Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 19:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015.

Πτήση στο Θιβέτ. Τα χιονισμένα βουνά του Θιβέτ διακρίνονται μέσα από τα παράθυρα αεροσκάφους που ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάσα.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Τα χιονισμένα βουνά του Θιβέτ διακρίνονται μέσα από τα παράθυρα αεροσκάφους που ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάσα.

Παρίσι: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Πολίτες τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στην πλατεία του Τροκαντερό, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την αναγνώριση των τζιχαντιστών καμικάζι που προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων και για τις διασυνδέσεις τους στο Βέλγιο και τη Συρία. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισιού έχουν ταυτοποιηθεί πέντε νεκροί δράστες. 
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Πολίτες τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στην πλατεία του Τροκαντερό, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την αναγνώριση των τζιχαντιστών καμικάζι που προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων και για τις διασυνδέσεις τους στο Βέλγιο και τη Συρία. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισιού έχουν ταυτοποιηθεί πέντε νεκροί δράστες. 

Ολάντ: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος. Η Γαλλία είναι σε πόλεμο επανέλαβε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, σε μια ιστορική συνεδρίαση της Γερουσίας και της εθνοσυνέλευσης, ανακοινώνοντας ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις στη Συρία θα ενταθούν και διαμηνύοντας ότι «θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος».
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Η Γαλλία είναι σε πόλεμο επανέλαβε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, σε μια ιστορική συνεδρίαση της Γερουσίας και της εθνοσυνέλευσης, ανακοινώνοντας ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις στη Συρία θα ενταθούν και διαμηνύοντας ότι «θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος».

Βομβαρδισμοί της Γαλλίας κατά του Ισλαμικού Κράτους. Σφοδροί βομβαρδισμοί στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας. Μέχρι στιγμής, τα γαλλική αεροσκάφη έχουν πλήξει τη συριακή πόλη Ράκα με τουλάχιστον 20 βόμβες. Στις γαλλικές επιχειρήσεις συμμετέχουν 10 πολεμικά αεροπλάνα.
REUTERS / HANDOUT

Σφοδροί βομβαρδισμοί στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας. Μέχρι στιγμής, τα γαλλική αεροσκάφη έχουν πλήξει τη συριακή πόλη Ράκα με τουλάχιστον 20 βόμβες. Στις γαλλικές επιχειρήσεις συμμετέχουν 10 πολεμικά αεροπλάνα.

Επανεμφάνιση των λύκων στην Πάρνηθα. Την επανεμφάνιση του λύκου στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια απουσίας του είδους ανακοίνωσε η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ», η οποία δραστηριοποιείται για πάνω από 10 χρόνια στη μελέτη και διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα.
Η επανάκαμψη του λύκου στην περιοχή της Πάρνηθας και την ευρύτερη περιοχή ερμηνεύεται αποκλειστικά και μόνο με την διαδικασία της φυσικής επαναποίκισης από άτομα του είδους σε  διασπορά, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες, με την σταδιακή επανεμφάνιση λύκων σε περιοχές της πρότερης κατανομής του είδους στην Στερεά Ελλάδα.
Η παρουσία του λύκου στον Ε.Δ. Πάρνηθας, όπως εξάλλου ισχύει και στο σύνολο της κατανομής του είδους στην Ευρώπη, δεν αποτελεί απειλή για τους περιπατητές της Πάρνηθας, καθώς οι λύκοι φοβούνται τον άνθρωπο, τονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση.
Σημειώνεται ότι ο λύκος, ως  ανώτερος θηρευτής, αναμένεται να επιδράσει θετικά στο οικοσύστημα της Πάρνηθας και στον αυτόχθονα πληθυσμό του ελαφιού, σημειώνει η Καλλιστώ, τονίζοντας ότι η αλληλεπίδραση των δύο ειδών πρέπει να παρακολουθείται συστηματικά.
ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Την επανεμφάνιση του λύκου στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια απουσίας του είδους ανακοίνωσε η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ», η οποία δραστηριοποιείται για πάνω από 10 χρόνια στη μελέτη και διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα.

Η επανάκαμψη του λύκου στην περιοχή της Πάρνηθας και την ευρύτερη περιοχή ερμηνεύεται αποκλειστικά και μόνο με την διαδικασία της φυσικής επαναποίκισης από άτομα του είδους σε  διασπορά, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες, με την σταδιακή επανεμφάνιση λύκων σε περιοχές της πρότερης κατανομής του είδους στην Στερεά Ελλάδα.

Η παρουσία του λύκου στον Ε.Δ. Πάρνηθας, όπως εξάλλου ισχύει και στο σύνολο της κατανομής του είδους στην Ευρώπη, δεν αποτελεί απειλή για τους περιπατητές της Πάρνηθας, καθώς οι λύκοι φοβούνται τον άνθρωπο, τονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι ο λύκος, ως  ανώτερος θηρευτής, αναμένεται να επιδράσει θετικά στο οικοσύστημα της Πάρνηθας και στον αυτόχθονα πληθυσμό του ελαφιού, σημειώνει η Καλλιστώ, τονίζοντας ότι η αλληλεπίδραση των δύο ειδών πρέπει να παρακολουθείται συστηματικά.

