Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 20:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 21 Ιουνίου 2016.

Ναύπλιο: Βουτιές στην παραλία του Αγίου Νικολάου . Βουτιές στην παραλία του Αγίου Νικολάου, στην πόλη του Ναυπλίου. Η 21η Ιουνίου σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Βουτιές στην παραλία του Αγίου Νικολάου, στην πόλη του Ναυπλίου. Η 21η Ιουνίου σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού.

Στη Θεσσαλονίκη ο Γκάρι Κασπάροφ. Σε αγώνα χάντικαπ συμμετείχε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ. Αντίπαλοι του τέσσερις πρωταθλήτριες σκακίστριες, τις Σταυρούλα Τσολακίδου, παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων, Αναστασία Αβραμίδου, πρωταθλήτρια Ευρώπης παγκορασίδων, Κατερίνα Πάσογλου, πρωταθλήτρια Θεσ/κης και την Ευαγγελία Μαστρακούλη.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Σε αγώνα χάντικαπ συμμετείχε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ. Αντίπαλοι του τέσσερις πρωταθλήτριες σκακίστριες, τις Σταυρούλα Τσολακίδου, παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων, Αναστασία Αβραμίδου, πρωταθλήτρια Ευρώπης παγκορασίδων, Κατερίνα Πάσογλου, πρωταθλήτρια Θεσ/κης και την Ευαγγελία Μαστρακούλη.

Euro 2016: Ανθοστολισμένη οπαδός της Ουκρανίας. Οπαδός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας περιμένει την έναρξη του αγώνα. Η Εθνική Ουκρανίας αντιμετώπισε τη Τρίτη την Εθνική Πολωνίας.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Οπαδός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας περιμένει την έναρξη του αγώνα. Η Εθνική Ουκρανίας αντιμετώπισε τη Τρίτη την Εθνική Πολωνίας.

Ώρα για ξεκούραση. Κουκουβάγια κάνει ένα «διάλειμμα» από το κυνήγι σε χωράφι στην Ουαλία.
REUTERS / REBECCA NADEN

Κουκουβάγια κάνει ένα «διάλειμμα» από το κυνήγι σε χωράφι στην Ουαλία.

Σύννεφα στον ουρανό της Βαυαρίας . Σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από μία αποβάθρα στη λίμνη Chiemsee της Βαυαρίας.
EPA / MATTHIAS BALK

Σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από μία αποβάθρα στη λίμνη Chiemsee της Βαυαρίας.

Γερμανία: Αποδεκτό το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ. Αποδεκτό έκανε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), απορρίπτοντας τις γερμανικές προσφυγές. Η απόφαση του δικαστηρίου βάζει τέλος σε μία πολυετή δικαστική διαμάχη μεταξύ της ΕΚΤ και της Bundesbank, στον απόηχο της απόφασης του Μάριο Ντράγκι, το 2012, να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων των προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης.
EPA / ULI DECK

Αποδεκτό έκανε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), απορρίπτοντας τις γερμανικές προσφυγές. Η απόφαση του δικαστηρίου βάζει τέλος σε μία πολυετή δικαστική διαμάχη μεταξύ της ΕΚΤ και της Bundesbank, στον απόηχο της απόφασης του Μάριο Ντράγκι, το 2012, να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων των προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης.

Στιγμιότυπο από τον Όλυμπο . Στιγμιότυπο από τον Όλυμπο.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από τον Όλυμπο.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν . Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) υποδέχεται τον πρόεδρο της Ευρωπαΐκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου. Για «ενθαρρυντικά αποτελέσματα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) υποδέχεται τον πρόεδρο της Ευρωπαΐκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου. Για «ενθαρρυντικά αποτελέσματα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Νεογέννητα δίδυμα πάντα σε ζωολογικό κήπο της Κίνας. Δίδυμα γιγαντιαία πάντα διακρίνονται στην πόλη Τσενγκντού, της επαρχίας Σετσουάν της Κίνας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα γιγαντιαίο πάντα που ακούει στο όνομα Ya Li γέννησε τα δίδυμα στις 20 Ιουνίου.
REUTERS / CHINA DAILY

Δίδυμα γιγαντιαία πάντα διακρίνονται στην πόλη Τσενγκντού, της επαρχίας Σετσουάν της Κίνας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα γιγαντιαίο πάντα που ακούει στο όνομα Ya Li γέννησε τα δίδυμα στις 20 Ιουνίου.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Ελικόπτερο της πυροσβεστικής του Λος Άντζελες επιχειρεί πάνω από την πόλη Αζούσα της Καλιφόρνια. Για έκτη ημέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε έξω από τη Σάντα Μπάρμπαρα, στα νότια της Καλιφόρνιας, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.
REUTERS / GENE BLEVINS

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής του Λος Άντζελες επιχειρεί πάνω από την πόλη Αζούσα της Καλιφόρνια. Για έκτη ημέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε έξω από τη Σάντα Μπάρμπαρα, στα νότια της Καλιφόρνιας, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Θερινό Ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ. Κόσμος συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει την ανατολή του ήλιου κατά το θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ.
EPA / NEIL MUNNS

Κόσμος συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει την ανατολή του ήλιου κατά το θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ.

Παγκόσμια ημέρα γιόγκα στο Σίδνεϊ . Κόσμος κάνει γιόγκα για πρώτη φορά στη γέφυρα του Σίδνεϊ, με την ευκαιρία του εορτασμού της 2ης παγκόσμιας ημέρας γιόγκα.
REUTERS / HANDOUT

Κόσμος κάνει γιόγκα για πρώτη φορά στη γέφυρα του Σίδνεϊ, με την ευκαιρία του εορτασμού της 2ης παγκόσμιας ημέρας γιόγκα.

Κύμα καύσωνα στην Καλιφόρνια. Κόσμος δροσίζεται σε παραλία του Λος Άντζελες. Οι νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
EPA / MIKE NELSON

Κόσμος δροσίζεται σε παραλία του Λος Άντζελες. Οι νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πανσέληνος στην Αργολίδα. Το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από τα τείχη της Αρχαίας Τίρυνθας στην Αργολίδα, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου. Η πανσέληνος του Ιουνίου συνέπεσε  φέτος με την θερινή ισημερία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από τα τείχη της Αρχαίας Τίρυνθας στην Αργολίδα, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου. Η πανσέληνος του Ιουνίου συνέπεσε  φέτος με την θερινή ισημερία.