Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 19:51

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016.

Καλλιτεχνικό «Πέρασμα» στο Λονδίνο. Μία γυναίκα στέκεται μέσα στην καλλιτεχνική εγκατάσταση «Πέρασμα» (Passage), του καλλιτέχνη Άντονι Γκόρμλεϊ, στην γκαλερί White Cube, στο Λονδίνο. Το «Πέρασμα» αποτελεί μέρος της έκθεσης με τίτλο «Fit», η οποία διαπραγματεύεται το βαθμό με τον οποίο ένας άνθρωπος μετρά τον εαυτό του σε σχέση με την κλίμακα και την πυκνότητα του δομημένου περιβάλλοντός του. Μέσα από ένα λαβύρινθο 15 δωματίων, οι επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με την επιλογή περασμάτων/διόδων, μέσω χώρων διαφορετικού μεγέθους και φωτισμού.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Μία γυναίκα στέκεται μέσα στην καλλιτεχνική εγκατάσταση «Πέρασμα» (Passage), του καλλιτέχνη Άντονι Γκόρμλεϊ, στην γκαλερί White Cube, στο Λονδίνο. Το «Πέρασμα» αποτελεί μέρος της έκθεσης με τίτλο «Fit», η οποία διαπραγματεύεται το βαθμό με τον οποίο ένας άνθρωπος μετρά τον εαυτό του σε σχέση με την κλίμακα και την πυκνότητα του δομημένου περιβάλλοντός του. Μέσα από ένα λαβύρινθο 15 δωματίων, οι επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με την επιλογή περασμάτων/διόδων, μέσω χώρων διαφορετικού μεγέθους και φωτισμού.

Ατύχημα με τρένο στο Νιου Τζέρσεϊ. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες έχουν τραυματιστεί, τρεις εξ αυτών σοβαρά, από την σφοδρή πρόσκρουση τρένου σε πλατφόρμα σιδηροδρομικού σταθμού στο Χομπόκεν του Νιού Τζέρσεϊ, στις ΗΠΑ. Νωρίτερα, η εταιρεία στην οποία ανήκει η αμαξοστοιχία είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, ωστόσο ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι μόνον ένας θάνατος μπορεί να επιβεβαιωθεί, ενώ στα νοσοκομεία έχουν διακομιστεί 70 τραυματίες. Κατά τα φαινόμενα, ο συρμός δεν σταμάτησε εκεί που θα έπρεπε, στο τέλος της γραμμής και συνέχισε με ταχύτητα την πορεία του, ανεβαίνοντας στην αποβάθρα.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες έχουν τραυματιστεί, τρεις εξ αυτών σοβαρά, από την σφοδρή πρόσκρουση τρένου σε πλατφόρμα σιδηροδρομικού σταθμού στο Χομπόκεν του Νιού Τζέρσεϊ, στις ΗΠΑ. Νωρίτερα, η εταιρεία στην οποία ανήκει η αμαξοστοιχία είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, ωστόσο ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι μόνον ένας θάνατος μπορεί να επιβεβαιωθεί, ενώ στα νοσοκομεία έχουν διακομιστεί 70 τραυματίες. Κατά τα φαινόμενα, ο συρμός δεν σταμάτησε εκεί που θα έπρεπε, στο τέλος της γραμμής και συνέχισε με ταχύτητα την πορεία του, ανεβαίνοντας στην αποβάθρα.

Στο πένθος το Ισραήλ μετά το θάνατο του Σιμόν Πέρες. Στο πένθος έχει βυθιστεί το Ισραήλ μετά το θάνατο του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της χώρας, Σιμόν Πέρες. Στο Τελ Αβιβ οι φωτογραφίες του βρίσκονται σε όλους τους δρόμους. Ο Πέρες θα ταφεί την Παρασκευή στο κοιμητήριο του όρους Χερτζλ όπου έχουν ταφεί σημαντικές προσωπικότητες του Ισραήλ. Στην κηδεία του θα είναι παρόντες οι πρόεδροι των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Πέρες υπήρξε ιστορική φυσιογνωμία, ο τελευταίος επιζών της γενιάς των πατέρων του κράτους του Ισραήλ και ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες των συμφωνιών του Όσλο που έθεσαν τις βάσεις της παλαιστινιακής αυτονομίας στη δεκαετία του ΄90. Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, πρώην πρόεδρος του Ισραήλ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
REUTERS / BAZ RATNER

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Ισραήλ μετά το θάνατο του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της χώρας, Σιμόν Πέρες. Στο Τελ Αβιβ οι φωτογραφίες του βρίσκονται σε όλους τους δρόμους. Ο Πέρες θα ταφεί την Παρασκευή στο κοιμητήριο του όρους Χερτζλ όπου έχουν ταφεί σημαντικές προσωπικότητες του Ισραήλ. Στην κηδεία του θα είναι παρόντες οι πρόεδροι των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Πέρες υπήρξε ιστορική φυσιογνωμία, ο τελευταίος επιζών της γενιάς των πατέρων του κράτους του Ισραήλ και ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες των συμφωνιών του Όσλο που έθεσαν τις βάσεις της παλαιστινιακής αυτονομίας στη δεκαετία του ΄90. Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, πρώην πρόεδρος του Ισραήλ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Καθημερινή ζωή στο Κονγκό. Δύο άντρες μεταφέρουν ένα γουρούνι με μηχανάκι, στην Κινσάσα, στην Λ.Δ. του Κονγκό.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Δύο άντρες μεταφέρουν ένα γουρούνι με μηχανάκι, στην Κινσάσα, στην Λ.Δ. του Κονγκό.

Κατολίσθηση ισοπέδωσε χωριό στην Κίνα. Σε 27 ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση, η οποία σχεδόν ισοπέδωσε ένα χωριό στην επαρχία Ζετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα την Τετάρτη. Περισσότερα από δέκα σπίτια καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης, σε μία περιοχή η οποία επλήγη από τις κατακλυσμιαίες βροχές που προκάλεσε ο τυφώνας Μέγκι.
REUTERS / CHINA DAILY

Σε 27 ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση, η οποία σχεδόν ισοπέδωσε ένα χωριό στην επαρχία Ζετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα την Τετάρτη. Περισσότερα από δέκα σπίτια καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης, σε μία περιοχή η οποία επλήγη από τις κατακλυσμιαίες βροχές που προκάλεσε ο τυφώνας Μέγκι.

Διαδήλωση εργατικών συνδικάτων στην Ινδονησία . Αστυνομικός περπατά ανάμεσα σε πλήθος διαδηλωτών από εργατικά συνδικάτα, οι οποίοι διαμαρτύρονται εναντίον των κυβερνητικών προγραμμάτων φοροαπαλλαγών, κατά τη διάρκεια πορείας προς το προεδρικό παλάτι στη Τζακάρτα.
REUTERS / DARREN WHITESIDE

Αστυνομικός περπατά ανάμεσα σε πλήθος διαδηλωτών από εργατικά συνδικάτα, οι οποίοι διαμαρτύρονται εναντίον των κυβερνητικών προγραμμάτων φοροαπαλλαγών, κατά τη διάρκεια πορείας προς το προεδρικό παλάτι στη Τζακάρτα.

Αναμονή στα παρασκήνια της πασαρέλας. Μοντέλα μιλούν στα κινητά τους τηλέφωνα στα παρασκήνια, πριν την παρουσίαση της συλλογής του Αμερικανού σχεδιαστή Adam Andrascik για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 του οίκου Guy Laroche, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Μοντέλα μιλούν στα κινητά τους τηλέφωνα στα παρασκήνια, πριν την παρουσίαση της συλλογής του Αμερικανού σχεδιαστή Adam Andrascik για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 του οίκου Guy Laroche, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Κίνα: 23 πάντα γεννήθηκαν το 2016. Ένα νεαρό πάντα πέφτει από την πλατφόρμα, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των 23 γιγάντιων πάντα που γεννήθηκαν μέσα στο 2016, στο κέντρο Ερευνών Αναπαραγωγής Πάντα στο Τσενγκντού, στην επαρχία Σιτσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Ένα νεαρό πάντα πέφτει από την πλατφόρμα, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των 23 γιγάντιων πάντα που γεννήθηκαν μέσα στο 2016, στο κέντρο Ερευνών Αναπαραγωγής Πάντα στο Τσενγκντού, στην επαρχία Σιτσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Ξανά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Από τις 5 το πρωί της Πέμπτης και ύστερα από 12 ημέρες απεργίας, οι οδηγοί «έπιασαν» τιμόνι και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ βγήκαν ξανά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Από τις 5 το πρωί της Πέμπτης και ύστερα από 12 ημέρες απεργίας, οι οδηγοί «έπιασαν» τιμόνι και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ βγήκαν ξανά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Φεστιβάλ Cannstatter Volksfest στη Γερμανία. Φωτογραφία μακράς έκθεσης από το φεστιβάλ Cannstatter Volksfest, στη Στουτγκάρδη στη Γερμανία. Το φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τις Ευρώπης και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου, από το 1818. Λούνα παρκ, καρουσέλ, ρόλερ κόστερ, υπαίθρια αγορά, μπυραρίες, σκηνές με φαγητό, παιχνίδια και παρελάσεις δίνουν μία ευρεία γκάμα επιλογών διασκέδασης για κάθε επισκέπτη.
EPA / SILAS STEIN

Φωτογραφία μακράς έκθεσης από το φεστιβάλ Cannstatter Volksfest, στη Στουτγκάρδη στη Γερμανία. Το φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τις Ευρώπης και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου, από το 1818. Λούνα παρκ, καρουσέλ, ρόλερ κόστερ, υπαίθρια αγορά, μπυραρίες, σκηνές με φαγητό, παιχνίδια και παρελάσεις δίνουν μία ευρεία γκάμα επιλογών διασκέδασης για κάθε επισκέπτη.

Μεσημεριανό διάλειμμα σε σχολείο στη Μονρόβια. Μικροί μαθητές τρώνε το φαγητό τους κατά τη διάρκεια μεσημεριανού διαλείμματος, στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Reverend Carr & Herta Beyer, στην παραγκούπολη του Γουέστ Πόιντ, στη Μονρόβια, στη Λιβερία. Το σχολείο ιδρύθηκε το 2013, έχει 70 μαθητές και πέντε δασκάλους, ενώ διαθέτει κουζίνα για την προετοιμασία των καθημερινών γευμάτων των μαθητών. Το σχολείο λειτουργεί στο κτήριο της εκκλησίας του Βασιλιά Ιησού Χριστού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τις Κυριακές, όλα τα έπιπλα και ο εξοπλισμός του μετακινούνται, για να τελεστούν οι λειτουργίες της Κυριακής.
EPA / AHMED JALLANZO

Μικροί μαθητές τρώνε το φαγητό τους κατά τη διάρκεια μεσημεριανού διαλείμματος, στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Reverend Carr & Herta Beyer, στην παραγκούπολη του Γουέστ Πόιντ, στη Μονρόβια, στη Λιβερία. Το σχολείο ιδρύθηκε το 2013, έχει 70 μαθητές και πέντε δασκάλους, ενώ διαθέτει κουζίνα για την προετοιμασία των καθημερινών γευμάτων των μαθητών. Το σχολείο λειτουργεί στο κτήριο της εκκλησίας του Βασιλιά Ιησού Χριστού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τις Κυριακές, όλα τα έπιπλα και ο εξοπλισμός του μετακινούνται, για να τελεστούν οι λειτουργίες της Κυριακής.