Multimedia

Η Νέα Υόρκη από ψηλά

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 13:27

Το Μανχάταν, το Άγαλμα της Ελευθερίας, τη γέφυρα του Μπρούκλιν αλλά και εμβληματικά κτήρια της Νέας Υόρκης από ψηλά κατέγραψε με τον φακό του ο φωτογράφος Λούκας Τζάκσον, επιθυμώντας να απαθανατίσει τον τρόπο με τον οποίο «ξυπνάει» τα πρωινά η αμερικανική μητρόπολη.

Ο ήλιος, λίγο μετά από την ανατολή, αντανακλά πάνω στις γυάλινες επιφάνειες του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, του Empire State Building και των επιβλητικών ουρανοξυστών που «αγγίζουν» τα σύννεφα, πάνω από την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.

Αποτελώντας σημαντικό κέντρο για το εμπόριο, την οικονομία, την τέχνη, τη μόδα, την έρευνα, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τη διεθνή διπλωματία, η Νέα Υόρκη περιγράφεται συχνά ως η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου.

Βρίσκεται σε έναν από τους μεγαλύτερους φυσικούς λιμένες του πλανήτη, στις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, και αποτελείται από πέντε δήμους  -Μπρούκλιν, Κουίνς, Μανχάταν, Μπρονξ και Στέιτεν Άιλαντ- που ενοποιήθηκαν σε ενιαία πόλη το 1898.

Η Νέα Υόρκη έλαβε το όνομά της προς τιμήν του τότε δούκα της πόλης Υόρκης της Αγγλίας, ενώ ο πληθυσμός της εκτιμάται πως προσεγγίζει τα 8,5 εκατ. 

Δείτε τις εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες της αμερικανικής μητρόπολης.