Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 20:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015.

 42η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φοιτητές μεταφέρουν τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια πορείας για την 42η επέτειο της εξέγερσης.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φοιτητές μεταφέρουν τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια πορείας για την 42η επέτειο της εξέγερσης.

Έκθεση καθαρόαιμων αλόγων στην Ισπανία. Γυναίκα ιππεύει καθαρόαιμο άλογο κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης για άλογα που γίνεται στη Σεβίλλη της Ισπανίας και αφορά αποκλειστικά καθαρόαιμα ισπανικά άλογα.
REUTERS / MARCELO DEL POZO

Γυναίκα ιππεύει καθαρόαιμο άλογο κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης για άλογα που γίνεται στη Σεβίλλη της Ισπανίας και αφορά αποκλειστικά καθαρόαιμα ισπανικά άλογα.

Μεγάλες ζημιές από το σεισμό στη Λευκάδα. Σε σωρό από πέτρες μετατράπηκε η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωρίο Αθάνι,  μετά τον σεισμό, μεγέθους 6,1 ρίχτερ που συγκλόνισε τη Λευκάδα, την Τρίτη. Δύο νεκρούς άφησε πίσω του το πρώτο χτύπημα του φονικού σεισμού, καθώς τραγικό θάνατο βρήκε μία 64χρονη γυναίκα, όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο του σπιτιού της. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η άτυχη γυναίκα, που έμενε στο χωριό Πόντι κοντά στη Βασιλική, έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Την ίδια ώρα, μία 74χρονη, από το χωριό Αθάνι, έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από συντρίμμια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΡΔΗ Β.

Σε σωρό από πέτρες μετατράπηκε η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωρίο Αθάνι,  μετά τον σεισμό, μεγέθους 6,1 ρίχτερ που συγκλόνισε τη Λευκάδα, την Τρίτη. Δύο νεκρούς άφησε πίσω του το πρώτο χτύπημα του φονικού σεισμού, καθώς τραγικό θάνατο βρήκε μία 64χρονη γυναίκα, όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο του σπιτιού της. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η άτυχη γυναίκα, που έμενε στο χωριό Πόντι κοντά στη Βασιλική, έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Την ίδια ώρα, μία 74χρονη, από το χωριό Αθάνι, έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από συντρίμμια.

Ποδοσφαιρικό διάλειμμα από την πολιτική. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου παρακολουθούν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που διεξάγεται στο «Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ».
INTIME SPORTS / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου παρακολουθούν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που διεξάγεται στο «Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ».

Στιγμιότυπο από το Κρασνογιάρσκ. Δύο άνδρες κωπηλατούν εν μέσω ομίχλης στον ποταμό Γενισέι, έξω από τη σιβηρική πόλη Κρασνογιάρσκ.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Δύο άνδρες κωπηλατούν εν μέσω ομίχλης στον ποταμό Γενισέι, έξω από τη σιβηρική πόλη Κρασνογιάρσκ.

Ματαιώθηκε ο αγώνας Γερμανίας - Ολλανδίας. Το άδειο πια στάδιο στο Αννόβερο όπου θα διεξάγονταν φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Το στάδιο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
REUTERS / STRINGER

Το άδειο πια στάδιο στο Αννόβερο όπου θα διεξάγονταν φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Το στάδιο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο μικροσκόπιο αυτοκίνητο για ενδεχόμενη εμπλοκή στις επιθέσεις στο Παρίσι. Ένα αυτοκίνητο το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι εντοπίστηκε το πρωί στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ένα μαύρο Clio, που βρέθηκε στην πλατεία Αλμπέρ-Καν στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των επιθέσεων» εξήγησαν οι πηγές.
EPA / YOAN VALAT

Ένα αυτοκίνητο το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι εντοπίστηκε το πρωί στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ένα μαύρο Clio, που βρέθηκε στην πλατεία Αλμπέρ-Καν στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των επιθέσεων» εξήγησαν οι πηγές.

Εκδήλωση στο Λευκό Οίκο. H Μέγκαν ΜακΝηλ δέχεται το βραβείο Αστικής Τέχνης από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την απονομή Βραβείων σε νέους για τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες 2015.
REUTERS / CARLOS BARRIA

H Μέγκαν ΜακΝηλ δέχεται το βραβείο Αστικής Τέχνης από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την απονομή Βραβείων σε νέους για τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες 2015.

