Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 20:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016.

Γερμανία: Προετοιμασίες για το Oktoberfest. Το γλυπτό ενός λιονταριού το οποίο κρατά ένα ποτήρι μπύρας βρίσκεται στο Theresienwiese, όπου θα πραγματοποιηθεί το Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο. Το Oktoberfest θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Οκτωβρίου.
EPA / PETER KNEFFEL

Το γλυπτό ενός λιονταριού το οποίο κρατά ένα ποτήρι μπύρας βρίσκεται στο Theresienwiese, όπου θα πραγματοποιηθεί το Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο. Το Oktoberfest θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Οκτωβρίου.

Εποχή ζυγίσματος στον Ζωολογικό κήπο του Λονδίνου. Πιγκουίνος μόλις έχει τελειώσει το ζύγισμα στον Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου. Μια φορά το χρόνο τα ζώα του Κήπου ζυγίζονται υποχρεωτικά.
REUTERS / NEIL HALL

Πιγκουίνος μόλις έχει τελειώσει το ζύγισμα στον Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου. Μια φορά το χρόνο τα ζώα του Κήπου ζυγίζονται υποχρεωτικά.

Στην Αθήνα έφτασε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Κατερίνα Στεφανίδη με το σύζυγό της, Μιτς, έφτασαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από τον κόσμο. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που συνέβη στο Ρίο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό της από τα ΜΜΕ για τη μέτρια προβολή των επιτυχιών.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Κατερίνα Στεφανίδη με το σύζυγό της, Μιτς, έφτασαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από τον κόσμο. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που συνέβη στο Ρίο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό της από τα ΜΜΕ για τη μέτρια προβολή των επιτυχιών.

Ομαδικές βουτιές στη λίμνη της Ζυρίχης. Κολυμβητές στην ετήσια εκδήλωση ομαδικής κολύμβησης στη λίμνη της Ζυρίχης. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διασχίσουν απόσταση 1,5 χιλιόμετρου.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Κολυμβητές στην ετήσια εκδήλωση ομαδικής κολύμβησης στη λίμνη της Ζυρίχης. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διασχίσουν απόσταση 1,5 χιλιόμετρου.

Πλημμυρισμένο χωριό στην Ινδία. Πανοραμική άποψη ενός πλημμυρισμένου χωριού στα περίχωρα του Αλαχαμπάντ, στην Ινδία.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Πανοραμική άποψη ενός πλημμυρισμένου χωριού στα περίχωρα του Αλαχαμπάντ, στην Ινδία.

Εμπρηστική επίθεση σε υπό κατάληψη κτήριο στα Εξάρχεια . Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, σε κτήριο στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτου, στα Εξάρχεια. Στο κτήριο, που τελεί υπό κατάληψη, φιλοξενούνται μεταξύ άλλων πρόσφυγες και μετανάστες.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, σε κτήριο στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτου, στα Εξάρχεια. Στο κτήριο, που τελεί υπό κατάληψη, φιλοξενούνται μεταξύ άλλων πρόσφυγες και μετανάστες.

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Φιλίπο Γκράντι. Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι, στην Αθήνα, στις 24 Αυγούστου, 2016.
SOOC / Nick Paleologos

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι, στην Αθήνα, στις 24 Αυγούστου, 2016.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μαθητές και γονείς κοιτούν τους πίνακες επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στο πρώτο Λύκειο Ναυπλίου, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016. Αγωνία τέλος για τους συμμετέχοντες των Πανελληνίων 2016, αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και τα ονομαστικά αποτελέσματα των υποψηφίων των Πανελληνίων 2016.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μαθητές και γονείς κοιτούν τους πίνακες επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στο πρώτο Λύκειο Ναυπλίου, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016. Αγωνία τέλος για τους συμμετέχοντες των Πανελληνίων 2016, αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και τα ονομαστικά αποτελέσματα των υποψηφίων των Πανελληνίων 2016.

Στη Συρία εισήλθε ο τουρκικός στρατός. Δώδεκα τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας, στην περιοχή βόρεια της συριακής πόλης Τζαραμπλούς και πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, εν αναμονή επίθεσης από τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης για την κατάληψη της πόλης.
REUTERS / STRINGER

Δώδεκα τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας, στην περιοχή βόρεια της συριακής πόλης Τζαραμπλούς και πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, εν αναμονή επίθεσης από τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης για την κατάληψη της πόλης.

