Multimedia

Καταστροφικές πυρκαγιές στο κεντρικό και βόρειο Ισραήλ

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 15:09

Καταστροφικές πυρκαγιές μαίνονται για τέταρτη ημέρα στο κεντρικό και βόρειο Ισραήλ, ενώ περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την πόλη Χάιφα στα βόρεια. Ολόκληρες συνοικίες της πόλης στις ακτές της Μεσογείου, ένα πανεπιστήμιο, σχολείο και σωφρονιστικά ιδρύματα εκκενώθηκαν.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες γύρω από την Ιερουσαλήμ και σε βόρειες περιοχές της χώρας υποστηριζόμενες από πυροσβεστικά αεροσκάφη από ξένες χώρες, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και Παλαιστίνιοι πυροσβέστες, καθώς και δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κροατία, την Ιταλία, τη Ρωσία και την Τουρκία. Η παλαιστινιακή πλευρά συμμετέχει με 41 πυροσβέστες και οκτώ πυροσβεστικά οχήματα που έχει αποστείλει στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, και στην Μπέιτ Μέιρ.

Υπήρξε αναφορά και για άλλες πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της ημέρας στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, στο Νατάφ και το Σαάρ Χαγκάι, στο Μοντιίν (κεντρικά), όπως επίσης στο Ταλμόν, ισραηλινό εποικισμό στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Η ισραηλινή αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 12 υπόπτων, καθώς οι αρχές υποψιάζονται εμπρησμούς με πολιτικά κίνητρα σε πολλές εξ αυτών.