Multimedia

Αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 16:06

Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην κεντρική Κολομβία αφανίστηκε σχεδόν ολόκληρη η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδας Σαπεκοένσε. Συνολικά 76 είναι οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο, που προερχόταν από τη Βολιβία, συνετρίβη στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν παίκτες, προπονητές και προσωπικό της ομάδας Σαπεκοένσε, όπως και δημοσιογράφοι, οι οποίοι επρόκειτο να καλύψουν τον τελικό του Sudamericana Cup, ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της νότιας Αμερικής, ανάλογης με αυτήν του Europa Legue. 

Ο συνολικός αριθμός των επιζώντων είναι έξι άτομα, αφού στα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν ζωντανοί οι ποδοσφαιριστές Άλαν Λουτσιάνο Ρουσέλ, Τζάκσον Φόλμαν, Έλιο Ερμίτο, η επικεφαλής αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες, ο μηχανικός του αεροσκάφους Έρβιν Τουμίρι και ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Βαλμορμπίδα. Ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ντανίλο, ο οποίος είχε βρεθεί ζωντανός υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί.

Οι αρχές της Βραζιλίας κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος.