Multimedia

Στον τρελό ρυθμό του Χάλογουιν

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 23:05

Για άλλη μια χρονιά οι δρόμοι και τα σπίτια διακοσμούνται με σκαλισμένες κολοκύθες, τέρατα, σκελετούς και άλλα «σκοτεινά» θέματα. Το Χάλογουιν γιορτάστηκε από μικρούς και μεγάλους σε διάφορα μέρη του κόσμου με την κορύφωση των εορτασμών να σημειώνεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου.

Αν και πρόκειται για μία γιορτή που στις μέρες μας την συνδέουμε με τις ΗΠΑ η λέξη Χάλογουιν προέρχεται από τη φράση All-Hallow-even που σημαίνει «Παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων», που γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου στις καθολικές χώρες. Η γιορτή χάνεται στα βάθη των αιώνων και θεωρείται εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής του Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου που σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων στην Ιρλανδία.

Από τον ρυθμό του Χάλογουιν δεν ξέφυγε ούτε ο Λευκός Οίκος που μετατράπηκε στον ονειρικό κόσμο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και άνοιξε τις πόρτες του σε παιδιά και στις οικογένειές τους. Το ζεύγος Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα μίλησαν και διασκέδασαν με τους επισκέπτες ενώ δεν παρέλειψαν να μοιράσουν γλυκά όπως προστάζει η παράδοση.

Παράλληλα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Νοτίου Αμερικής και της Ασίας διοργανώθηκαν πάρτυ και διάφορες εκδηλώσεις.