Μία βροχερή ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας. Ένας Παλαιστίνιος κάνει ποδήλατο περνώντας δίπλα από μία τοιχογραφία κατά τη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Ένας Παλαιστίνιος κάνει ποδήλατο περνώντας δίπλα από μία τοιχογραφία κατά τη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Στιγμιότυπο από το Κίεβο . Ένα ζευγάρι στέκεται μπροστά από μία υπαίθρια διαφήμιση στο κέντρο του Κιέβου.
EPA / SERGEY DOLZHENKO

Ένα ζευγάρι στέκεται μπροστά από μία υπαίθρια διαφήμιση στο κέντρο του Κιέβου.

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στη Γαλλία. Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.
SOOC / Alexandros Michailidis

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Άφιξη προσφύγων στη Λέσβο. Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βοηθούν Σύρους πρόσφυγες να αποβιβαστούν από την υπερπλήρη βάρκα που τους μετέφερε σε ακτή της Λέσβου. Από τους 660.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα φέτος, περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποβιβαστεί στο νησί της Λέσβου. Μέχρι στιγμής, περίπου 3.460 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο το 2015.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βοηθούν Σύρους πρόσφυγες να αποβιβαστούν από την υπερπλήρη βάρκα που τους μετέφερε σε ακτή της Λέσβου. Από τους 660.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα φέτος, περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποβιβαστεί στο νησί της Λέσβου. Μέχρι στιγμής, περίπου 3.460 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο το 2015.

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο Πρωθυπουργός . Σε τεταμένο κλίμα κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Λίγο πριν την άφιξη του κ. Τσίπρα στον χώρο, αλλά και μετά την αποχώρησή του, δεν έλειψαν οι φωνές και τα σπρωξίματα μεταξύ των συγκεντρωμένων. Φοιτητές που αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης ότι ο Πρωθυπουργός μετέβαινε στον χώρο προσπάθησαν να κλείσουν την είσοδο με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με άλλους φοιτητές.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε τεταμένο κλίμα κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Λίγο πριν την άφιξη του κ. Τσίπρα στον χώρο, αλλά και μετά την αποχώρησή του, δεν έλειψαν οι φωνές και τα σπρωξίματα μεταξύ των συγκεντρωμένων. Φοιτητές που αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης ότι ο Πρωθυπουργός μετέβαινε στον χώρο προσπάθησαν να κλείσουν την είσοδο με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με άλλους φοιτητές.

Μανίλα: Διαδηλώσεις στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της APEC. Φοιτητές συγκρούονται με άνδρες της αστυνομίας των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ενόψει ης συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού που πραγματοποιείται στη Μανίλα.
REUTERS / CHERYL GAGALAC

Φοιτητές συγκρούονται με άνδρες της αστυνομίας των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ενόψει ης συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού που πραγματοποιείται στη Μανίλα.

Βλέποντας την καταιγίδα να πλησιάζει. Ψαράδες παρατηρούν από τα βράχια μπροστά από τη θάλασσα την καταιγίδα που πλησιάζει, στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ.
REUTERS / AMIR COHEN

Ψαράδες παρατηρούν από τα βράχια μπροστά από τη θάλασσα την καταιγίδα που πλησιάζει, στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ.

Νεαρό πάντα σε ζωολογικό κήπο της Μαλαισίας. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα θηλυκό πάντα, μόλις τεσσάρων μηνών σε ζωολογικό κήπο της Κουάλα Λουμπούρ. Το γιγαντιαίο πάντα, το οποίο ακούει στο όνομα Liang Liang, γέννησε σε ζωολογικό κήπο της Μαλαισίας, περίπου έναν χρόνο μετά από την άφιξή του από την Κίνα. Τον Μάιο του 2014 η Κίνα δάνεισε στη Μαλαισία ένα αρσενικό και ένα θηλυκό πάντα.
EPA / FAZRY ISMAIL

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα θηλυκό πάντα, μόλις τεσσάρων μηνών σε ζωολογικό κήπο της Κουάλα Λουμπούρ. Το γιγαντιαίο πάντα, το οποίο ακούει στο όνομα Liang Liang, γέννησε σε ζωολογικό κήπο της Μαλαισίας, περίπου έναν χρόνο μετά από την άφιξή του από την Κίνα. Τον Μάιο του 2014 η Κίνα δάνεισε στη Μαλαισία ένα αρσενικό και ένα θηλυκό πάντα.

Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (αριστερά) και η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Γαλλία Τζέιν Χάρτλεϊ κοιτάζουν το κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Παρίσι, το οποίο έχει φωτιστεί με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το γαλλικό λαό. Ο Τζον Κέρι βρίσκεται στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
EPA / US DEPARTMENT OF STATE

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (αριστερά) και η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Γαλλία Τζέιν Χάρτλεϊ κοιτάζουν το κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Παρίσι, το οποίο έχει φωτιστεί με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το γαλλικό λαό. Ο Τζον Κέρι βρίσκεται στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.