Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 19:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016.

Ατύχημα για άνδρα της ελβετικής φρουράς. Μέλος της ελβετικής φρουράς γλιστρά και πέφτει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας γενικής ακρόασης του πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό.
EPA / ALESSANDRO DI MEO

Μέλος της ελβετικής φρουράς γλιστρά και πέφτει στο έδαφος κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας γενικής ακρόασης του πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό.

Ιερό φεστιβάλ στην Ινδία. Ινδουιστές μοναχοί, καλυμμένοι με στάχτη κάθονται στις αυτοσχέδιες καλύβες τους στην όχθη του Γάγγη κατά τη διάρκεια του ιερού φεστιβάλ «Makar Sankranti».
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ινδουιστές μοναχοί, καλυμμένοι με στάχτη κάθονται στις αυτοσχέδιες καλύβες τους στην όχθη του Γάγγη κατά τη διάρκεια του ιερού φεστιβάλ «Makar Sankranti».

ΗΠΑ: Τελευταία ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα για την «Κατάσταση της Ένωσης». Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (πίσω και αριστερά) και ο πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν (πίσω και δεξιά) χειροκροτούν τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο Κογκρέσο. Nα μην υποκύψουν στον φόβο, τόσο απέναντι στις οικονομικές αναταράξεις, όσο και απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, κάλεσε τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας για την «Κατάσταση της Ένωσης».
REUTERS / CARLOS BARRIA

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (πίσω και αριστερά) και ο πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν (πίσω και δεξιά) χειροκροτούν τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο Κογκρέσο. Nα μην υποκύψουν στον φόβο, τόσο απέναντι στις οικονομικές αναταράξεις, όσο και απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, κάλεσε τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας για την «Κατάσταση της Ένωσης».

Μία selfie γεμάτη χρώματα . Δύο γυναίκες βγάζουν selfie φωτογραφία σ’ ένα χωράφι με ηλιοτρόπια στη Μπανγκόκ.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Δύο γυναίκες βγάζουν selfie φωτογραφία σ’ ένα χωράφι με ηλιοτρόπια στη Μπανγκόκ.

Ηλιοβασίλεμα στην Καλιφόρνια. Ηλιοβασίλεμα στην Καλιφόρνια.
REUTERS / MIKE BLAKE

Ηλιοβασίλεμα στην Καλιφόρνια.

Έκρηξη σε κέντρο εμβολιασμού στο Πακιστάν . Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σε κέντρο εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, σήμερα το πρωί στην πακιστανική πόλη Κουέτα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που αστυνομικοί συγκεντρώνονταν μπροστά στο κέντρο εμβολιασμού για να συνοδεύσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που θα έκανε τους εμβολιασμούς.
REUTERS / STRINGER

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σε κέντρο εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, σήμερα το πρωί στην πακιστανική πόλη Κουέτα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που αστυνομικοί συγκεντρώνονταν μπροστά στο κέντρο εμβολιασμού για να συνοδεύσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που θα έκανε τους εμβολιασμούς.

Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν . Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που συνοδεύτηκε από πυρά κοντά στο πακιστανικό προξενείο της Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και δηλώσεις πηγών των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας.
EPA / GHULAMULLAH HABIBI

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που συνοδεύτηκε από πυρά κοντά στο πακιστανικό προξενείο της Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και δηλώσεις πηγών των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Παραδόσεις και έθιμα στην Ελβετία. Άνδρας φορώντας παραδοσιακή ενδυμασία (Silvesterchlaus), περπατά στα χιόνια προκειμένου να μεταφέρει στους αγρότες της περιοχής Waldstatt ευχές για το νέο έτος (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο).
EPA / GIAN EHRENZELLER

Άνδρας φορώντας παραδοσιακή ενδυμασία (Silvesterchlaus), περπατά στα χιόνια προκειμένου να μεταφέρει στους αγρότες της περιοχής Waldstatt ευχές για το νέο έτος (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

NBA: «Κόκκινο πανί» για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι... Μπουλς. «Κόκκινο πανί» ήταν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι... Μπουλς, απέναντι στους οποίους πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή του και οδήγησε το Μιλγουόκι στη νίκη με 106-101. Απέναντι στους «ταύρους» του Σικάγο ο Αντετοκούνμπο σκόραρε 29 πόντους με 9/14 βολές και 10/14 σουτ, μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και έδωσε μία τάπα, χωρίς να κάνει λάθος στα 31 λεπτά που έπαιξε!
USA Today Sports / Benny Sieu

«Κόκκινο πανί» ήταν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι... Μπουλς, απέναντι στους οποίους πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή του και οδήγησε το Μιλγουόκι στη νίκη με 106-101. Απέναντι στους «ταύρους» του Σικάγο ο Αντετοκούνμπο σκόραρε 29 πόντους με 9/14 βολές και 10/14 σουτ, μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και έδωσε μία τάπα, χωρίς να κάνει λάθος στα 31 λεπτά που έπαιξε!

Τρυφερό στιγμιότυπο από το ισπανικό κοινοβούλιο . Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας δίνει ένα φιλί στο μωρό της συναδέλφου του Carolina Bescansa, κατά την πρώτη συνεδρίαση της ισπανικής βουλής μετά τις εκλογές.
REUTERS / JUAN MEDINA

Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας δίνει ένα φιλί στο μωρό της συναδέλφου του Carolina Bescansa, κατά την πρώτη συνεδρίαση της ισπανικής βουλής μετά τις εκλογές.

Περιστέρια στον ουρανό του Ντέμπρετσεν. Περιστέρια πετούν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης τους Ντέμπρετσεν, η οποία βρίσκεται 226 χιλιόμετρα ανατολικά της Βουδαπέστης.
EPA / ZSOLT CZEGLEDI

Περιστέρια πετούν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης τους Ντέμπρετσεν, η οποία βρίσκεται 226 χιλιόμετρα ανατολικά της Βουδαπέστης.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.
SOOC / Alexandros Michailidis

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.

Ρωσία: Προετοιμασία για τον εορτασμό των Θεοφανίων . Άνδρες του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών συμμετέχουν προετοιμάζονται για τον εορτασμό των Θεοφανίων σε προάστιο της Μόσχας. Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά στις 19 Ιανουαρίου για να γιορτάσουν τα Θεοφάνια (σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο) ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Άνδρες του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών συμμετέχουν προετοιμάζονται για τον εορτασμό των Θεοφανίων σε προάστιο της Μόσχας. Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά στις 19 Ιανουαρίου για να γιορτάσουν τα Θεοφάνια (σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο) ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Απελευθερώθηκαν οι Αμερικανοί ναύτες. Οι 10 Αμερικανοί ναύτες - εννέα άντρες και μία γυναίκα - τους οποίους έθεσε υπό κράτηση το Ιράν ενώ ταξίδευαν από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν, αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως ανακοίνωσαν οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνονται οι ναύτες σε άγνωστη τοποθεσία.
REUTERS / Farsnews

Οι 10 Αμερικανοί ναύτες - εννέα άντρες και μία γυναίκα - τους οποίους έθεσε υπό κράτηση το Ιράν ενώ ταξίδευαν από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν, αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως ανακοίνωσαν οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνονται οι ναύτες σε άγνωστη τοποθεσία.