Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 21:46

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017.

Υπαίθρια κρεβατοκάμαρα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Ένα ζευγάρι ποζάρει στην κρεβατοκάμαρα της καλλιτεχνικής εγκατάστασης Null-Stern-Hotel (Zero-star-hotel), των Ελβετών καλλιτεχνών Φρανκ και Πάτρικ Ρίκλιν, στο βουνό Σάντις κοντά στο Γκόντεν, στην Ελβετία. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση και να διανυκτερεύσουν στο δωμάτιο Null-Stern, το οποίο δεν έχει τοίχους και οροφή και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις ανατολικές Ελβετικές Άλπεις.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ένα ζευγάρι ποζάρει στην κρεβατοκάμαρα της καλλιτεχνικής εγκατάστασης Null-Stern-Hotel (Zero-star-hotel), των Ελβετών καλλιτεχνών Φρανκ και Πάτρικ Ρίκλιν, στο βουνό Σάντις κοντά στο Γκόντεν, στην Ελβετία. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση και να διανυκτερεύσουν στο δωμάτιο Null-Stern, το οποίο δεν έχει τοίχους και οροφή και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις ανατολικές Ελβετικές Άλπεις.

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Τζο Μπάιντεν. Στιγμιότυπο από την άφιξη του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι περιφερειακές εξελίξεις, το Κυπριακό και τα ενεργειακά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρώην αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από την άφιξη του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι περιφερειακές εξελίξεις, το Κυπριακό και τα ενεργειακά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρώην αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ.

Greenpeace: Eκστρατεία ενάντια στα πλαστικά μίας χρήσης. Με ένα τεράστιο ψηφιδωτό από 10.000 πλαστικά ποτήρια του καφέ, στην πλατεία του Μοναστηρακίου, η Greenpeace εγκαινίασε τη νέα της εκστρατεία ενάντια στα πλαστικά μίας χρήσης. Το ψηφιδωτό απεικονίζει την μινωική τοιχογραφία με τα δελφίνια που κοσμεί το παλάτι της Κνωσού, με στόχο να αναδείξει το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η θάλασσα λόγω της εκτεταμένης ρύπανσης από πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης. Στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας της οργάνωσης, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα ταξιδέψει στη Μεσόγειο για να αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης και να κινητοποιήσει τους πολίτες σε δράση.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με ένα τεράστιο ψηφιδωτό από 10.000 πλαστικά ποτήρια του καφέ, στην πλατεία του Μοναστηρακίου, η Greenpeace εγκαινίασε τη νέα της εκστρατεία ενάντια στα πλαστικά μίας χρήσης. Το ψηφιδωτό απεικονίζει την μινωική τοιχογραφία με τα δελφίνια που κοσμεί το παλάτι της Κνωσού, με στόχο να αναδείξει το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η θάλασσα λόγω της εκτεταμένης ρύπανσης από πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης. Στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας της οργάνωσης, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα ταξιδέψει στη Μεσόγειο για να αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης και να κινητοποιήσει τους πολίτες σε δράση.

