Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 21:51

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.

Δύο νεκροί από έκρηξη στο hotspot της Μόριας. Μια 60χρονη γυναίκα και το πεντάχρονο εγγόνι της, Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ, εγκλωβισμένοι στη Λέσβο εδώ και τέσσερις μήνες, είναι τα θύματα της έκρηξης, που προκλήθηκε πιθανώς από φιάλη υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, το βράδυ της Πέμπτης. Μια ακόμη 30χρονη γυναίκα και το τετράχρονο παιδί της υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C-27j της πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.
EUROKINISSI

Μια 60χρονη γυναίκα και το πεντάχρονο εγγόνι της, Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ, εγκλωβισμένοι στη Λέσβο εδώ και τέσσερις μήνες, είναι τα θύματα της έκρηξης, που προκλήθηκε πιθανώς από φιάλη υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, το βράδυ της Πέμπτης. Μια ακόμη 30χρονη γυναίκα και το τετράχρονο παιδί της υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C-27j της πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Πορτοκαλί φωταγωγήθηκε η Βουλή. Στα πορτοκαλί «βάφτηκε» η Βουλή, το χρώμα που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ για να συμβολίσει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση. Η 25η Νοεμβρίου θεωρείται παγκοσμίως η Ημέρα Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στα πορτοκαλί «βάφτηκε» η Βουλή, το χρώμα που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ για να συμβολίσει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση. Η 25η Νοεμβρίου θεωρείται παγκοσμίως η Ημέρα Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Ξάνθης επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός. Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.
INTIME NEWS / ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

Ιπτάμενος δίσκος... πάνω από τη Βουλή. Γκράφιτι που απεικονίζει ιπτάμενο δίσκο να «απάγει» βουλευτές από το κτήριο του Κοινοβουλίου, στον Νέο Κόσμο.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Γκράφιτι που απεικονίζει ιπτάμενο δίσκο να «απάγει» βουλευτές από το κτήριο του Κοινοβουλίου, στον Νέο Κόσμο.

Βρίσκοντας καταφύγιο από τις συγκρούσεις στη Μοσούλη. Ένα μικρό κορίτσι, το οποίο κατάφερε να διαφύγει από τις συγκρούσεις στη Μοσούλη, στέκεται μέσα σε μία σκηνή με την οικογένειά της στον καταυλισμό για εκτοπισμένους, Κάζερ, στο Ιράκ.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Ένα μικρό κορίτσι, το οποίο κατάφερε να διαφύγει από τις συγκρούσεις στη Μοσούλη, στέκεται μέσα σε μία σκηνή με την οικογένειά της στον καταυλισμό για εκτοπισμένους, Κάζερ, στο Ιράκ.

Αποκτώντας το ιδανικό μαύρισμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Γυναίκες κάνουν ηλιοθεραπεία για να αποκτήσουν το ιδανικό μαύρισμα, στην ταράτσα ενός σπα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Γυναίκες κάνουν ηλιοθεραπεία για να αποκτήσουν το ιδανικό μαύρισμα, στην ταράτσα ενός σπα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Black Friday» στη Βραζιλία . Συνωστισμός κόσμου σε κατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, στο Σάο Πάολο, κατά την «Μαύρη Παρασκευή». Η «Black Friday» θεσπίστηκε στις ΗΠΑ και έχει καθιερωθεί σε αρκετές χώρες, την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου. Αυτήν την ημέρα τα καταστήματα πραγματοποιούν πολύ μεγάλες εκπτώσεις, έως 80%.
REUTERS / NACHO DOCE

Συνωστισμός κόσμου σε κατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, στο Σάο Πάολο, κατά την «Μαύρη Παρασκευή». Η «Black Friday» θεσπίστηκε στις ΗΠΑ και έχει καθιερωθεί σε αρκετές χώρες, την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου. Αυτήν την ημέρα τα καταστήματα πραγματοποιούν πολύ μεγάλες εκπτώσεις, έως 80%.

Ιράκ: Φωτιά σε πετρελαιοπηγή στη Μοσούλη. Ένας άντρας προσεύχεται κοντά σε μία πετρελαιοπηγή που καίγεται, μετά από επίθεση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στην Καγιάρα, νότια της Μοσούλης.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Ένας άντρας προσεύχεται κοντά σε μία πετρελαιοπηγή που καίγεται, μετά από επίθεση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στην Καγιάρα, νότια της Μοσούλης.

