Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 21:14

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

Στην Αβάνα έφτασε ο Μπαράκ Ομπάμα. Στην Αβάνα κατέφθασε πριν από λίγο ο Μπαράκ Ομπάμα, για την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Κούβα εδώ και 88 χρόνια. Το προεδρικό Air Force One προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί, με τον κ. Ομπάμα να συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του Σάσα και Μαλία. Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ (στη φωτογραφία αριστερά).
REUTERS / CARLOS BARRIA

Στην Αβάνα κατέφθασε πριν από λίγο ο Μπαράκ Ομπάμα, για την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Κούβα εδώ και 88 χρόνια. Το προεδρικό Air Force One προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί, με τον κ. Ομπάμα να συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του Σάσα και Μαλία. Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ (στη φωτογραφία αριστερά).

Νεογέννητο μωρό στην Ειδομένη. Η 19χρονη Σουκρία Αλ Μπακρ, πρόσφυγας από το Ιντλίμπ της Συρίας, κάθεται δίπλα στο μόλις δέκα ημερών νεογέννητο μωρό της, μέσα σε μία σκηνή, στον αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 17 Μαρτίου.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Η 19χρονη Σουκρία Αλ Μπακρ, πρόσφυγας από το Ιντλίμπ της Συρίας, κάθεται δίπλα στο μόλις δέκα ημερών νεογέννητο μωρό της, μέσα σε μία σκηνή, στον αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 17 Μαρτίου.

Συλλήψεις ακτιβιστών λίγο πριν από την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αβάνα. Δεκάδες ακτιβιστές που ανήκουν στο κίνημα αντιφρονούντων Κυρίες στα Λευκά συνελήφθησαν σήμερα μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στην Αβάνα, λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη στην Κούβα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Τα μέλη της οργάνωσης, που ιδρύθηκε από συζύγους πρώην πολιτικών κρατουμένων, διαδήλωσαν κοντά σε εκκλησία της Αβάνας με τη συνοδεία υποστηρικτών του κινήματος και αίτημα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της νήσου. Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά τη λήξη της πορεία τους.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Δεκάδες ακτιβιστές που ανήκουν στο κίνημα αντιφρονούντων Κυρίες στα Λευκά συνελήφθησαν σήμερα μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στην Αβάνα, λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη στην Κούβα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Τα μέλη της οργάνωσης, που ιδρύθηκε από συζύγους πρώην πολιτικών κρατουμένων, διαδήλωσαν κοντά σε εκκλησία της Αβάνας με τη συνοδεία υποστηρικτών του κινήματος και αίτημα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της νήσου. Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά τη λήξη της πορεία τους.

Πάρκο άγριας ζωής στη Γερμανία. Δύο φλαμίνγκο αντικατοπτρίζονται στα νερά μίας λίμνης στο πάρκο άγριας ζωής «Opel Zoo» στο Κρόνμπεργκ, στη Γερμανία.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Δύο φλαμίνγκο αντικατοπτρίζονται στα νερά μίας λίμνης στο πάρκο άγριας ζωής «Opel Zoo» στο Κρόνμπεργκ, στη Γερμανία.

Γιορτή των Χρωμάτων στο Μποπάλ. Ινδές φοιτήτριες διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Χόλι, στο Μποπάλ. Οι συμμετέχοντες ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και χρωματισμένο νερό ο ένας στον άλλον. Το ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ, γνωστό και ως «Γιορτή των Χρωμάτων», λαμβάνει χώρα στις αρχές της άνοιξης και γιορτάζεται κυρίως σε Ινδία, Μπανγκλαντές, Πακιστάν και Νεπάλ, αλλά και σε χώρες όπου υπάρχει διασπορά Ινδών και πληθυσμών οι οποίοι έχουν ως θρησκεία τον Ινδουισμό. Η γιορτή Χόλι έχει ρίζες το Σανκριτικό δράμα Ρατναβάλ 7ου αιώνα και αποτελεί συνδέεται με τη γονιμότητα, αλλά και την καλή συγκομιδή.
EPA / SANJEEV GUPTA

