Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 19:43

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016.

Ντόναλντ Τραμπ: Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών. Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, πετυχαίνοντας την ανατροπή, κόντρα στις δημοσκοπήσεις που τον έφερναν να έπεται της Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Κατά την επινίκια ομιλία του προς τους υποστηρικτές του ο Τραμπ διαβεβαίωσε πως θα είναι «πρόεδρος όλων των Αμερικανών». «Ήρθε η ώρα να θεραπεύσουμε τις πληγές του διχασμού, η ισχύς εν τη ενώσει, ένας ενωμένος λαός (...).
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, πετυχαίνοντας την ανατροπή, κόντρα στις δημοσκοπήσεις που τον έφερναν να έπεται της Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Κατά την επινίκια ομιλία του προς τους υποστηρικτές του ο Τραμπ διαβεβαίωσε πως θα είναι «πρόεδρος όλων των Αμερικανών». «Ήρθε η ώρα να θεραπεύσουμε τις πληγές του διχασμού, η ισχύς εν τη ενώσει, ένας ενωμένος λαός (...).

Χειμώνας στην Στοκχόλμη. Άνδρας περνα δίπλα από τη χιονισμένη εκκλησία Hogalids Kyrka, σε προάστιο της Στοκχόλμης. Η σουηδική πρωτεύουσα έχει ήδη σκεπαστεί με χιόνι και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Άνδρας περνα δίπλα από τη χιονισμένη εκκλησία Hogalids Kyrka, σε προάστιο της Στοκχόλμης. Η σουηδική πρωτεύουσα έχει ήδη σκεπαστεί με χιόνι και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

Ένας νεκρός μετά από πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά σε εκλογικό κέντρο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τους LA Times. Το ίδιο μέσο ανεβάζει τον αριθμό των τραυματιών σε τρεις, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά σε εκλογικό κέντρο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τους LA Times. Το ίδιο μέσο ανεβάζει τον αριθμό των τραυματιών σε τρεις, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Ισχυροί άνεμοι και κακοκαιρία στην Αθήνα. Κύματα στο Τροκαντερό, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρατηρούνται λόγω της ενίσχυσης των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το Κεντρικό και το Βορειοανατατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές κατά τόπους τα 8 με 9.
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κύματα στο Τροκαντερό, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρατηρούνται λόγω της ενίσχυσης των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το Κεντρικό και το Βορειοανατατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές κατά τόπους τα 8 με 9.

Εορτασμοί για την 63η επέτειο ανεξαρτησίας της Καμπότζης. Μαθητές κρατούν μπαλόνια, κατά τη διάρκεια τελετής στο Μνημείο Ανεξαρτησίας στην Πνομ Πενχ. Η Καμπότζη γιορτάζει την 63η επέτειο ανεξαρτησίας της από τη Γαλλία.
EPA / MAK REMISSA

Μαθητές κρατούν μπαλόνια, κατά τη διάρκεια τελετής στο Μνημείο Ανεξαρτησίας στην Πνομ Πενχ. Η Καμπότζη γιορτάζει την 63η επέτειο ανεξαρτησίας της από τη Γαλλία.

ΗΠΑ: Απογοητευμένοι οι υποστηρικτές των Δημοκρατικών . Μία υποστηρίκτρια της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον παρακολουθεί απογοητευμένη την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των αμερικανικών εκλογών στη Νέα Υόρκη.
 
REUTERS / CARLOS BARRIA

Μία υποστηρίκτρια της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον παρακολουθεί απογοητευμένη την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των αμερικανικών εκλογών στη Νέα Υόρκη.

