Multimedia

Πρώτη γνωριμία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 18:13

Με κυρίαρχο στοιχείο το νερό και όλα τα μαγικά συστατικά της Μεσογείου, σε σχεδόν 210 στρέμματα ωφέλιμου χώρου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) «κλέβει» τις εντυπώσεις και μόνο με μία βόλτα στις εγκαταστάσεις του. «Πράσινα» κτήρια, βιοκλιματικά, σταθερά σε σεισμούς με εξαιρετικά λεπτή οροφή και λεπτούς τοίχους και πραγματικά πολύ μπετόν, άβαφο, που όμως δεν αποτελεί παραφωνία.

Οι πολίτες είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο». Το κέντρο, στο σύνολό του - κτήρια και ανοικτοί χώροι, μπορεί να φιλοξενήσει έως 32.000 επισκέπτες ανά δεδομένη στιγμή. Από αυτούς, 4.000 επισκέπτες μπορούν να φιλοξενηθούν ταυτόχρονα εντός των κτηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών παραστάσεων, χώρων υποδοχής, του Φάρου, κ.λπ.

Το έργο, ως φυσικό αντικείμενο, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν οι τελικές δοκιμές, κυρίως δοκιμές λειτουργίας και συστημάτων.