Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 19:31

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015.

Απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί Beaujolais Nouveau. Μία γυναίκα απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί κάνοντας ζεστό μπάνιο σε νερό που έχει χρωματιστεί κόκκινο, σε σπα της πόλης Hakone της Ιαπωνία. Η εκδήλωση στο εν λόγω σπα έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα του κρασιού Beaujolais Nouveau.
REUTERS / THOMAS PETER

Μία γυναίκα απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί κάνοντας ζεστό μπάνιο σε νερό που έχει χρωματιστεί κόκκινο, σε σπα της πόλης Hakone της Ιαπωνία. Η εκδήλωση στο εν λόγω σπα έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα του κρασιού Beaujolais Nouveau.

Διαμαρτυρία πυροσβεστών στο Οβιέδο. Πυροσβέστες λαμβάνουν μέρος σε διαμαρτυρία μπροστά από το περιφερειακό κοινοβούλιο της Αστούριας, ζητώντας καλύτερους μισθούς και υψηλότερες προδιαγραφές για τη δημόσια ασφάλεια στο Οβιέδο. Τα γράμματα στις πλάτες των πυροσβεστών σχηματίζουν τη φράση: «Το PSOE (Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας) σας βάζει σε κίνδυνο».
REUTERS / ELOY ALONSO

Πυροσβέστες λαμβάνουν μέρος σε διαμαρτυρία μπροστά από το περιφερειακό κοινοβούλιο της Αστούριας, ζητώντας καλύτερους μισθούς και υψηλότερες προδιαγραφές για τη δημόσια ασφάλεια στο Οβιέδο. Τα γράμματα στις πλάτες των πυροσβεστών σχηματίζουν τη φράση: «Το PSOE (Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας) σας βάζει σε κίνδυνο».

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο Μιλάνο. Δύο άνδρες της τοπικής αστυνομίας περιπολούν στην πλατεία Duomo του Μιλάνο. Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, η ιταλική αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα.
EPA / MATTEO BAZZI

Δύο άνδρες της τοπικής αστυνομίας περιπολούν στην πλατεία Duomo του Μιλάνο. Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, η ιταλική αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα.

Συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών στο Σύνταγμα. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.30 στο Σύνταγμα το Συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών α
NAFTEMPORIKI.GR

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.30 στο Σύνταγμα το Συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών α' κατοικίας το οποίο διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως ανέφερε στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ, η «σκληρή διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης οδηγεί, τελικά, στην προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας μόνο για το 25% των δανειοληπτών. Η ΑΔΕΔΥ ζητεί την κατάργηση των παλαιών και νέων μνημονίων, αλλά και διαγραφή του χρέους.

Συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών στη Μανίλα. Φιλιππινέζοι ακτιβιστές συγκρούονται με άνδρες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας ενάντιον της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού που πραγματοποιείται στη Μανίλα.
REUTERS / DADO RUVIC

Φιλιππινέζοι ακτιβιστές συγκρούονται με άνδρες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας ενάντιον της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού που πραγματοποιείται στη Μανίλα.

Έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν . Ένας άνδρας των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας φρουρεί κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας στην περιοχή Arghandab της επαρχίας Κανταχάρ. Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, πέντε από τους επιτιθέμενους-συμπεριλαμβανομένου του βομβιστή αυτοκτονίας- και ένας Αφγανός στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους, ενώ 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση που είχε στόχο την αστυνομία.
EPA / MUHAMMAD SADIQ

Ένας άνδρας των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας φρουρεί κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας στην περιοχή Arghandab της επαρχίας Κανταχάρ. Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, πέντε από τους επιτιθέμενους-συμπεριλαμβανομένου του βομβιστή αυτοκτονίας- και ένας Αφγανός στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους, ενώ 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση που είχε στόχο την αστυνομία.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Στάνγουντ της Ουάσιγκτον . Ένα αυτοκίνητο προσεγγίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο από τα νερά του ποταμού Stillaguamish στο Στάνγουντ της Ουάσιγκτον. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 250.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον την Τετάρτη, λόγω καταιγίδας η οποία ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε κατολισθήσεις.
REUTERS / DAVID RYDER

Ένα αυτοκίνητο προσεγγίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο από τα νερά του ποταμού Stillaguamish στο Στάνγουντ της Ουάσιγκτον. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 250.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον την Τετάρτη, λόγω καταιγίδας η οποία ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε κατολισθήσεις.

