Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 19:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.

Κουκουβάγιες στο Νεπάλ. Κουκουβάγιες κάθονται στον κορμό ενός δέντρου, στο Νεπάλ.
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Κουκουβάγιες κάθονται στον κορμό ενός δέντρου, στο Νεπάλ.

Πορεία για την επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης. Κόσμος μεταφέρει ομοίωμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σε στιγμιότυπο από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την 26η επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης του 1989, όταν μια σχεδόν αναίμακτη εξέγερση, πέτυχε την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος της Τσεχοσλοβακίας.
EPA / FILIP SINGER

Κόσμος μεταφέρει ομοίωμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σε στιγμιότυπο από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την 26η επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης του 1989, όταν μια σχεδόν αναίμακτη εξέγερση, πέτυχε την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος της Τσεχοσλοβακίας.

Ηλιοβασίλεμα στο Μουλτάν. Ηλιοβασίλεμα στην πόλη Μουλτάν του Πακιστάν.
EPA / OMER SALEEM

Ηλιοβασίλεμα στην πόλη Μουλτάν του Πακιστάν.

Πεινασμένη αρκούδα παγιδεύτηκε σε μεταλλικό δοχείο. Ένα περιστατικό που παραπέμπει στο δημοφιλές κινούμενο σχέδιο «Γουίνι Το Αρκουδάκι» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δασοφύλακες της αμερικανικής πολιτείας Μέριλαντ. Η πεινασμένη μαύρη αρκούδα της φωτογραφίας σφήνωσε σε ένα δοχείο με γάλα, κοντά στην περιοχή Θέρμοντ, αναγκάζοντας τις αρχές να επέμβουν για να αφαιρέσουν το δοχείο, αφού πρώτα την νάρκωσαν.
REUTERS / HANDOUT

Ένα περιστατικό που παραπέμπει στο δημοφιλές κινούμενο σχέδιο «Γουίνι Το Αρκουδάκι» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δασοφύλακες της αμερικανικής πολιτείας Μέριλαντ. Η πεινασμένη μαύρη αρκούδα της φωτογραφίας σφήνωσε σε ένα δοχείο με γάλα, κοντά στην περιοχή Θέρμοντ, αναγκάζοντας τις αρχές να επέμβουν για να αφαιρέσουν το δοχείο, αφού πρώτα την νάρκωσαν.

Με τον Τούρκο ομόλογό του συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου του Α. Νταβούντογλου, στην Άγκυρα. Την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν από κοινού το προσφυγικό πρόβλημα, που δεν είναι ούτε τουρκικό ούτε ελληνικό, υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Andrea Bonetti

Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου του Α. Νταβούντογλου, στην Άγκυρα. Την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν από κοινού το προσφυγικό πρόβλημα, που δεν είναι ούτε τουρκικό ούτε ελληνικό, υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Κακοκαιρία στη Μ. Βρετανία. Κύματα χτυπούν φάρο στο Νιουχέιβεν της Μ. Βρετανίας.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Κύματα χτυπούν φάρο στο Νιουχέιβεν της Μ. Βρετανίας.

Καθημερινή ζωή στη Συρία. Ένα αγόρι γεμίζει ένα δοχείο με νερό, στην πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό.
REUTERS / BASSAM KHABIEH

Ένα αγόρι γεμίζει ένα δοχείο με νερό, στην πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό.

Ψάρεμα στις Φιλιππίνες. Ψαράς φωτογραφίζεται μέσα στη βάρκα του, σε χωριό των Φιλιππίνων.
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Ψαράς φωτογραφίζεται μέσα στη βάρκα του, σε χωριό των Φιλιππίνων.

Διαγωνισμός μακιγιάζ στην Αβάνα. Στιγμιότυπο από τον διαγωνισμό μακιγιάζ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της αποφοίτησης σπουδαστών σχολής θεάτρου, μακιγιάζ και κομμωτικής, στην Αβάνα.
REUTERS / STRINGER

Στιγμιότυπο από τον διαγωνισμό μακιγιάζ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της αποφοίτησης σπουδαστών σχολής θεάτρου, μακιγιάζ και κομμωτικής, στην Αβάνα.

