Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 19:28

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016.

Περιμένοντας στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα. Ένας Κουβανός πλένεται σε ποταμό του Paso Canoas στην Κόστα Ρίκα, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά, καθώς περιμένει να περάσει στη χώρα. Περίπου 1.500 άτομα βρίσκονται στο σημείο περιμένοντας να περάσουν στον Παναμά με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ.
REUTERS / CARLOS JASSO

Ένας Κουβανός πλένεται σε ποταμό του Paso Canoas στην Κόστα Ρίκα, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά, καθώς περιμένει να περάσει στη χώρα. Περίπου 1.500 άτομα βρίσκονται στο σημείο περιμένοντας να περάσουν στον Παναμά με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ.

Ιστορική συνάντηση Ομπάμα - Ραούλ Κάστρο στην Κούβα. Άρχισε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας στην Αβάνα η συνάντηση των πρόεδρων της Κούβας Ραούλ Κάστρο και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στο νησί της Καραϊβικής από το 1928.
Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πόλης, μία μικρή ομάδα Κουβανών υποδέχθηκε τον Ομπάμα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των ΗΠΑ και της Κούβας.
«Είναι μια ιστορική ευκαιρία να έρθω άμεσα σε επαφή με τον λαό της Κούβας» τόνισε από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας, στην Αβάνα, η οποία επαναλειτουργήσει πριν από μερικούς μήνες.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Άρχισε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας στην Αβάνα η συνάντηση των πρόεδρων της Κούβας Ραούλ Κάστρο και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στο νησί της Καραϊβικής από το 1928.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πόλης, μία μικρή ομάδα Κουβανών υποδέχθηκε τον Ομπάμα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των ΗΠΑ και της Κούβας.

«Είναι μια ιστορική ευκαιρία να έρθω άμεσα σε επαφή με τον λαό της Κούβας» τόνισε από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας, στην Αβάνα, η οποία επαναλειτουργήσει πριν από μερικούς μήνες.

Η Γιορτή των Χρωμάτων. Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ Χόλι, γνωστό και ως «Γιορτή των Χρωμάτων». Το φεστιβάλ σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ινδία.
EPA / HARISH TYAGI

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ Χόλι, γνωστό και ως «Γιορτή των Χρωμάτων». Το φεστιβάλ σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ινδία.

Καθημερινότητα στην Ειδομένη. Στιγμιότυπο από τον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη. Συνολικά 50.411 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από τον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη. Συνολικά 50.411 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

Θρησκευτικές παραδόσεις στη Σεβίλλη. Στιγμιότυπο απο λιτανεία που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στη Σεβίλλη.
REUTERS / MARCELO DEL POZO

Στιγμιότυπο απο λιτανεία που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στη Σεβίλλη.

Ζωολογικός κήπος στη Γερμανία. Μια Βακτριανή καμήλα τρώει ένα καρότο στο πάρκο άγριας ζωής «Opel Zoo», στο Κρόνμπεργκ της Γερμανίας. 
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Μια Βακτριανή καμήλα τρώει ένα καρότο στο πάρκο άγριας ζωής «Opel Zoo», στο Κρόνμπεργκ της Γερμανίας. 

Πανό υπέρ των προσφύγων στον Λευκό Πύργο. Πανό υπέρ των προσφύγων στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, από μέλη της κοινωνικής πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Safe Passage - Stop WARS.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πανό υπέρ των προσφύγων στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, από μέλη της κοινωνικής πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Safe Passage - Stop WARS.

Οι χιονισμένες Γαλλικές Άλπεις. Τα χιονισμένα βουνά της Ρον-Αλπ, στη Γαλλία.
REUTERS / YVES HERMAN

Τα χιονισμένα βουνά της Ρον-Αλπ, στη Γαλλία.

Παρουσίαση του βιβλίου που συνέγραψαν Σαπέν - Σόιμπλε. Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Anders Gemeinsam» (Διαφορετικοί Μαζί) που συνέγραψαν. Το θέμα του βιβλίου έχει να κάνει με τις γάλλο-γερμανικές σχέσεις και την Ευρώπη.
EPA / GREGOR FISCHER

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Anders Gemeinsam» (Διαφορετικοί Μαζί) που συνέγραψαν. Το θέμα του βιβλίου έχει να κάνει με τις γάλλο-γερμανικές σχέσεις και την Ευρώπη.

Πυρκαγιά στη Μανίλα. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στη συνοικία Divisoria της Μανίλα, στις Φιλιππίνες.
EPA / MARK R. CRISTINO

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στη συνοικία Divisoria της Μανίλα, στις Φιλιππίνες.

Ένα διαφορετικό τρένο . Μια γυναίκα ντυμένη με τη στολή της Hello Kitty ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επιβάτες του νέου τρένου της εταιρίας Taroko Express, το οποίο είναι διακοσμημένο με σχέδια εμπνευσμένα από το δημοφιλές καρτούν, στο Ταϊπέι.
REUTERS / TYRONE SIU

Μια γυναίκα ντυμένη με τη στολή της Hello Kitty ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επιβάτες του νέου τρένου της εταιρίας Taroko Express, το οποίο είναι διακοσμημένο με σχέδια εμπνευσμένα από το δημοφιλές καρτούν, στο Ταϊπέι.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Ένα μικρό παιδί παίζει μέσα σε μια αυτοσχέδια αιώρα στην Αγκαρτάλα της Ινδίας.
REUTERS / JAYANTA DEY

Ένα μικρό παιδί παίζει μέσα σε μια αυτοσχέδια αιώρα στην Αγκαρτάλα της Ινδίας.

To Air Force One στην Αβάνα.
REUTERS / STRINGER
Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Δ. Αβραμόπουλου στο Μαξίμου. Στο ζήτημα της άμεσης εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό εστίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο. Όπως είπε, είναι θετικό βήμα η συμφωνία που επιτευχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, «όμως έχουμε μπροστά μας ανηφόρα γιατί η εφαρμογή δεν θα είναι μια εύκολη υποθεση».
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στο ζήτημα της άμεσης εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό εστίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο. Όπως είπε, είναι θετικό βήμα η συμφωνία που επιτευχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, «όμως έχουμε μπροστά μας ανηφόρα γιατί η εφαρμογή δεν θα είναι μια εύκολη υποθεση».

Καμήλες στο Ισραήλ. Στιγμιότυπο από την πόλη  Rahat, στο Ισραήλ.
REUTERS / BAZ RATNER

Στιγμιότυπο από την πόλη  Rahat, στο Ισραήλ.