Ισραήλ: Πυρκαγιές σε συνοικίες στην καρδιά της Χάιφας. Ένας πυροσβέστης κρατά στα χέρια του μία γάτα, την όποία έσωσε κατά τη διάρκεια προσπάθειας κατάσβεσης πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Χάιφα, στο Ισραήλ. Φλόγες ύψους πολλών μέτρων κατέστρεψαν συνοικίες στην καρδιά της Χάιφας, μιας πόλης με πληθυσμό τουλάχιστον 300.000 κατοίκων. Οι μεγάλες φωτιές, ανάγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ περίπου 60.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την πόλη στα βόρεια. Οι φωτιές ξέσπασαν την Τρίτη αρχικά σε κοινότητα έξω από την Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια εκδηλώθηκαν εστίες φωτιάς στα βόρεια της χώρας, αλλά και στη Δυτική Όχθη. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε στην περιοχή δύο τάγματα και κάλεσε εφέδρους για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς.
REUTERS / AMIR COHEN

Ένας πυροσβέστης κρατά στα χέρια του μία γάτα, την όποία έσωσε κατά τη διάρκεια προσπάθειας κατάσβεσης πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Χάιφα, στο Ισραήλ. Φλόγες ύψους πολλών μέτρων κατέστρεψαν συνοικίες στην καρδιά της Χάιφας, μιας πόλης με πληθυσμό τουλάχιστον 300.000 κατοίκων. Οι μεγάλες φωτιές, ανάγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ περίπου 60.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την πόλη στα βόρεια. Οι φωτιές ξέσπασαν την Τρίτη αρχικά σε κοινότητα έξω από την Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια εκδηλώθηκαν εστίες φωτιάς στα βόρεια της χώρας, αλλά και στη Δυτική Όχθη. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε στην περιοχή δύο τάγματα και κάλεσε εφέδρους για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς.

Μετά τον κυκλώνα. Μία γυναίκα στέκεται στην προβλήτα του λιμανιού της πρωτεύουσας της Νικαράγουας, Μπλούφιλντς, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ότο από τις νότιες ακτές της χώρας,
REUTERS / OSWALDO RIVAS

Μία γυναίκα στέκεται στην προβλήτα του λιμανιού της πρωτεύουσας της Νικαράγουας, Μπλούφιλντς, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ότο από τις νότιες ακτές της χώρας,

Γαλλία: Eπίθεση σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων . Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στη Γαλλία για το δράστη της επίθεσης σε οίκο ευγηρίας για πρώην ιεραποστόλους. Ο δράστης πριν τραπεί σε φυγή σκότωσε, μαχαιρώνοντας πολλές φορές μία γυναίκα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, μια θυρωρός κάλεσε την αστυνομία αφού κατάφερε να ξεφύγει από τα δεσμά του δράστη, ο οποίος την είχε δέσει και την είχε φιμώσει.  Ο οίκος ευγηρίας βρίσκεται στο Μονφεριέ-σουρ-Λε 10 χιλιόμετρα βόρεια από το Μονπελιέ. Εκεί ζουν περίπου 60 πρώην ιεραπόστολοι, οι οποίοι είχαν εξασκήσει το λειτούργημά τους στην Αφρική.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στη Γαλλία για το δράστη της επίθεσης σε οίκο ευγηρίας για πρώην ιεραποστόλους. Ο δράστης πριν τραπεί σε φυγή σκότωσε, μαχαιρώνοντας πολλές φορές μία γυναίκα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, μια θυρωρός κάλεσε την αστυνομία αφού κατάφερε να ξεφύγει από τα δεσμά του δράστη, ο οποίος την είχε δέσει και την είχε φιμώσει.  Ο οίκος ευγηρίας βρίσκεται στο Μονφεριέ-σουρ-Λε 10 χιλιόμετρα βόρεια από το Μονπελιέ. Εκεί ζουν περίπου 60 πρώην ιεραπόστολοι, οι οποίοι είχαν εξασκήσει το λειτούργημά τους στην Αφρική.

Θεσσαλονίκη: Ουρές στα καταστήματα για την «Μαύρη Παρασκευή». Θεσσαλονικείς έχουν σχηματίσει ουρά περιμένοντας να ανοίξει κατάστημα στην οδό Τσιμισκή, το οποίο συμμετέχει στην ημέρα προσφορών, που έχει καθιερωθεί στις ΗΠΑ με το όνομα «Μαύρη Παρασκευή» (Black Friday).
MotionTeam / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Θεσσαλονικείς έχουν σχηματίσει ουρά περιμένοντας να ανοίξει κατάστημα στην οδό Τσιμισκή, το οποίο συμμετέχει στην ημέρα προσφορών, που έχει καθιερωθεί στις ΗΠΑ με το όνομα «Μαύρη Παρασκευή» (Black Friday).