Ο Παρθενώνας των Βιβλίων στη Γερμανία. Φωτογραφία της καλλιτεχνικής κατασκευής "Ο Παρθενώνας των Βιβλίων» της Marta Minujin, στο πλαίσιο της έκθεσης τέχνης Documenta 14, στην πόλη Κάσελ. Το έργο της Marta Minujín είναι ένα σύμβολο ενάντια στην απαγόρευση των κειμένων και τη δίωξη των συντακτών τους. Η Αργεντίνα καλλιτέχνις και η documenta 14, μαζί με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης συνέλεξαν για την πραγματοποίηση του έργου βιβλία που βρίσκονται και πάλι σήμερα σε νόμιμη κυκλοφορία, μετά από χρόνια απαγόρευσης, ή κυκλοφορούν ελεύθερα σε ορισμένες χώρες και απαγορεύονται σε άλλες. Η εγκατάσταση παρουσιάζεται στο Κάσελ ως ρέπλικα του ναού της Ακρόπολης των Αθηνών, ο οποίος συμβολίζει το αισθητικό και πολιτικό ιδεώδες της πρώτης δημοκρατίας του κόσμου. Έως 100.000 βιβλία από όλο τον κόσμο, απαγορευμένα σήμερα ή στο παρελθόν, χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο στην κεντρική πλατεία Friedrichsplatz στο Κάσελ, στο ίδιο σημείο όπου στις 19 Μαΐου του 1933 στο πλαίσιο της λεγόμενης «Δράσης Κατά του Αντιγερμανικού Πνεύματος» ρίχτηκαν στην πυρά περίπου 2.000 βιβλία. Το 1941, στο Fridericianum, το οποίο εκείνη την εποχή χρησιμοποιούνταν ως βιβλιοθήκη, ξέσπασε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης των Συμμάχων, με αποτέλεσμα να χαθεί για πάντα άλλη μια συλλογή περίπου 350.000 βιβλίων.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Φωτογραφία της καλλιτεχνικής κατασκευής "Ο Παρθενώνας των Βιβλίων» της Marta Minujin, στο πλαίσιο της έκθεσης τέχνης Documenta 14, στην πόλη Κάσελ. Το έργο της Marta Minujín είναι ένα σύμβολο ενάντια στην απαγόρευση των κειμένων και τη δίωξη των συντακτών τους. Η Αργεντίνα καλλιτέχνις και η documenta 14, μαζί με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης συνέλεξαν για την πραγματοποίηση του έργου βιβλία που βρίσκονται και πάλι σήμερα σε νόμιμη κυκλοφορία, μετά από χρόνια απαγόρευσης, ή κυκλοφορούν ελεύθερα σε ορισμένες χώρες και απαγορεύονται σε άλλες. Η εγκατάσταση παρουσιάζεται στο Κάσελ ως ρέπλικα του ναού της Ακρόπολης των Αθηνών, ο οποίος συμβολίζει το αισθητικό και πολιτικό ιδεώδες της πρώτης δημοκρατίας του κόσμου. Έως 100.000 βιβλία από όλο τον κόσμο, απαγορευμένα σήμερα ή στο παρελθόν, χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο στην κεντρική πλατεία Friedrichsplatz στο Κάσελ, στο ίδιο σημείο όπου στις 19 Μαΐου του 1933 στο πλαίσιο της λεγόμενης «Δράσης Κατά του Αντιγερμανικού Πνεύματος» ρίχτηκαν στην πυρά περίπου 2.000 βιβλία. Το 1941, στο Fridericianum, το οποίο εκείνη την εποχή χρησιμοποιούνταν ως βιβλιοθήκη, ξέσπασε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης των Συμμάχων, με αποτέλεσμα να χαθεί για πάντα άλλη μια συλλογή περίπου 350.000 βιβλίων.

Συνάντηση Ομπάμα - Τριντό σε εστιατόριο στο Μόντρεαλ. Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, συνομιλεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα εστιατόριο στο Μόντρεαλ. Ο Ομπάμα βρίσκεται στην πόλη του Καναδά, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι δύο άντρες δείπνησαν σε χαλαρή διάθεση, όπου κατά τη συνάντησή τους ο Τριντό ευχαρίστησε τον Ομπάμα για την επίσκεψη και η κουβέντα τους περιεστράφη, μεταξύ άλλων, γύρω από το πως θα ενθαρρυνθούν νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινά και την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ηγετών.
REUTERS / HANDOUT

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, συνομιλεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα εστιατόριο στο Μόντρεαλ. Ο Ομπάμα βρίσκεται στην πόλη του Καναδά, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι δύο άντρες δείπνησαν σε χαλαρή διάθεση, όπου κατά τη συνάντησή τους ο Τριντό ευχαρίστησε τον Ομπάμα για την επίσκεψη και η κουβέντα τους περιεστράφη, μεταξύ άλλων, γύρω από το πως θα ενθαρρυνθούν νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινά και την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ηγετών.

Αυτοκίνητο βομβιστικών επιθέσεων στη Μοσούλη. Όχημα, τροποποιημένο από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να χρησιμοποιείται σε βομβιστικές επιθέσεις, σε γειτονιά της δυτικής Μοσούλης.  Η επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης μετρά ήδη οκτώ μήνες. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκδιωχθεί από τις περισσότερες συνοικίες της πόλης εκτός από ένα σημείο στην δυτική όχθη του Τίγρη. 
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Όχημα, τροποποιημένο από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να χρησιμοποιείται σε βομβιστικές επιθέσεις, σε γειτονιά της δυτικής Μοσούλης.  Η επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης μετρά ήδη οκτώ μήνες. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκδιωχθεί από τις περισσότερες συνοικίες της πόλης εκτός από ένα σημείο στην δυτική όχθη του Τίγρη. 

