Multimedia

Η ελληνική πολιτεία υποδέχθηκε τα λειψάνων των έξι πεσόντων στην Κύπρο

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 19:16

Τα λείψανα των έξι Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο υποδέχθηκε το μεσημέρι η ελληνική Πολιτεία την Τρίτη, με μεσίστιες τις σημαίες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επικεφαλής της πομπής που έφθασε στην Αθήνα με ειδική πτήση αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Λευκωσία ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και τα λείψανα των στρατιωτικών συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΦ, αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο α’ υπαρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης. Παρόντες στην τελετή που έγινε στη Λευκωσία ήταν και συγγενείς των πεσόντων.

Τα οστά ανήκουν στον συνταγματάρχη Σωτήριο Σταύρου, τους στρατιώτες Δημήτριο Τσούκα και Ζαχαρία Καρδάρα, τον έφεδρο ανθυπασπιστή καταδρομέα Νικόλαο Καβροχωριανό, και τους έφεδρους ανθυπασπιστές Θεοφάνη Λουκάκη και Νικόλαο Τσαγκιρόπουλο. Οι τρεις πρώτοι ανήκαν στον κατάλογο των αγνοουμένων της ΔΕΑ (Διαρκούς Επιτροπής Αγνοουμένων) και οι άλλοι τρεις στον κατάλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας των Ελλαδιτών πεσόντων κατά την εισβολή.