Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 22:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Ηλιοβασίλεμα στην Κανταβρία. Ηλιοβασίλεμα στις εκβολές ποταμού στον Βισκαϊκό κόλπο, στην Κανταβρία της Ισπανίας.
EPA / Pedro Puente Hoyos

Ηλιοβασίλεμα στις εκβολές ποταμού στον Βισκαϊκό κόλπο, στην Κανταβρία της Ισπανίας.

Πίνακας του Πάμπλο Πικάσο σε έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη στην Ευρώπη 1945-1968». Επισκέπτρια στο κέντρο Τέχνης και Μίντια στην πόλη Καρλσρούη  της νοτιοδυτικής Γερμανίας παρατηρεί τον πίνακα του Πικάσο, «Nu au divan». Το έκθεμα είναι μέρος της έκθεσης «Η Τέχνη στην Ευρώπη 1945-1968».
EPA / ULI DECK

Επισκέπτρια στο κέντρο Τέχνης και Μίντια στην πόλη Καρλσρούη  της νοτιοδυτικής Γερμανίας παρατηρεί τον πίνακα του Πικάσο, «Nu au divan». Το έκθεμα είναι μέρος της έκθεσης «Η Τέχνη στην Ευρώπη 1945-1968».

Οι καθρέφτες της Τάιμ Σκουέαρ. Περαστικοί και κτήρια αντανακλώνται στους καθρέφτες που έχει εγκαταστήσει στην Τάιμ Σκουέαρ της Νέας Υόρκης η Κουβανή Ρέιτσελ Βαλντές Καμέχο, στο πλαίσιο της εικαστικής της εγκατάστασης με τίτλο «η αρχή του τέλους». 
EPA / JUSTIN LANE

Περαστικοί και κτήρια αντανακλώνται στους καθρέφτες που έχει εγκαταστήσει στην Τάιμ Σκουέαρ της Νέας Υόρκης η Κουβανή Ρέιτσελ Βαλντές Καμέχο, στο πλαίσιο της εικαστικής της εγκατάστασης με τίτλο «η αρχή του τέλους». 

Ανάπτυξη 6,7% στην Κίνα. Με όχημα την αύξηση των δημοσίων δαπανών, την άνοδο - ρεκόρ των τραπεζικών χορηγήσεων και την άνθηση της αγοράς ακινήτων, η κινεζική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 6,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2016. Εκτιμάται ότι το Πεκίνο θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για το έτος. Πάντως, το χρέος της Κίνας εκτινάχθηκε στο 250% του ΑΕΠ και η τράπεζα για τις Διεθνείς Διευθετήσεις (BIS) προειδοποίησε τον Σεπτέμβριο για ενδεχόμενη τραπεζική κρίση τα επόμενα τρία χρόνια.
REUTERS / CHINA DAILY

Με όχημα την αύξηση των δημοσίων δαπανών, την άνοδο - ρεκόρ των τραπεζικών χορηγήσεων και την άνθηση της αγοράς ακινήτων, η κινεζική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 6,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2016. Εκτιμάται ότι το Πεκίνο θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για το έτος. Πάντως, το χρέος της Κίνας εκτινάχθηκε στο 250% του ΑΕΠ και η τράπεζα για τις Διεθνείς Διευθετήσεις (BIS) προειδοποίησε τον Σεπτέμβριο για ενδεχόμενη τραπεζική κρίση τα επόμενα τρία χρόνια.

Ιωάννινα: Συνθήματα στις βιτρίνες κατά της «Λευκής Νύχτας». Άγνωστοι έβαψαν με άσπρη μπογιά βιτρίνες καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων, ενώ έγραψαν πάνω τους και συνθήματα κατά της διοργάνωσης «Λευκή Νύχτα», που προγραμματίζεται για τις 29 Οκτωβρίου. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» είχε η Ένωση Ξενοδόχων και υποστηρίζει με κατά πλειοψηφία απόφαση του δ.σ. ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Αντιδράσεις έχουν διατυπωθεί από εργαζόμενους και την πλειονότητα των μικρών εμπόρων.
INTIME NEWS / ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Άγνωστοι έβαψαν με άσπρη μπογιά βιτρίνες καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων, ενώ έγραψαν πάνω τους και συνθήματα κατά της διοργάνωσης «Λευκή Νύχτα», που προγραμματίζεται για τις 29 Οκτωβρίου. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» είχε η Ένωση Ξενοδόχων και υποστηρίζει με κατά πλειοψηφία απόφαση του δ.σ. ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Αντιδράσεις έχουν διατυπωθεί από εργαζόμενους και την πλειονότητα των μικρών εμπόρων.