Ερωδιοί στο Ναύπλιο. Ερωδιοί στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, με φόντο το κάστρο Παλαμήδι τουΝαυπλίου.
INTIMEnews / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ερωδιοί στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, με φόντο το κάστρο Παλαμήδι τουΝαυπλίου.

Γιορτή της ποπ κουλτούρας στην Αθήνα. Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ AthensCon που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Η διοργάνωση έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και είναι αφιερωμένη σε όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ AthensCon που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Η διοργάνωση έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και είναι αφιερωμένη σε όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. 
Ξημέρωμα στην Ελβετία. Ο ήλιος φωτίζει ένα λιβάδι πάνω από τη λίμνη Φέρντεν, στην Ελβετία.
EPA / DOMINIC STEINMANN

Ο ήλιος φωτίζει ένα λιβάδι πάνω από τη λίμνη Φέρντεν, στην Ελβετία.

Ψάρεμα στη Γάζα. Μια παρέα Παλαιστινίων ψαρεύει σε παραλία της πόλης της Γάζας.
EPA / MOHAMMED SABER

Μια παρέα Παλαιστινίων ψαρεύει σε παραλία της πόλης της Γάζας.

Βόλτα στο χιονισμένο Αλμάτι. Δύο γυναίκες περπατούν σε χιονισμένο πάρκο του Αλμάτι, στο Καζακστάν.
REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV

Δύο γυναίκες περπατούν σε χιονισμένο πάρκο του Αλμάτι, στο Καζακστάν.

Η ταχύτερη ανθρώπινη πυραμίδα. Τα μέλη της ομάδας «Tornadoes» σε στιγμιότυπο από την προσπάθειά τους να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερα κινούμενη ανθρώπινη πυραμίδα. Η ομάδα τα κατάφερε τελικά να σπάσει το ρεκόρ σχηματίζοντας πυραμίδα με 32 άτομα, η οποία κάλυψε απόσταση ενός χιλιομέτρου πάνω σε μηχανές 500 κυβικών.
EPA / JAGADEESH NV

Τα μέλη της ομάδας «Tornadoes» σε στιγμιότυπο από την προσπάθειά τους να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερα κινούμενη ανθρώπινη πυραμίδα. Η ομάδα τα κατάφερε τελικά να σπάσει το ρεκόρ σχηματίζοντας πυραμίδα με 32 άτομα, η οποία κάλυψε απόσταση ενός χιλιομέτρου πάνω σε μηχανές 500 κυβικών.

Ιράκ: Επιχείρηση ανακατάληψης της επαρχίας Ανμπάρ. Στρατιώτης συμμετέχει σε επιχείρηση του ιρακινού στρατού για ανακατάληψη της επαρχίας Ανμπάρ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
EPA / STR

Στρατιώτης συμμετέχει σε επιχείρηση του ιρακινού στρατού για ανακατάληψη της επαρχίας Ανμπάρ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Σιδηρά κυρία» από κερί. Υπάλληλος του μουσείου Μαντάμ Τισό του Βερολίνου προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στα κέρινα ομοιώματα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Το μουσείο παρουσίασε τρία ομοιώματα της «σιδηράς κυρίας» της Ευρώπης, ένα για κάθε θητεία της.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Υπάλληλος του μουσείου Μαντάμ Τισό του Βερολίνου προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στα κέρινα ομοιώματα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Το μουσείο παρουσίασε τρία ομοιώματα της «σιδηράς κυρίας» της Ευρώπης, ένα για κάθε θητεία της.

Σε οδό Παύλου Φύσσα μετονομάστηκε η Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Σε οδό Παύλου Φύσσα, μετονομάστηκε επισήμως η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Η επίσημη μετονομασία της οδού θα συνοδεύεται από τριήμερο εκδηλώσεων, προς τιμή του Κερατσινιώτη αντιφασίστα αγωνιστή, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε οδό Παύλου Φύσσα, μετονομάστηκε επισήμως η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Η επίσημη μετονομασία της οδού θα συνοδεύεται από τριήμερο εκδηλώσεων, προς τιμή του Κερατσινιώτη αντιφασίστα αγωνιστή, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

42η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ανοικτές είναι από την Κυριακή οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό της 42ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών κατά της χούντας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοικτές είναι από την Κυριακή οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό της 42ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών κατά της χούντας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές στη Λέσβο. Βάρκα που χρησιμοποίησαν πρόσφυγες για να διασχίσουν το Αιγαίο διακρίνεται σε ακτή της Λέσβου. Σχεδόν 5.000 άτομα μεταφέρθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από τη Μυτιλήνη και τη Χίο.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Βάρκα που χρησιμοποίησαν πρόσφυγες για να διασχίσουν το Αιγαίο διακρίνεται σε ακτή της Λέσβου. Σχεδόν 5.000 άτομα μεταφέρθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από τη Μυτιλήνη και τη Χίο.