Ιράν: Αιματηρές επιθέσεις στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί . Ιρανοί αστυνομικοί βοηθούν πολίτες να βγούν από το κτήριο του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Τεχεράνη. Συντονισμένες επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Τεχεράνη, όπως μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ. Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από «ομάδες τρομοκρατών». Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών είναι συγκεχυμένες, με πηγές να κάνουν λόγο για επτά νεκρούς στο ιρανικό κοινοβούλιο και άλλον έναν στο μαυσωλείο του Χομεϊνί.
EPA / OMID WAHABZADEH

Ιρανοί αστυνομικοί βοηθούν πολίτες να βγούν από το κτήριο του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Τεχεράνη. Συντονισμένες επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Τεχεράνη, όπως μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ. Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από «ομάδες τρομοκρατών». Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών είναι συγκεχυμένες, με πηγές να κάνουν λόγο για επτά νεκρούς στο ιρανικό κοινοβούλιο και άλλον έναν στο μαυσωλείο του Χομεϊνί.

Ισχυρά κύματα στην Κίνα. Κόσμος κοιτά τα κύματα που σκάνε πάνω σε έναν παραλιακό δρόμο Τσινγκτάο, στην επαρχία Σανντόνγκ, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος κοιτά τα κύματα που σκάνε πάνω σε έναν παραλιακό δρόμο Τσινγκτάο, στην επαρχία Σανντόνγκ, στην Κίνα.

Βρετανία: Μειώνεται η διαφορά Συντηρητικών - Εργατικών. H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνομιλεί με κόσμο σε ένα φούρνο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Φλίτγουντ, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. Οι βρετανικές εκλογές εξελίσσονται σε θρίλερ, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η διαφορά Συντηρητικών - Εργατικών έχει πέσει σε μία μονάδα. Η εταιρεία YuGov επαναλαμβάνει σε νέα πρόβλεψή της ότι η νέα «σιδηρά κυρία» της Βρετανίας δεν θα καταφέρει να έχει απόλυτη πλειοψηφία εδρών προκειμένου να σχηματίσει αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση προκειμένου να αναλάβει το τιτάνιο έργο των διαπραγματεύσεων του Brexit.
REUTERS / POOL

H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνομιλεί με κόσμο σε ένα φούρνο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Φλίτγουντ, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. Οι βρετανικές εκλογές εξελίσσονται σε θρίλερ, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η διαφορά Συντηρητικών - Εργατικών έχει πέσει σε μία μονάδα. Η εταιρεία YuGov επαναλαμβάνει σε νέα πρόβλεψή της ότι η νέα «σιδηρά κυρία» της Βρετανίας δεν θα καταφέρει να έχει απόλυτη πλειοψηφία εδρών προκειμένου να σχηματίσει αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση προκειμένου να αναλάβει το τιτάνιο έργο των διαπραγματεύσεων του Brexit.

Συρία: Επιχείρηση ανακατάληψης της «πρωτεύουσας» του ΙSIS. Μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στο δρόμο για τη Ράκα. Ξεκίνησε η επιχείρηση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας για την ανακατάληψη της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του «ισλαμικού χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους, με συντονισμένες επιθέσεις από βορρά, ανατολή και δύση, με την από αέρος υποστήριξη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού. Οι δυνάμεις του Ι.Κ. κατέλαβαν το 2014 την πόλη, ενώ εκείνη τελούσε υπό τον έλεγχο συριακών ανταρτικών δυνάμεων και την χρησιμοποίησε ως κέντρο για τον σχεδιασμό των επιθέσεων κατά της Δύσης. Η επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την πίεση επί του Ισλαμικού Κράτους, που αντιμετωπίζει ήττα στο ιρακινό προπύργιό του, στην Μοσούλη και βρίσκεται σε υποχώρηση σε πολλές περιοχές της Συρίας.
REUTERS / RODI SAID

Μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στο δρόμο για τη Ράκα. Ξεκίνησε η επιχείρηση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας για την ανακατάληψη της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του «ισλαμικού χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους, με συντονισμένες επιθέσεις από βορρά, ανατολή και δύση, με την από αέρος υποστήριξη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού. Οι δυνάμεις του Ι.Κ. κατέλαβαν το 2014 την πόλη, ενώ εκείνη τελούσε υπό τον έλεγχο συριακών ανταρτικών δυνάμεων και την χρησιμοποίησε ως κέντρο για τον σχεδιασμό των επιθέσεων κατά της Δύσης. Η επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την πίεση επί του Ισλαμικού Κράτους, που αντιμετωπίζει ήττα στο ιρακινό προπύργιό του, στην Μοσούλη και βρίσκεται σε υποχώρηση σε πολλές περιοχές της Συρίας.