Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 20:38

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.

Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο. Μια ομάδα από φλαμίνγκο (Φοινικόπτερα) έκαναν την εμφάνιση τους στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016. Το σμήνος από τα πανέμορφα φοινικόπτερα (Phoenicopterus ruber), γνωστά και ως φλαμίνγκο, έφτασαν χθες το απόγευμα στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου για να ξεκουραστούν από το μακρύ ταξίδι της δεύτερης μεταναστευτικής περιόδου από τον νότο προς τον βορά. Ξεχωρίζουν για το ροζ χρώμα τους αλλά και την ψιλόλιγνη σιλουέτα τους, που φτάνει τα 1,30μ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μια ομάδα από φλαμίνγκο (Φοινικόπτερα) έκαναν την εμφάνιση τους στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016. Το σμήνος από τα πανέμορφα φοινικόπτερα (Phoenicopterus ruber), γνωστά και ως φλαμίνγκο, έφτασαν χθες το απόγευμα στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου για να ξεκουραστούν από το μακρύ ταξίδι της δεύτερης μεταναστευτικής περιόδου από τον νότο προς τον βορά. Ξεχωρίζουν για το ροζ χρώμα τους αλλά και την ψιλόλιγνη σιλουέτα τους, που φτάνει τα 1,30μ.

Εποχή του θερισμού στο Αφγανιστάν. Αγρότης θερίζει σιτάρι στα προάστια της Καμπούλ.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Αγρότης θερίζει σιτάρι στα προάστια της Καμπούλ.

Καθημερινότητα στην Ασσάμ. Γυναίκα διασχίζει τη γέφυρα του ποταμού Σρι για να φτάσει στην υπαίθρια αγορά του χωριού της.
EPA / STR

Γυναίκα διασχίζει τη γέφυρα του ποταμού Σρι για να φτάσει στην υπαίθρια αγορά του χωριού της.

Πρωταγωνίστρια και στο Eurogroup η Πορτογαλία. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν (αριστερά) συγχαίρει τον Πορτογάλο ομόλογό του Μάριο Σεντένο (κέντρο) για την κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας του, υπό το βλέμμα του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. Πριν τα χαμόγελα στη αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο κ. Ντέισελμπλουμ είχε τονίσει σε αυστηρό τόνο ότι «οι δύο χώρες (σ.σ. Ισπανία και Πορτογαλία) έχουν παρεκκλίνει από τη διόρθωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων και δεν έκαναν ό,τι είχε συμφωνηθεί», ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποφασιστεί τι επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν και τι πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια.
EPA / OLIVIER HOSLET

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν (αριστερά) συγχαίρει τον Πορτογάλο ομόλογό του Μάριο Σεντένο (κέντρο) για την κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας του, υπό το βλέμμα του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. Πριν τα χαμόγελα στη αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο κ. Ντέισελμπλουμ είχε τονίσει σε αυστηρό τόνο ότι «οι δύο χώρες (σ.σ. Ισπανία και Πορτογαλία) έχουν παρεκκλίνει από τη διόρθωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων και δεν έκαναν ό,τι είχε συμφωνηθεί», ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποφασιστεί τι επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν και τι πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια.

Πυρκαγιά στο Πολύδροσο Αμαρουσίου. Πυρκαγιά στο Μαρούσι,στην Αθήνα, στις 11 Ιουλίου 2016.
SOOC / Menelaos Myrillas

Πυρκαγιά στο Μαρούσι,στην Αθήνα, στις 11 Ιουλίου 2016.

Φεστιβάλ Νααντάμ στο Ουλάν Μπατόρ. Στιγμιότυπο από αγώνα πάλης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νααντάμ, στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.
EPA / WU HONG

Στιγμιότυπο από αγώνα πάλης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νααντάμ, στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις. Αρχίζουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου, με προτεινόμενο -από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών- ωράριο λειτουργίας 11:00 έως 18:00.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αρχίζουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου, με προτεινόμενο -από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών- ωράριο λειτουργίας 11:00 έως 18:00.

Ηλιοβασίλεμα στο Κέιπ Τάουν. Ο ήλιος δύει πίσω από το όρος Τέιμπλ, στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.
EPA / NIC BOTHMA

Ο ήλιος δύει πίσω από το όρος Τέιμπλ, στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Λιλιπούτειος ντράμερ. Ένα αγοράκι παίζει ντραμς στη διάρκεια συνάντησης των ντράμερ της Βαλτικής, στη Ρίγα της Λετονίας.
REUTERS / INTS KALNINS

Ένα αγοράκι παίζει ντραμς στη διάρκεια συνάντησης των ντράμερ της Βαλτικής, στη Ρίγα της Λετονίας.

Στιγμιότυπο από την Αμβέρσα. Στιγμιότυπο από την Αμβέρσα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη Φλάνδρα. 
SOOC / Alexandros Michailidis

Στιγμιότυπο από την Αμβέρσα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη Φλάνδρα. 

Συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων. Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων.

Σέλφι στις όχθες του Κίτρινου Ποταμού. Κόσμος βγάζει φωτογραφίες μπροστά από τον μεγαλύτερο καταρράκτη του Κίτρινου Ποταμού, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Κόσμος βγάζει φωτογραφίες μπροστά από τον μεγαλύτερο καταρράκτη του Κίτρινου Ποταμού, στην Κίνα.

Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών. Νεογέννητα μωρά κλαίνε σε μαιευτήριο της Τζακάρτα. Η Ινδονησία είναι η πιο πολυπληθής χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, με 256 εκατ. κατοίκους, ενώ εκτιμάται ότι ο πληθυσμός θα φτάσει τα 306 εκατ. μέχρι το 2035. Η 11η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών.
EPA / ADI WEDA

Νεογέννητα μωρά κλαίνε σε μαιευτήριο της Τζακάρτα. Η Ινδονησία είναι η πιο πολυπληθής χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, με 256 εκατ. κατοίκους, ενώ εκτιμάται ότι ο πληθυσμός θα φτάσει τα 306 εκατ. μέχρι το 2035. Η 11η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών.

Βαρκάδα σε λίμνη της Βαυαρίας. Κόσμος κάνει βόλτα με βάρκα στα τιρκουάζ της λίμνης Eibsee, στη Βαυαρία.
EPA / SVEN HOPPE

Κόσμος κάνει βόλτα με βάρκα στα τιρκουάζ της λίμνης Eibsee, στη Βαυαρία.