Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 19:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.

Ηλιοβασίλεμα στην Αβάνα. Κόσμος ψαρεύει κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου «El Malecon» στην Αβάνα.
REUTERS / ENRIQUE DE LA OSA

Κόσμος ψαρεύει κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου «El Malecon» στην Αβάνα.

Δολοφονήθηκε η Βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ. Κάρτα προς τιμήν της Τζο Κοξ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε. Η Βρετανή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος έχασε τη ζωή της το απόγευμα της Πέμπτης λόγω των τραυμάτων που έφερε από επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι στο Μπίρστολ του δυτικού Γιόρκσαϊρ, στην Αγγλία. O δράστης ονομάζεται Τόμι Μέιρ.
REUTERS / PHIL NOBLE

Κάρτα προς τιμήν της Τζο Κοξ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε. Η Βρετανή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος έχασε τη ζωή της το απόγευμα της Πέμπτης λόγω των τραυμάτων που έφερε από επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι στο Μπίρστολ του δυτικού Γιόρκσαϊρ, στην Αγγλία. O δράστης ονομάζεται Τόμι Μέιρ.

Σε νοσοκομείο του Βελγίου άρχισε να εργάζεται η Pepper. Το ανθρωποειδές ρομπότ Pepper, κρατάει το χέρι ενός νεογέννητου μωρού, στο νοσοκομείο AZ Damiaan στην Οστάνδη στο Βέλγιο. Η Pepper έχει κοινωνικά χαρίσματα αφού μπορεί να κουβεντιάσει με ανθρώπους, να αναγνωρίσει και να αντιδράσει σε συναισθήματα, να κινηθεί και να ζήσει αυτόνομα. Tο ανθρωποειδές ρομπότ άρχισε να εργάζεται ως βοηθός στο γραφείο υποδοχής στα νοσοκομεία στη Λιέγη και την Οστάνδη. ενώ χρησιμοποιείται και ως εργαλείο υποστήριξης στα παιδιά και σε τμήματα με υπερήλικες.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Το ανθρωποειδές ρομπότ Pepper, κρατάει το χέρι ενός νεογέννητου μωρού, στο νοσοκομείο AZ Damiaan στην Οστάνδη στο Βέλγιο. Η Pepper έχει κοινωνικά χαρίσματα αφού μπορεί να κουβεντιάσει με ανθρώπους, να αναγνωρίσει και να αντιδράσει σε συναισθήματα, να κινηθεί και να ζήσει αυτόνομα. Tο ανθρωποειδές ρομπότ άρχισε να εργάζεται ως βοηθός στο γραφείο υποδοχής στα νοσοκομεία στη Λιέγη και την Οστάνδη. ενώ χρησιμοποιείται και ως εργαλείο υποστήριξης στα παιδιά και σε τμήματα με υπερήλικες.

Το Ορλάντο επισκέφθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα. Με επιζήσαντες και μέλη των οικογενειών των θυμάτων του μακελειού στο γκέι μπαρ του Ορλάντο πραγματοποίησε συνάντηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Έπειτα με τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, άφησαν λουλούδια σε αυτοσχέδιο μνημείο.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Με επιζήσαντες και μέλη των οικογενειών των θυμάτων του μακελειού στο γκέι μπαρ του Ορλάντο πραγματοποίησε συνάντηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Έπειτα με τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, άφησαν λουλούδια σε αυτοσχέδιο μνημείο.

Πλωτές προβλήτες στη βόρεια Ιταλία. Μία γυναίκα περπατά στην εγκατάσταση «Πλωτές προβλήτες» του Βούλγαρου καλλιτέχνη Κρίστο Βλαντίμιροβ Γιαβάτσεβ, γνωστού ως Christo, στη λίμνη Ισέο, στη βόρεια Ιταλία.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Μία γυναίκα περπατά στην εγκατάσταση «Πλωτές προβλήτες» του Βούλγαρου καλλιτέχνη Κρίστο Βλαντίμιροβ Γιαβάτσεβ, γνωστού ως Christo, στη λίμνη Ισέο, στη βόρεια Ιταλία.

Αναμονή για το βρετανικό ντέρμπι Αγγλίας-Ουαλίας. Άγγλοι φίλαθλοι, με μία μακέτα της βασίλισσας Ελισάβετ σε φυσικό μέγεθος, πίνουν μπύρες κοντά στο στάδιο της Λανς, πριν την έναρξη του αγώνα Αγγλία-Ουαλία. Οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για πρώτη φορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, με τους Ουαλούς να χαρακτηρίζουν το παιχνίδι ως τον «αγώνα του αιώνα».
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Άγγλοι φίλαθλοι, με μία μακέτα της βασίλισσας Ελισάβετ σε φυσικό μέγεθος, πίνουν μπύρες κοντά στο στάδιο της Λανς, πριν την έναρξη του αγώνα Αγγλία-Ουαλία. Οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για πρώτη φορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, με τους Ουαλούς να χαρακτηρίζουν το παιχνίδι ως τον «αγώνα του αιώνα».

Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου για τους ανθρώπους του τσίρκου και του θεάματος. Ο Πάπας Φραγκίσκος χαϊδεύει μία τίγρη, κατά τη διάρκεια ακρόασης για τους ανθρώπους του τσίρκου και του θεάματος, στο Βατικανό. Κατά τη διάρκεια του «ιωβηλαίου για το τσίρκο και τους ανθρώπους του θεάματος», ο Πάπας υποδέχτηκε εκπροσώπους συλλόγων τσίρκου, υπάλληλους πάρκων αναψυχής και πανηγυριών, καλλιτέχνες δρόμου, σχεδιαστές μαριονέτων, κουκλοπαίκτες και μουσικούς.
REUTERS / TONY GENTILE

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαϊδεύει μία τίγρη, κατά τη διάρκεια ακρόασης για τους ανθρώπους του τσίρκου και του θεάματος, στο Βατικανό. Κατά τη διάρκεια του «ιωβηλαίου για το τσίρκο και τους ανθρώπους του θεάματος», ο Πάπας υποδέχτηκε εκπροσώπους συλλόγων τσίρκου, υπάλληλους πάρκων αναψυχής και πανηγυριών, καλλιτέχνες δρόμου, σχεδιαστές μαριονέτων, κουκλοπαίκτες και μουσικούς.

Διαγωνισμός bodybuilding στο Πεκίνο. Συμμετέχοντες ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης bodybuilding «China Fit» στο Πεκίνο.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Συμμετέχοντες ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης bodybuilding «China Fit» στο Πεκίνο.

Κόκκινος αχινός στο Ναύπλιο. Κόκκινος αχινός σε παραλία της πόλης του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Κόκκινος αχινός σε παραλία της πόλης του Ναυπλίου.

Διαμαρτυρία ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Γυμνάσιο, με τις οποίες – όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία – το υπουργείο «επιχειρεί να εξαφανίσει χιλιάδες κενά που υπάρχουν».
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Γυμνάσιο, με τις οποίες – όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία – το υπουργείο «επιχειρεί να εξαφανίσει χιλιάδες κενά που υπάρχουν».

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Νέα ευρήματα σε 55 μέτρα βάθος. Από 22 Μαΐου μέχρι 11 Ιουνίου, η επιστημονική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole, η οποία ερευνά το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ολοκλήρωσε μια ακόμα ερευνητική αποστολή με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Σε πρώτη φάση συνεχίστηκε η συστηματική ανασκαφή, η οποία ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο. Παράλληλα, διενεργήθηκαν δοκιμαστικές τομές σε διάφορα σημεία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα όρια του χώρου, όπου βρισκόταν η κύρια συγκέντρωση του φορτίου και πιθανόν λείψανα του ίδιου του πλοίου. Η επιστημονική ομάδα εντόπισε 60 περίπου ευρήματα σε 55 μέτρα βάθος.
INTIME NEWS / Δελτίο τύπου

Από 22 Μαΐου μέχρι 11 Ιουνίου, η επιστημονική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole, η οποία ερευνά το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ολοκλήρωσε μια ακόμα ερευνητική αποστολή με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Σε πρώτη φάση συνεχίστηκε η συστηματική ανασκαφή, η οποία ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο. Παράλληλα, διενεργήθηκαν δοκιμαστικές τομές σε διάφορα σημεία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα όρια του χώρου, όπου βρισκόταν η κύρια συγκέντρωση του φορτίου και πιθανόν λείψανα του ίδιου του πλοίου. Η επιστημονική ομάδα εντόπισε 60 περίπου ευρήματα σε 55 μέτρα βάθος.

Καλλιτεχνική εγκατάσταση στο βασιλικό βοτανικό κήπο του Κιου. Ένας άντρας ποζάρει για φωτογραφία στο γλυπτό του καλλιτέχνη Wolfgang Buttress «The Hive» (Η Κυψέλη), στο βασιλικό βοτανικό κήπο του Κιου, στο Λονδίνο.
REUTERS / NEIL HALL

Ένας άντρας ποζάρει για φωτογραφία στο γλυπτό του καλλιτέχνη Wolfgang Buttress «The Hive» (Η Κυψέλη), στο βασιλικό βοτανικό κήπο του Κιου, στο Λονδίνο.

