανάα, στην Υεμένη. Σύμφωνα με τις αναφορές, το λιγότερο περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι, το 1/4 του πληθυσμού της χώρας δηλαδή, βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και πάνω από 7.1 εκτατομμύρια λιμοκτονούν λόγω των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του στρατού της φιλοσαουδαραβικής κυβέρνησης και των σιίτων ανταρτών Χούδι που έχουν διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια. 

Έντονη βροχόπτωση στην Ινδία. Ινδοί περιμένουν τo τρένο έπειτα από έντονη βροχόπτωση που προκάλεσαν οι μουσώνες που πλήττουν την Καλκούτα. Οι καλοκαιρινοί μουσώνες στην Ινδία λαμβάνουν χώρα από το Μάη ως τον Σεπτέμβριο και πέρα από τη βροχόπτωση, προκαλούν αλλαγές στη θερμοκρασία διαταρράσοντας την καθημερινή ζωή.
EPA / PIYAL ADHIKARY

Ινδοί περιμένουν τo τρένο έπειτα από έντονη βροχόπτωση που προκάλεσαν οι μουσώνες που πλήττουν την Καλκούτα. Οι καλοκαιρινοί μουσώνες στην Ινδία λαμβάνουν χώρα από το Μάη ως τον Σεπτέμβριο και πέρα από τη βροχόπτωση, προκαλούν αλλαγές στη θερμοκρασία διαταρράσοντας την καθημερινή ζωή.