Ανατολή του ηλίου στη Μαδρίτη . Οι Τέσσερις Πύργοι διακρίνονται στον ορίζοντα κατά τη διάρκεια της ανατολής του ήλιου στη Μαδρίτη. Την προηγούμενη εβδομάδα η Μαδρίτη επέβαλλε περιορισμούς στην κυκλοφορία οχημάτων, λόγω των υψηλών επιπέδων μόλυνσης. Παρά το γεγονός ότι η ρύπανση εξακολουθεί να είναι σε υψηλά επίπεδα στην ισπανική πρωτεύουσα, λόγω του καλού καιρού και της έλλειψης βροχής ή αέρα, τα επίπεδα ΝΟ2 (διοξειδίου του αζώτου) έχουν μειωθεί, επιτρέποντας στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποσύρει οποιοδήποτε περιορισμό στην κυκλοφορία.
EPA / Sergio Barrenechea

Οι Τέσσερις Πύργοι διακρίνονται στον ορίζοντα κατά τη διάρκεια της ανατολής του ήλιου στη Μαδρίτη. Την προηγούμενη εβδομάδα η Μαδρίτη επέβαλλε περιορισμούς στην κυκλοφορία οχημάτων, λόγω των υψηλών επιπέδων μόλυνσης. Παρά το γεγονός ότι η ρύπανση εξακολουθεί να είναι σε υψηλά επίπεδα στην ισπανική πρωτεύουσα, λόγω του καλού καιρού και της έλλειψης βροχής ή αέρα, τα επίπεδα ΝΟ2 (διοξειδίου του αζώτου) έχουν μειωθεί, επιτρέποντας στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποσύρει οποιοδήποτε περιορισμό στην κυκλοφορία.

Η επιστολή παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Νύφη στο Θιβέτ. Η Jing Li φορά μία παραδοσιακή στολή του Θιβέτ, καθώς ετοιμάζεται για τη φωτογραφία του γάμου της στο ορεινό πέρασμα Nianqing Tanggula, στην αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ. Η 22χρονη Jing και ο 23χρονος σύζυγός της οι οποίοι κατάγονται από την επαρχία της Κίνας, Χουμπέι, έχουν ζήσει στο Θιβέτ για τρία χρόνια. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον περασμένο μήνα.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Η Jing Li φορά μία παραδοσιακή στολή του Θιβέτ, καθώς ετοιμάζεται για τη φωτογραφία του γάμου της στο ορεινό πέρασμα Nianqing Tanggula, στην αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ. Η 22χρονη Jing και ο 23χρονος σύζυγός της οι οποίοι κατάγονται από την επαρχία της Κίνας, Χουμπέι, έχουν ζήσει στο Θιβέτ για τρία χρόνια. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον περασμένο μήνα.

Γαλλία: Ενέκρινε την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η Εθνοσυνέλευση . Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή. Το νομοσχέδιο είχε παρουσιάσει νωρίτερα το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς (φωτογραφία).
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή. Το νομοσχέδιο είχε παρουσιάσει νωρίτερα το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς (φωτογραφία).

Φθινοπωρινές βουτιές στην παραλία της Αρβανιτιάς. Φθινοπωρινές βουτιές στην παραλία της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο.
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Φθινοπωρινές βουτιές στην παραλία της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο.

Πρόσφυγες σε κατάσταση αναμονής. Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι πρόσφυγες στην ουδετερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ καθως από το πρωί ομάδα περίπου 200 Ιρανών, Μαροκινών, Τυνησιων και άλλων εθνικοτήτων έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στα συρματοπλέγματα και ζητούν επιτακτικά να περάσουν στη γειτονική χώρα. Από το βράδυ της Τετάρτης, οι αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν ότι επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Ιρακινούς, Σύρους και Αφγανούς με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής που έχει στηθεί δίπλα στο σημείο διέλευσης.
EPA / GEORGI LICOVSKI

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι πρόσφυγες στην ουδετερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ καθως από το πρωί ομάδα περίπου 200 Ιρανών, Μαροκινών, Τυνησιων και άλλων εθνικοτήτων έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στα συρματοπλέγματα και ζητούν επιτακτικά να περάσουν στη γειτονική χώρα. Από το βράδυ της Τετάρτης, οι αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν ότι επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Ιρακινούς, Σύρους και Αφγανούς με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής που έχει στηθεί δίπλα στο σημείο διέλευσης.