Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 20:48

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016.

Παιχνίδι με σαπουνόφουσκες στην Κολωνία . Κόσμος παίζει με σαπουνόφουσκες στο κέντρο της Κολωνίας.
EPA / MAJA HITIJ

Κόσμος παίζει με σαπουνόφουσκες στο κέντρο της Κολωνίας.

Εποχή μετανάστευσης. Ένα σμήνος από ψαρόνια διασχίζει τον Ισραηλινό ουρανό, καθώς μεταναστεύουν προς θερμότερα μέρη.
REUTERS / AMIR COHEN

Ένα σμήνος από ψαρόνια διασχίζει τον Ισραηλινό ουρανό, καθώς μεταναστεύουν προς θερμότερα μέρη.

Γιγάντιο άγαλμα του Μάο κατασκευάζεται στη Κίνα. Γιγάντιο άγαλμα του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Μάο Τσετούνγκ κατασκευάζεται στην επαρχία Χενάν, στην κομητεία Τονξού της Κίνας. Σύμφωνα με τους ντόπιους η κατασκευή του αγάλματος κοστίζει 3 εκατομμύρια γιουάν και το ποσό πλήρωσαν διάφοροι επιχειρηματίες. Το ύψος του θα φτάνει τα 36,6 μέτρα και είναι καλυμένο με χρυσή μπογιά.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Γιγάντιο άγαλμα του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Μάο Τσετούνγκ κατασκευάζεται στην επαρχία Χενάν, στην κομητεία Τονξού της Κίνας. Σύμφωνα με τους ντόπιους η κατασκευή του αγάλματος κοστίζει 3 εκατομμύρια γιουάν και το ποσό πλήρωσαν διάφοροι επιχειρηματίες. Το ύψος του θα φτάνει τα 36,6 μέτρα και είναι καλυμένο με χρυσή μπογιά.

Σε ήπια δραστηριότητα το ηφαίστειο Φουέγκο. Ήπιες εκρήξεις και βροντές άρχισαν να ακούγονται από το ηφαίστειο Φουέγκο (στα ελληνικά σημαίνει Φωτιά). Το ηφαίστειο βρίσκεται 50 χλμ από την πόλη της Γουατεμάλας.
EPA / ESTEBAN BIBA

Ήπιες εκρήξεις και βροντές άρχισαν να ακούγονται από το ηφαίστειο Φουέγκο (στα ελληνικά σημαίνει Φωτιά). Το ηφαίστειο βρίσκεται 50 χλμ από την πόλη της Γουατεμάλας.

Ένταση στις σχέσεις Ιράν - Σ. Αραβίας. Ιρανός στέκεται μπροστά από αφίσα με το πρόσωπο του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Σαουδικής Αραβίας. Η εκτέλεση του Νιμρ αλ-Νιμρ, σφοδρού επικριτή της δυναστείας των αλ-Σαούντ, κλιμάκωσε την ένταση στη Μέση Ανατολή, και κυρίως στο Ιράν, όπου διαδηλωτές επιτέθηκαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη. Στον απόηχο της επίθεσης η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν.
EPA / ABEDIN TAHERKENAREH

Ιρανός στέκεται μπροστά από αφίσα με το πρόσωπο του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Σαουδικής Αραβίας. Η εκτέλεση του Νιμρ αλ-Νιμρ, σφοδρού επικριτή της δυναστείας των αλ-Σαούντ, κλιμάκωσε την ένταση στη Μέση Ανατολή, και κυρίως στο Ιράν, όπου διαδηλωτές επιτέθηκαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη. Στον απόηχο της επίθεσης η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν.

Άφιξη προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά. Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 1.880 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλοίο παρέλαβε 1.270 άτομα από τη Μυτιλήνη και 610 από τη Χίο. Στον Πειραιά κατέπλευσε και το πλοίο «Μύκονος» μεταφέροντας άλλους 688 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο και τη Σάμο. Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έως σήμερα το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη διάσωση 596 μεταναστών και προσφύγων σε 13 περιστατικά έρευνας και διάσωσης, τα οποία έλαβαν χώρα ανοικτά της Λέσβου, της Χίου, του Αγαθονησίου, της Κω και της Μεγίστης.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 1.880 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλοίο παρέλαβε 1.270 άτομα από τη Μυτιλήνη και 610 από τη Χίο. Στον Πειραιά κατέπλευσε και το πλοίο «Μύκονος» μεταφέροντας άλλους 688 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο και τη Σάμο. Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έως σήμερα το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη διάσωση 596 μεταναστών και προσφύγων σε 13 περιστατικά έρευνας και διάσωσης, τα οποία έλαβαν χώρα ανοικτά της Λέσβου, της Χίου, του Αγαθονησίου, της Κω και της Μεγίστης.

Οικογενειακές στιγμές στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Ελεφαντάκι ηλικίας τεσσάρων ημερών θηλάζει, στον ζωολογικό κήπο Τίρπαρκ του Βερολίνου.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Ελεφαντάκι ηλικίας τεσσάρων ημερών θηλάζει, στον ζωολογικό κήπο Τίρπαρκ του Βερολίνου.