Δύσκολες ώρες για τους σεισμόπληκτους της Λευκάδας. Στις πλατείες των χωριών πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι της Λευκάδας, που επλήγη από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ. Στο Αθάνι, το Κομηλιό, το Δράγανο και τον Άγιο Πέτρο -περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από τον εγκέλαδο- στήθηκαν 50 σκηνές και δόθηκαν 100 υπνόσακοι. Πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στις στέγες και στους τοίχους. Επίσης, μεγάλες είναι οι ζημιές σε εστιατόρια και καφέ - μπαρ στο τουριστικό Αθάνι που απέχει 2 χιλιόμετρα από την παραλία των Ενγκρεμών.
EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στις πλατείες των χωριών πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι της Λευκάδας, που επλήγη από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ. Στο Αθάνι, το Κομηλιό, το Δράγανο και τον Άγιο Πέτρο -περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από τον εγκέλαδο- στήθηκαν 50 σκηνές και δόθηκαν 100 υπνόσακοι. Πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στις στέγες και στους τοίχους. Επίσης, μεγάλες είναι οι ζημιές σε εστιατόρια και καφέ - μπαρ στο τουριστικό Αθάνι που απέχει 2 χιλιόμετρα από την παραλία των Ενγκρεμών.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός. Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βία και παράλληλα να αναδειχθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (κέντρο) και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (δεξιά) κατά τη συνάντησή τους στο Φανάρι. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει αργότερα σήμερα στην Άγκυρα.
REUTERS / MURAD SEZER

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βία και παράλληλα να αναδειχθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (κέντρο) και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (δεξιά) κατά τη συνάντησή τους στο Φανάρι. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει αργότερα σήμερα στην Άγκυρα.

Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στην πλατεία Συντάγματος . Ένας άντρας κρατά στους ώμους του ένα λευκό αρνάκι, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους, αλλά και για τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ένας άντρας κρατά στους ώμους του ένα λευκό αρνάκι, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους, αλλά και για τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι. Αστυνομικοί εκκενώνουν περιοχή του προαστίου Σεν Ντενί του Παρισιού, στο πλαίσιο της γιγαντιαίας επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, η οποία ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Πέντε μέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ύποπτοι οχυρώθηκαν σε διαμέρισμα του προαστίου. Η γενική εισαγγελία επιβεβαίωσε τη σύλληψη επτά ατόμων στο πλαίσιο της επιχείρησης, αλλά και τον θάνατο μίας γυναίκας η οποία ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος. 
REUTERS / BENOIT TESSIER

Αστυνομικοί εκκενώνουν περιοχή του προαστίου Σεν Ντενί του Παρισιού, στο πλαίσιο της γιγαντιαίας επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, η οποία ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Πέντε μέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ύποπτοι οχυρώθηκαν σε διαμέρισμα του προαστίου. Η γενική εισαγγελία επιβεβαίωσε τη σύλληψη επτά ατόμων στο πλαίσιο της επιχείρησης, αλλά και τον θάνατο μίας γυναίκας η οποία ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος. 

Επεισόδια στο αγροτικό συλλαλητήριο. Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών αγροτών, που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Έχουν προσαχθεί δύο αγρότες, για τους οποίους οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την Αστυνομία να αφεθούν ελεύθεροι. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν μερίδα των αγροτών κινήθηκε προς το μέρος τους, επιχειρώντας να μπει στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. 
SOOC / Alexandros Michailidis

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών αγροτών, που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Έχουν προσαχθεί δύο αγρότες, για τους οποίους οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την Αστυνομία να αφεθούν ελεύθεροι. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν μερίδα των αγροτών κινήθηκε προς το μέρος τους, επιχειρώντας να μπει στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.