Εγκαίνια για την Disneyland της Σανγκάης. Εντυπωσιακά ήταν τα εγκαίνια για το θεματικό πάρκο της Walt Disney, που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στη Σανγκάη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση της Disney εκτός ΗΠΑ, αξίας 5.5 δις δολαρίων. Ο αμερικανικός κολοσσός βλέπει την Κίνα ως την μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία μετά το πάρκο της Disneyland στην Φλόριντα, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1960.
REUTERS / ALY SONG

Εντυπωσιακά ήταν τα εγκαίνια για το θεματικό πάρκο της Walt Disney, που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στη Σανγκάη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση της Disney εκτός ΗΠΑ, αξίας 5.5 δις δολαρίων. Ο αμερικανικός κολοσσός βλέπει την Κίνα ως την μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία μετά το πάρκο της Disneyland στην Φλόριντα, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1960.

Προετοιμασία για την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα. Μαθητές κάνουν γιόγκα στο προαύλιο ενός σχολείου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα στο Αχμενταμπάντ, στην Ινδία. Η 21η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα, καθώς πέρυσι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναγνώρισε τα ολιστικά πλεονεκτήματα αυτής της πρακτικής που ανάγεται στο βάθος των αιώνων και το γεγονός ότι είναι βαθιά συμβατή με τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού.
REUTERS / AMIT DAVE

Μαθητές κάνουν γιόγκα στο προαύλιο ενός σχολείου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα στο Αχμενταμπάντ, στην Ινδία. Η 21η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα, καθώς πέρυσι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναγνώρισε τα ολιστικά πλεονεκτήματα αυτής της πρακτικής που ανάγεται στο βάθος των αιώνων και το γεγονός ότι είναι βαθιά συμβατή με τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού.

Φλόριντα: Ανασύρθηκε η σορός του παιδιού που άρπαξε αλιγάτορας στο πάρκο της Disney. Μία μητέρα με το παιδί της κάνουν βόλτα με το τρενάκι γύρω από το Walt Disney World στη Φλόριντα. Ανασύρθηκε η σορός του δύο ετών αγοριού, το οποίο άρπαξε αλιγάτορας μπροστά στην οικογένεια του σε λίμνη στο Walt Disney World, ανακοίνωσε ο τοπικός σερίφης. Η αστυνομία, χρησιμοποιώντας βάρκες, δύτες και ένα ελικόπτερο εντόπισε το πτώμα του παιδιού. Το ερπετό άρπαξε το αγόρι καθώς έπαιζε με το νερό στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης του πάρκου και το τράβηξε προς το βυθό, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πατέρα. Ο αλιγάτορας πιστεύεται ότι είχε μήκος μεταξύ 1,2 και 2 μέτρων.
REUTERS / ADREES LATIF

Μία μητέρα με το παιδί της κάνουν βόλτα με το τρενάκι γύρω από το Walt Disney World στη Φλόριντα. Ανασύρθηκε η σορός του δύο ετών αγοριού, το οποίο άρπαξε αλιγάτορας μπροστά στην οικογένεια του σε λίμνη στο Walt Disney World, ανακοίνωσε ο τοπικός σερίφης. Η αστυνομία, χρησιμοποιώντας βάρκες, δύτες και ένα ελικόπτερο εντόπισε το πτώμα του παιδιού. Το ερπετό άρπαξε το αγόρι καθώς έπαιζε με το νερό στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης του πάρκου και το τράβηξε προς το βυθό, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πατέρα. Ο αλιγάτορας πιστεύεται ότι είχε μήκος μεταξύ 1,2 και 2 μέτρων.

Χωρίς τα προσθετικά του πόδια στο δικαστήριο ο Πιστόριους. Χωρίς τα προσθετικά του άκρα περπάτησε μέσα στη δικαστική αίθουσα στην Πρετόρια ο Όσκαρ Πιστόριους. Στόχος των συνηγόρων του ήταν να πεισθούν οι δικαστές, που εκδικάζουν την υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους, ότι ο αθλητής ήταν αδύναμος να διαπράξει το έγκλημα. Έπειτα από την ολοκλήρωση της τελεσίδικης ακροαματικής διαδικασίας, που διήρκεσε τρεις ημέρες, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πρετόρια δήλωσε ότι η ποινή του Πιστόριους θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουλίου.
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Χωρίς τα προσθετικά του άκρα περπάτησε μέσα στη δικαστική αίθουσα στην Πρετόρια ο Όσκαρ Πιστόριους. Στόχος των συνηγόρων του ήταν να πεισθούν οι δικαστές, που εκδικάζουν την υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους, ότι ο αθλητής ήταν αδύναμος να διαπράξει το έγκλημα. Έπειτα από την ολοκλήρωση της τελεσίδικης ακροαματικής διαδικασίας, που διήρκεσε τρεις ημέρες, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πρετόρια δήλωσε ότι η ποινή του Πιστόριους θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουλίου.