Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 20:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016.

Δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών. Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, διαμαρτύρεται για φραστική επίθεση που δέχτηκε κατά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών,  τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2017. Σήμερα, για πρώτη φορά, μετά από 14 μήνες, η δίκη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιείται στο Εφετείο Αθηνών.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, διαμαρτύρεται για φραστική επίθεση που δέχτηκε κατά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών,  τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2017. Σήμερα, για πρώτη φορά, μετά από 14 μήνες, η δίκη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιείται στο Εφετείο Αθηνών.

Νεογέννητα δίδυμα πάντα στο Μακάο. Ένα από τα νεογέννητα δίδυμα πάντα, βρίσκεται σε μία θερμοκοιτίδα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του κέντρου Giant Panda Pavilion στο Μακάο, στην Κίνα. Τα δίδυμα γεννήθηκαν στις 26 Ιουνίου. Το ένα ζυγίζει 135 γραμμάρια και το άλλο (στη φωτογραφία) γεννήθηκε λιποβαρές, ζυγίζοντας μόλις 53,8 γραμμάρια και χρειάστηκε να μπεί σε θερμοκοιτίδα.
EPA / INCENT W. S. SIN / PAVILHAO DO PANDA GIGANTE DE MACAU / HANDOUT

Ένα από τα νεογέννητα δίδυμα πάντα, βρίσκεται σε μία θερμοκοιτίδα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του κέντρου Giant Panda Pavilion στο Μακάο, στην Κίνα. Τα δίδυμα γεννήθηκαν στις 26 Ιουνίου. Το ένα ζυγίζει 135 γραμμάρια και το άλλο (στη φωτογραφία) γεννήθηκε λιποβαρές, ζυγίζοντας μόλις 53,8 γραμμάρια και χρειάστηκε να μπεί σε θερμοκοιτίδα.

Άγγλοι φίλαθλοι στην παραλία της Νίκαιας. Άγγλοι φίλαθλοι απολαμβάνουν τον ήλιο, στην παραλία της Νίκαιας, λίγες ώρες πριν τον αγώνα Αγγλίας - Ισλανδίας.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Άγγλοι φίλαθλοι απολαμβάνουν τον ήλιο, στην παραλία της Νίκαιας, λίγες ώρες πριν τον αγώνα Αγγλίας - Ισλανδίας.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια. Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Δερβενοχώρια από το βράδυ του Σαββάτου. Στην φωτογραφία απεικονίζεται το πυροσβεστικό αεροπλάνο Καναντέρ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας το μεσημέρι της Κυριακής 26/6. Το αεροσκάφος ήταν ένα από τα οκτώ που έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια. Σήμερα, με αφορμή το περιστατικό, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με δανεισμό, χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), αλλά και με ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Δερβενοχώρια από το βράδυ του Σαββάτου. Στην φωτογραφία απεικονίζεται το πυροσβεστικό αεροπλάνο Καναντέρ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας το μεσημέρι της Κυριακής 26/6. Το αεροσκάφος ήταν ένα από τα οκτώ που έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια. Σήμερα, με αφορμή το περιστατικό, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με δανεισμό, χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), αλλά και με ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες.

Ψαρεύοντας με φωτιά στην Ταϊβάν. Ψσράδες χρησιμοποιούν φωτιά για να προσελκύσουν ψάρια, στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν. Το ψάρεμα με τη μέθοδο της φωτιάς αποτελεί μία παραδοσιακή πρακτική στην περιοχή Τζινσχάν, βόρεια της Ταϊπέι, η οποία χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω. Με τη χρήση χημικών ουσιών οι ψαράδες ανάβουν φωτιά στις άκρες ράβδων από μπαμπού, ώστε να προσελκύσουν τα ψάρια. Σαν μαγνήτης, εκατοντάδες σαρδέλες πηδούν από το νερό προς το δυνατό φως. Σύμφωνα με τον τοπικό σύνδεσμο ψαράδων της περιοχής, παλιότερα υπήρχαν 300 ψαρόβαρκες που χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο της φωτιάς, όμως σήμερα έχουν απομείνει μόλις τρία. H σεζόν για το παραδοσιακό αυτό ψάρεμα της σαρδέλας διαρκεί από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο.
REUTERS / TYRONE SIU

Ψσράδες χρησιμοποιούν φωτιά για να προσελκύσουν ψάρια, στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν. Το ψάρεμα με τη μέθοδο της φωτιάς αποτελεί μία παραδοσιακή πρακτική στην περιοχή Τζινσχάν, βόρεια της Ταϊπέι, η οποία χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω. Με τη χρήση χημικών ουσιών οι ψαράδες ανάβουν φωτιά στις άκρες ράβδων από μπαμπού, ώστε να προσελκύσουν τα ψάρια. Σαν μαγνήτης, εκατοντάδες σαρδέλες πηδούν από το νερό προς το δυνατό φως. Σύμφωνα με τον τοπικό σύνδεσμο ψαράδων της περιοχής, παλιότερα υπήρχαν 300 ψαρόβαρκες που χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο της φωτιάς, όμως σήμερα έχουν απομείνει μόλις τρία. H σεζόν για το παραδοσιακό αυτό ψάρεμα της σαρδέλας διαρκεί από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο.