Γλυπτά πλάι στο κύμα. Επισκέπτης της ετήσιας εικαστικής έκθεσης, που πραγματοποιείται στην παραλία Μπόντι του Σίδνεϊ, φωτογραφίζεται πάνω σε ένα από τα γλυπτά.
REUTERS / DAVID GRAY

Επισκέπτης της ετήσιας εικαστικής έκθεσης, που πραγματοποιείται στην παραλία Μπόντι του Σίδνεϊ, φωτογραφίζεται πάνω σε ένα από τα γλυπτά.

Καθημερινή ζωή στο Πακιστάν. Ένας άντρας καθαρίζει τον καθρέφτη του οχήματός του στην πόλη Τσαρσάντα του Πακιστάν.
REUTERS / FAYAZ AZIZ

Ένας άντρας καθαρίζει τον καθρέφτη του οχήματός του στην πόλη Τσαρσάντα του Πακιστάν.

Φθινόπωρο στη Γερμανία . Κιτρινισμένο φύλλο σφενδάμου στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.
EPA / PATRICK SEEGER

Κιτρινισμένο φύλλο σφενδάμου στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Άσκηση σεισμικής ετοιμότητας στη Σεούλ. Μαθητές γυμνασίου σε στιγμιότυπο από ευρείας κλίμακας άσκηση σεισμικής ετοιμότητας στη Σεούλ.
REUTERS / KIM HONG-JI

Μαθητές γυμνασίου σε στιγμιότυπο από ευρείας κλίμακας άσκηση σεισμικής ετοιμότητας στη Σεούλ.

Συγκέντρωση εργαζομένων τηλεοπτικών σταθμών έξω από τη Βουλή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης έξω από την είσοδο της Βουλής, όπου πραγματοποιείται η Διάσκεψη των Προέδρων με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σώματος Νίκο Βούτση, ο οποίος ανέφερε «μιλάτε σε ανοιχτά αυτιά». Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Κυριακή δεν θα κατατεθεί καμία τροπολογία στη Βουλή. 
SOOC / Nick Paleologos

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης έξω από την είσοδο της Βουλής, όπου πραγματοποιείται η Διάσκεψη των Προέδρων με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σώματος Νίκο Βούτση, ο οποίος ανέφερε «μιλάτε σε ανοιχτά αυτιά». Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Κυριακή δεν θα κατατεθεί καμία τροπολογία στη Βουλή. 

Στιγμιότυπο από τη Βουλή. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αντιδρά στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη (δεν εικονίζεται), ο οποίος χαρακτήρισε πραξικοπηματική την τροπολογία του υπουργού, που προέβλεπε μεταξύ άλλων το κλείσιμο των καναλιών που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια μετά το πέρας πέντε εργάσιμων ημερών από την έκδοση της σχετικής απόφασης. Με παρέμβασή του, ο κ. Παππάς απάντησε στην κριτική που του άσκησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «ύβρεις και συκοφαντίες», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ. είπε: «Βγείτε και πείτε στον λαό να επιστραφούν πίσω τα λεφτά που πρώτη φορά πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών τα λεφτά που ποτέ εσείς δεν τολμήσατε να εισπράξετε αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή σας». 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αντιδρά στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη (δεν εικονίζεται), ο οποίος χαρακτήρισε πραξικοπηματική την τροπολογία του υπουργού, που προέβλεπε μεταξύ άλλων το κλείσιμο των καναλιών που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια μετά το πέρας πέντε εργάσιμων ημερών από την έκδοση της σχετικής απόφασης. Με παρέμβασή του, ο κ. Παππάς απάντησε στην κριτική που του άσκησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «ύβρεις και συκοφαντίες», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ. είπε: «Βγείτε και πείτε στον λαό να επιστραφούν πίσω τα λεφτά που πρώτη φορά πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών τα λεφτά που ποτέ εσείς δεν τολμήσατε να εισπράξετε αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή σας». 

Στιγμιότυπο από το Μπρούκλιν . Ένας αρουραίος έχει περάσει το κεφάλι του μέσα από οπή κάδου απορριμμάτων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Ένας αρουραίος έχει περάσει το κεφάλι του μέσα από οπή κάδου απορριμμάτων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.