Ινδές φοιτήτριες διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Χόλι, στο Μποπάλ. Οι συμμετέχοντες ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και χρωματισμένο νερό ο ένας στον άλλον. Το ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ, γνωστό και ως «Γιορτή των Χρωμάτων», λαμβάνει χώρα στις αρχές της άνοιξης και γιορτάζεται κυρίως σε Ινδία, Μπανγκλαντές, Πακιστάν και Νεπάλ, αλλά και σε χώρες όπου υπάρχει διασπορά Ινδών και πληθυσμών οι οποίοι έχουν ως θρησκεία τον Ινδουισμό. Η γιορτή Χόλι έχει ρίζες το Σανκριτικό δράμα Ρατναβάλ 7ου αιώνα και αποτελεί συνδέεται με τη γονιμότητα, αλλά και την καλή συγκομιδή.

Εκδηλώσεις για την εαρινή ισημερία στη Σιβηρία. Γυναίκες με τα μαγιό τους, κάνουν σκί ενώ τις τραβά ένα αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ενός σόου στον παγωμένο ποταμό Γενισέι, έξω από το Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία. Το σόου, με τίτλο «Siberian Spring
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Γυναίκες με τα μαγιό τους, κάνουν σκί ενώ τις τραβά ένα αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ενός σόου στον παγωμένο ποταμό Γενισέι, έξω από το Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία. Το σόου, με τίτλο «Siberian Spring's Strings» και την επιμέλεια του καλλιτέχνη Βασίλι Σλονόβ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ημέρα της εαρινής ισημερίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Εορτασμοί για το Αφγανικό Νέο Έτος στην Καμπούλ. Παιδιά διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια εορτασμών για το Αφγανικό Νέο Έτος, γνωστό ως Νορούζ στην Καμπούλ.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Παιδιά διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια εορτασμών για το Αφγανικό Νέο Έτος, γνωστό ως Νορούζ στην Καμπούλ.

Βόλτα στην Αβάνα. Τουρίστες κάνουν βόλτα στους δρόμους της Αβάνας. Η ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα, η πρώτη Αμερικανού προέδρου στο νησί της Καραϊβικής εδώ και 88 χρόνια, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών και ανοίγει νέους ορίζοντες τόσο σε επίπεδο γεωπολιτικής στρατηγικής όσο και σε οικονομικό.  
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Τουρίστες κάνουν βόλτα στους δρόμους της Αβάνας. Η ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα, η πρώτη Αμερικανού προέδρου στο νησί της Καραϊβικής εδώ και 88 χρόνια, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών και ανοίγει νέους ορίζοντες τόσο σε επίπεδο γεωπολιτικής στρατηγικής όσο και σε οικονομικό.  

Μαζική γαμήλια τελετή στο Μεξικό. Μία νύφη παρευρίσκεται σε μία μαζική γαμήλια τελετή, στην οποία συμμετείχαν 2.016 ζευγάρια, στην πλατεία Ζοκάλο, στην Πόλη του Μεξικού.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Μία νύφη παρευρίσκεται σε μία μαζική γαμήλια τελετή, στην οποία συμμετείχαν 2.016 ζευγάρια, στην πλατεία Ζοκάλο, στην Πόλη του Μεξικού.

Καθημερινό στιγμιότυπο στο Κασμίρ. Ένας πλανόδιος πωλητής κάνει σαπουνόφουσκες σε ένα δρόμο στη Σριναγκάρ, στην περιοχή του Κασμίρ της Ινδίας.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Ένας πλανόδιος πωλητής κάνει σαπουνόφουσκες σε ένα δρόμο στη Σριναγκάρ, στην περιοχή του Κασμίρ της Ινδίας.