Θύμα αδίστακτων ληστών έπεσε επιχειρηματίας στο Άργος. Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε σπίτι επιχειρηματία που διατηρεί επιχείρηση εμπορίας και συσκευασίας κρεάτων στο Άργος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν τέσσερεις οπλισμένοι και με καλυμμένα τα πρόσωπα. Εισέβαλαν στην οικία του επιχειρηματία, τον ακινητοποίησαν και του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο του θύματος και διέφυγαν. Το ΙΧ βρέθηκε λίγο αργότερα στην περιοχή του Αεροδρομίου στο Αργος μέσα στον ξεροπόταμο. Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διενεργεί η αστυνομία Άργους.
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε σπίτι επιχειρηματία που διατηρεί επιχείρηση εμπορίας και συσκευασίας κρεάτων στο Άργος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν τέσσερεις οπλισμένοι και με καλυμμένα τα πρόσωπα. Εισέβαλαν στην οικία του επιχειρηματία, τον ακινητοποίησαν και του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο του θύματος και διέφυγαν. Το ΙΧ βρέθηκε λίγο αργότερα στην περιοχή του Αεροδρομίου στο Αργος μέσα στον ξεροπόταμο. Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διενεργεί η αστυνομία Άργους.

Τυνησία: Ένας χρόνος από την αιματηρή επίθεση στο τουριστικό θέρετρο της Σους. Τουρίστες σταματούν μπροστά σε μία πλακέτα αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων στην παραλία του θερέτρου Imperial Marhaba, στην πόλη Σους, 140 χλμ. νότια της Τύνιδας. Ένας χρόνος πέρασε από την αιματηρή επίθεση στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην πόλη Σους. Τυνήσιος φοιτητής, με αμφίεση παραθεριστή, άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο το οποίο είχε κρύψει μέσα σε ομπρέλα θαλάσσης στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Imperial Marhaba και σκότωσε 39 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους Ευρωπαίοι και συγκεκριμένα Βρετανοί τουρίστες.
REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Τουρίστες σταματούν μπροστά σε μία πλακέτα αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων στην παραλία του θερέτρου Imperial Marhaba, στην πόλη Σους, 140 χλμ. νότια της Τύνιδας. Ένας χρόνος πέρασε από την αιματηρή επίθεση στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην πόλη Σους. Τυνήσιος φοιτητής, με αμφίεση παραθεριστή, άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο το οποίο είχε κρύψει μέσα σε ομπρέλα θαλάσσης στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Imperial Marhaba και σκότωσε 39 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους Ευρωπαίοι και συγκεκριμένα Βρετανοί τουρίστες.

Στιγμές χαλάρωσης στη Συρία. Άντρες κάνουν μπάνιο στον ποταμό Γκλεν, στην Ντεράα, στη νοτιοδυτική Συρία.
REUTERS / ALAA AL-FAQIR

Άντρες κάνουν μπάνιο στον ποταμό Γκλεν, στην Ντεράα, στη νοτιοδυτική Συρία.

Σε γεύμα ιφτάρ με τους στρατιώτες του ο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ κάθεται στο τραπέζι μαζί με στρατιώτες του Συριακού στρατού για το «Ιφτάρ», το γεύμα της ημέρας κατά την περίοδο του ραμαζανίου, στο χωριό Μαρτζ Αλ Σουλτάν, στην ανατολική Γκούτα στη Δαμασκό.
REUTERS / SANA

Ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ κάθεται στο τραπέζι μαζί με στρατιώτες του Συριακού στρατού για το «Ιφτάρ», το γεύμα της ημέρας κατά την περίοδο του ραμαζανίου, στο χωριό Μαρτζ Αλ Σουλτάν, στην ανατολική Γκούτα στη Δαμασκό.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Πιστός περνά μπροστά από μία τοιχογραφία ινδουιστικών θεοτήτων, στο Τζαμπαλπούρ, στην Ινδία.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Πιστός περνά μπροστά από μία τοιχογραφία ινδουιστικών θεοτήτων, στο Τζαμπαλπούρ, στην Ινδία.

Αποχαιρέτησε την Εθνική Αργεντινής ο Λιονέλ Μέσι. O σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική Αργεντινής, μετά την ήττα από τη Χιλή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. H Αργεντινή ξεκίνησε στο ματς με μεγαλύτερη διάθεση. Οι δύο ομάδες όμως οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία ο Μπίλια και ο Μέσι δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν από τα 11 βήματα. Έτσι ο τίτλος κατέληξε για δεύτερη φορά στη Χιλή.
REUTERS / Adam Hunger

O σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική Αργεντινής, μετά την ήττα από τη Χιλή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. H Αργεντινή ξεκίνησε στο ματς με μεγαλύτερη διάθεση. Οι δύο ομάδες όμως οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία ο Μπίλια και ο Μέσι δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν από τα 11 βήματα. Έτσι ο τίτλος κατέληξε για δεύτερη φορά στη Χιλή.

Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι. Παρέα νέων ποζάρει στο φωτογραφίκό φακό, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, στο Σόμερσετ, στη Βρετανία.
REUTERS / STOYAN NENOV

Παρέα νέων ποζάρει στο φωτογραφίκό φακό, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, στο Σόμερσετ, στη Βρετανία.

Ισπανία: Αρνητικό το αποτέλεσμα των εκλογών για τους Podemos . Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε χθες τις εκλογές στην Ισπανία, λαμβάνοντας συνολικά 137 έδρες, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση 100% των ψήφων. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη, ενώ ο συνασπισμός Unidos Podemos λαμβάνει 71 έδρες. Ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 32 έδρες.
REUTERS / ANDREA COMAS

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε χθες τις εκλογές στην Ισπανία, λαμβάνοντας συνολικά 137 έδρες, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση 100% των ψήφων. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη, ενώ ο συνασπισμός Unidos Podemos λαμβάνει 71 έδρες. Ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 32 έδρες.