Απογραφή στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου. Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου παρατηρεί τις μέδουσες, κατά την ετήσια απογραφή των ζώων του πάρκου.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου παρατηρεί τις μέδουσες, κατά την ετήσια απογραφή των ζώων του πάρκου.

Δεν θα στηρίξει το ασφαλιστικό η Ένωση Κεντρώων. Δεν θα στηρίξει το ασφαλιστικό η Ένωση Κεντρώων καθώς μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξέφρασε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο. Όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης την ίδια ώρα που υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά, δεν μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν θα στηρίξει το ασφαλιστικό η Ένωση Κεντρώων καθώς μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξέφρασε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο. Όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης την ίδια ώρα που υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά, δεν μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ.

Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν. Ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην Καμπούλ, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο βομβιστής αυτοκτονίας αναγκάστηκε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά όταν κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. 
REUTERS / OMAR SOBHANI

Ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην Καμπούλ, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο βομβιστής αυτοκτονίας αναγκάστηκε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά όταν κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. 

«Βουτιά» για τις κινεζικές μετοχές. Στιγμιότυπο από χρηματιστηριακή εταιρεία στο Πεκίνο. Ανεστάλησαν οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν, καθώς ο δείκτης CSI300 υποχώρησε 7% στις πρώτες συνεδριάσεις του 2016. Η κατάρρευση του CSI300, που αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις 300 μεγάλων επιχειρήσεων στα δύο κινεζικά χρηματιστήρια, προκάλεσε για πρώτη φορά διακοπή της συνεδρίασης για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι συναλλαγές είχαν ήδη ανασταλεί για 15 λεπτά χωρίς να καταφέρουν να ανακόψουν την πτώση των τιμών των μετοχών.
EPA / HOW HWEE YOUNG

Στιγμιότυπο από χρηματιστηριακή εταιρεία στο Πεκίνο. Ανεστάλησαν οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν, καθώς ο δείκτης CSI300 υποχώρησε 7% στις πρώτες συνεδριάσεις του 2016. Η κατάρρευση του CSI300, που αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις 300 μεγάλων επιχειρήσεων στα δύο κινεζικά χρηματιστήρια, προκάλεσε για πρώτη φορά διακοπή της συνεδρίασης για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι συναλλαγές είχαν ήδη ανασταλεί για 15 λεπτά χωρίς να καταφέρουν να ανακόψουν την πτώση των τιμών των μετοχών.

Νεκροί οι δύο αγνοούμενοι στο Μεσολόγγι. Τραγική κατάληξη είχαν τελικά οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο Μεσολόγγι για τον εντοπισμό των δύο φίλων που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Οι δύο άντρες βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν το μοιραίο βράδυ, το οποίο είχε πέσει σε αρδευτικό κανάλι.
EUROKINISSI / onairnews.gr

Τραγική κατάληξη είχαν τελικά οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο Μεσολόγγι για τον εντοπισμό των δύο φίλων που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Οι δύο άντρες βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν το μοιραίο βράδυ, το οποίο είχε πέσει σε αρδευτικό κανάλι.

Βόλτα με ποδήλατο στη Γάζα. Παλαιστίνιος κάνει ποδήλατο σε παραλία, στη Λωρίδα της Γάζας.
EPA / MOHAMMED SABER

Παλαιστίνιος κάνει ποδήλατο σε παραλία, στη Λωρίδα της Γάζας.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών στην Σιντζιάνγκ . Αστυνομικοί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν οδηγούς που έχουν παγιδευτεί στο χιόνι, στην περιοχή Αλτάι, στην αυτόνομη επαρχία των Ουϊγούρων, Σιντζιάνγκ.
REUTERS / CHINA DAILY

Αστυνομικοί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν οδηγούς που έχουν παγιδευτεί στο χιόνι, στην περιοχή Αλτάι, στην αυτόνομη επαρχία των Ουϊγούρων, Σιντζιάνγκ.

Φεστιβάλ πάγου και χιονιού. Εργάτες γυαλίζουν ένα γλυπτό από πάγο ενόψει του ετήσιου φεστιβάλ πάγου και χιονιού που πραγματοποιείται στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας.
REUTERS / ALY SONG

Εργάτες γυαλίζουν ένα γλυπτό από πάγο ενόψει του ετήσιου φεστιβάλ πάγου και χιονιού που πραγματοποιείται στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας.

Βροχερό το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη.

Γλάροι στην Ταϊλάνδη. Γλάροι πετούν πάνω από τη θάλασσα στο θέρετρο Σαμούτ Πρακάν της Ταϊλάνδης.
EPA / DIEGO AZUBEL

Γλάροι πετούν πάνω από τη θάλασσα στο θέρετρο Σαμούτ Πρακάν της Ταϊλάνδης.