 

Συρία: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Ντούμα. Παιδιά που τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, περιμένουν να εξεταστούν από γιατρό σε ένα νοσοκομείο, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Ντούμα. Σύμφωνα με αναφορές διαφόρων εθελοντικών οργανώσεων, από τις αεροπορικές επιδρομές πολλά σπίτια κάηκαν και πάνω από 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
EPA / MOHAMMED BADRA

Παιδιά που τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, περιμένουν να εξεταστούν από γιατρό σε ένα νοσοκομείο, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Ντούμα. Σύμφωνα με αναφορές διαφόρων εθελοντικών οργανώσεων, από τις αεροπορικές επιδρομές πολλά σπίτια κάηκαν και πάνω από 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σκιές και φως. Στιγμιότυπο από το πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Χιόνια στη βρετανική ύπαιθρο. Ένα ελάφι βόσκει ανάμεσα σε πρόβατα στο χιονισμένο σκηνικό του Newhaven, στην Βρετανία.
REUTERS / DARREN STAPLES

Ένα ελάφι βόσκει ανάμεσα σε πρόβατα στο χιονισμένο σκηνικό του Newhaven, στην Βρετανία.

Χ. Κλίντον: Ελπίζω ο Τραμπ να είναι ένας πετυχημένος πρόεδρος για όλους. Η κ. Κλίντον παραδέχθηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ανέμενε, λέγοντας πως λυπάται που δεν κερδήθηκε αυτή η μονομαχία. «Γνωρίζω πως νιώθετε απογοητευμένοι γιατί το ίδιο νιώθω κι εγώ ... Αυτό είναι πόνος για μας. Αλλά θέλω να θυμάστε: Η εκστρατεία μας ήταν για τη χώρα που αγαπάμε, όχι για έναν άνθρωπο και για μία ψηφοφορία» πρόσθεσε. Η κ. Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι ένας πετυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς, ενώ ευχαρίστησε πολλές φορές τους υποστηρικτές της και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει μία ειρηνική μετάβαση εξουσίας.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Η κ. Κλίντον παραδέχθηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ανέμενε, λέγοντας πως λυπάται που δεν κερδήθηκε αυτή η μονομαχία. «Γνωρίζω πως νιώθετε απογοητευμένοι γιατί το ίδιο νιώθω κι εγώ ... Αυτό είναι πόνος για μας. Αλλά θέλω να θυμάστε: Η εκστρατεία μας ήταν για τη χώρα που αγαπάμε, όχι για έναν άνθρωπο και για μία ψηφοφορία» πρόσθεσε. Η κ. Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι ένας πετυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς, ενώ ευχαρίστησε πολλές φορές τους υποστηρικτές της και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει μία ειρηνική μετάβαση εξουσίας.

Διαγωνισμός καμήλας στην Ινδία. Στιγμιότυπο από διαγωνισμό καμήλας στην ινδική πολιτεία του Ρατζαστάν.
REUTERS / HIMANSHU SHARMA

Στιγμιότυπο από διαγωνισμό καμήλας στην ινδική πολιτεία του Ρατζαστάν.

Σε θέση πιλότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του πιλότου ενός μαχητικού αεροσκάφους, στον ειδικό προσομοιωτή πτήσης κατά την επίσκεψή του στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφτηκε τη 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ίδρυμα Βενιζέλου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, καθώς και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. 
INTIME NEWS/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του πιλότου ενός μαχητικού αεροσκάφους, στον ειδικό προσομοιωτή πτήσης κατά την επίσκεψή του στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφτηκε τη 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ίδρυμα Βενιζέλου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, καθώς και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. 

Εκτροχιασμός τραμ στο Λονδίνο. Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τραμ στη σήραγγα του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, το πρωί, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Ο μηχανοδηγός του τραμ συνελήφθη. Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο παρέμεναν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.
REUTERS / NEIL HALL

Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τραμ στη σήραγγα του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, το πρωί, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Ο μηχανοδηγός του τραμ συνελήφθη. Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο παρέμεναν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Κακοκαιρία στην Αθήνα. Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης. Η χαλαζόπτωση διήρκεσε για μερικά λεπτά αλλά η έντονη βροχόπτωση συνεχίστηκε για αρκετές ώρες προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους της πόλης.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης. Η χαλαζόπτωση διήρκεσε για μερικά λεπτά αλλά η έντονη βροχόπτωση συνεχίστηκε για αρκετές ώρες προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους της πόλης.