Σοβαρές ζημιές στα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Flydubai εντοπίζουν οι ειδικοί. Μέλη της ομάδας του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ερευνούν το σημείο της συντριβής του Boeing 737-800 της εταιρείας flydubai, στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Τα στελέχη της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προσπαθούν να επισκευάσουν τους καταγραφείς δεδομένων και να αποκαταστήσουν τις καλωδιακές συνδέσεις τους, κάτι που εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ένα μήνα.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Μέλη της ομάδας του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ερευνούν το σημείο της συντριβής του Boeing 737-800 της εταιρείας flydubai, στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Τα στελέχη της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προσπαθούν να επισκευάσουν τους καταγραφείς δεδομένων και να αποκαταστήσουν τις καλωδιακές συνδέσεις τους, κάτι που εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ένα μήνα.

Τέταρτη τρομοκρατική επίθεση από την αρχή του χρόνου συγκλόνισε την Τουρκία. Ένας άντρας προσεύχεται στο σημείο της επίθεσης αυτοκτονίας στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, που συγκλόνισε το πρωί του Σαββάτου την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τις αρχές, υπεύθυνος για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση είναι ένας Τούρκος, μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τέσσερις επίθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες έχουν λάβει χώρα από τις αρχές του έτους στην Τουρκία- μία χώρα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές ασφάλειας τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στα σύνορά της.
REUTERS / OSMAN ORSAL

Ένας άντρας προσεύχεται στο σημείο της επίθεσης αυτοκτονίας στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, που συγκλόνισε το πρωί του Σαββάτου την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τις αρχές, υπεύθυνος για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση είναι ένας Τούρκος, μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τέσσερις επίθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες έχουν λάβει χώρα από τις αρχές του έτους στην Τουρκία- μία χώρα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές ασφάλειας τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στα σύνορά της.

Πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Τα χαράματα της Κυριακής 20 Μαρτίου ξεκίνησε η εαρινή ισημερία και άρχισε επίσημα η Άνοιξη του 2016 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Οι ισημερίες - η εαρινή και η φθινοπωρινή - καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια - το θερινό και το χειμερινό - προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα.
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τα χαράματα της Κυριακής 20 Μαρτίου ξεκίνησε η εαρινή ισημερία και άρχισε επίσημα η Άνοιξη του 2016 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Οι ισημερίες - η εαρινή και η φθινοπωρινή - καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια - το θερινό και το χειμερινό - προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα.

5ος Ημιμαραθώνιος Αθηνών. Στιγμιότυπο από τον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότεροι από 17.000 δρομείς έλαβαν μέρος στον 5ο Ημιμαραθώνιο που διοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ και η Περιφέρειας Αττικής.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότεροι από 17.000 δρομείς έλαβαν μέρος στον 5ο Ημιμαραθώνιο που διοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ και η Περιφέρειας Αττικής.

Δύο πρόσφυγες νεκροί στη Λέσβο. Μία γυναίκα (στο κέντρο) κλαίει καθώς διασώστες δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε έναν πρόσφυγα που έχει χάσει τις αισθήσεις του, στην ακτή της περιοχής αεροδρομίου Λέσβου. Νεκροί εντοπίστηκαν δύο πρόσφυγες, μετά την αποβίβασή τους από φουσκωτή λέμβο στην ακτή της περιοχής αεροδρομίου Λέσβου.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Μία γυναίκα (στο κέντρο) κλαίει καθώς διασώστες δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε έναν πρόσφυγα που έχει χάσει τις αισθήσεις του, στην ακτή της περιοχής αεροδρομίου Λέσβου. Νεκροί εντοπίστηκαν δύο πρόσφυγες, μετά την αποβίβασή τους από φουσκωτή λέμβο στην ακτή της περιοχής αεροδρομίου Λέσβου.

Ισπανία: Tροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές . Δεκατέσσερις νεκροί και 43 τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές στη βόρεια Ισπανία. Στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων, που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, αλλά και φοιτητές του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Το λεωφορείο επέστρεφε στη Βαρκελώνη από τη Βαλένθια.
REUTERS / ALBERT GEA

Δεκατέσσερις νεκροί και 43 τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές στη βόρεια Ισπανία. Στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων, που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, αλλά και φοιτητές του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Το λεωφορείο επέστρεφε στη Βαρκελώνη από τη Βαλένθια.