Άστατος καιρός στην πόλη των Τρικάλων. Ο συννεφιασμένος ουρανός καθρεφτίζεται σε δρόμο της πόλης των Τρικάλων μετα την καταιγίδα το απόγευμα της Τρίτης 23 Αυγούστου 2016.
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο συννεφιασμένος ουρανός καθρεφτίζεται σε δρόμο της πόλης των Τρικάλων μετα την καταιγίδα το απόγευμα της Τρίτης 23 Αυγούστου 2016.

Πρωινός περίπατος στη Βάδη - Βυρτεμβέργη. Μία γυναίκα βγάζει βόλτα τον σκύλο της απολαμβάνοντας έναν περίπατο στη λιακάδα, κοντά στην πόλη Fellbach.
EPA / CHRISTOPH SCHMIDT

Μία γυναίκα βγάζει βόλτα τον σκύλο της απολαμβάνοντας έναν περίπατο στη λιακάδα, κοντά στην πόλη Fellbach.

Ισχυρός σεισμός στην κεντρική Ιταλία. Τουλάχιστον 10 άτομα εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην κεντρική Ιταλία. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση ισοπεδώθηκαν πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στο κέντρο της χώρας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ανέβει, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενδεχομένως βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.
REUTERS / REMO CASILLI

Τουλάχιστον 10 άτομα εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην κεντρική Ιταλία. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση ισοπεδώθηκαν πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στο κέντρο της χώρας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ανέβει, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενδεχομένως βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Τους πλημμυροπαθείς της Λουιζιάνα επισκέφθηκε ο Μπ. Ομπάμα. Διαβεβαιώσεις στους πλημμυροπαθείς της Λουιζιάνα, ότι η χώρα θα τους βοηθήσει να σταθούν εκ νέου στα πόδια τους, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος περπάτησε από πόρτα σε πόρτα στη συνοικία του Ιστ Μπατόν Ρουζ την Τρίτη. Κατά τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που σάρωσαν την πολιτεία, το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 76 εκατοστά, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότερα από 60.000 σπίτια υπέστησαν καταστροφές.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Διαβεβαιώσεις στους πλημμυροπαθείς της Λουιζιάνα, ότι η χώρα θα τους βοηθήσει να σταθούν εκ νέου στα πόδια τους, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος περπάτησε από πόρτα σε πόρτα στη συνοικία του Ιστ Μπατόν Ρουζ την Τρίτη. Κατά τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που σάρωσαν την πολιτεία, το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 76 εκατοστά, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότερα από 60.000 σπίτια υπέστησαν καταστροφές.

Δασική πυρκαγιά στην Πορτογαλία . Πορτογάλοι πυροσβέστες επιχειρούν να κατασβέσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Σάο Σιμάο της Πορτογαλίας. Πάνω από 950.000 στρέμματα της ηπειρωτικής χώρας, κατέκαψαν οι πυρκαγιές που μαίνονταν στην Πορτογαλία στις αρχές Αυγούστου.
EPA / PAULO CUNHA

Πορτογάλοι πυροσβέστες επιχειρούν να κατασβέσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Σάο Σιμάο της Πορτογαλίας. Πάνω από 950.000 στρέμματα της ηπειρωτικής χώρας, κατέκαψαν οι πυρκαγιές που μαίνονταν στην Πορτογαλία στις αρχές Αυγούστου.

Βομβιστικές επιθέσεις στη νότια Ταϊλάνδη. Ένα άτομο σκοτώθηκε και 30 ακόμη τραυματίστηκαν όταν δύο βόμβες εξερράγησαν αργά χθες κοντά σε ξενοδοχείο στην παραθαλάσσια πόλη Πατάνι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Ταϊλάνδης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγες ημέρες μερά από μια σειρά άλλων εκρήξεων σε τρία από τα πιo δημοφιλή θέρετρα της Ταϊλάνδης και μια πόλη στα νότια της χώρας, που κόστισαν τη ζωή σε τέσσερα άτομα
EPA / ABDULLAH WANGNI

Ένα άτομο σκοτώθηκε και 30 ακόμη τραυματίστηκαν όταν δύο βόμβες εξερράγησαν αργά χθες κοντά σε ξενοδοχείο στην παραθαλάσσια πόλη Πατάνι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Ταϊλάνδης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγες ημέρες μερά από μια σειρά άλλων εκρήξεων σε τρία από τα πιo δημοφιλή θέρετρα της Ταϊλάνδης και μια πόλη στα νότια της χώρας, που κόστισαν τη ζωή σε τέσσερα άτομα