Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 20:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.

«Τα μετέωρα βήματα της προσφυγιάς». Στιγμιότυπο από την πρόβα της παράστασης τσίρκο «Circlusion» που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στον πολυχώρο WE από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει». Εναέριοι ακροβάτες, ζογκλέρ και χορευτές από 7 χώρες της Ευρώπης δημιουργούν μια βιωματική παράσταση, με ελεύθερη είσοδο, στη Θεσσαλονίκη και καταθέτουν τις δικές τους εικόνες για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης. Τα «μετέωρα» βήματα της προσφυγιάς ακολουθούν καλλιτέχνες οι οποίοι ισορροπούν.... κυριολεκτικά στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα σύνορα της Ευρώπης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Στιγμιότυπο από την πρόβα της παράστασης τσίρκο «Circlusion» που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στον πολυχώρο WE από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει». Εναέριοι ακροβάτες, ζογκλέρ και χορευτές από 7 χώρες της Ευρώπης δημιουργούν μια βιωματική παράσταση, με ελεύθερη είσοδο, στη Θεσσαλονίκη και καταθέτουν τις δικές τους εικόνες για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης. Τα «μετέωρα» βήματα της προσφυγιάς ακολουθούν καλλιτέχνες οι οποίοι ισορροπούν.... κυριολεκτικά στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα σύνορα της Ευρώπης.

Με τη ροζ κορδέλα φωτίστηκε η Βουλή. Με το σήμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, τη ροζ κορδέλα, φωτίστηκε η πρόσοψη της Βουλής στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας για την υγεία του μαστού».
Phasma / ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με το σήμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, τη ροζ κορδέλα, φωτίστηκε η πρόσοψη της Βουλής στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας για την υγεία του μαστού».

Πρωινή ομίχλη στη Σκωτία. Μπάλες από άχυρο διακρίνονται σ’ ένα χωράφι κατά τη διάρκεια ενός ομιχλώδους πρωινού κοντά στο Glamis της Σκωτίας.
REUTERS / RUSSELL CHEYNE

Μπάλες από άχυρο διακρίνονται σ’ ένα χωράφι κατά τη διάρκεια ενός ομιχλώδους πρωινού κοντά στο Glamis της Σκωτίας.

Φθινόπωρο στο Λίβερπουλ . Μία γυναίκα με το παιδί της κάνουν περίπατο, απολαμβάνοντας το φθινοπωρινό σκηνικό στο Λίβερπουλ.
REUTERS / PHIL NOBLE

Μία γυναίκα με το παιδί της κάνουν περίπατο, απολαμβάνοντας το φθινοπωρινό σκηνικό στο Λίβερπουλ.

Στιγμιότυπο από κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στη Γερμανία . Ένας μετανάστης παίζει ποδόσφαιρο σε κέντρο προσωρινής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Schwarzenborn βορειοανατολικά της Φρανκφούρτης. Περίπου 350 μετανάστες διαμένουν σε σκηνές στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Ένας μετανάστης παίζει ποδόσφαιρο σε κέντρο προσωρινής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Schwarzenborn βορειοανατολικά της Φρανκφούρτης. Περίπου 350 μετανάστες διαμένουν σε σκηνές στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.

Διαμαρτυρία αγροτών στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης βρέθηκαν την Πέμπτη με τα αγροτικά τους μηχανήματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα που τους αφορούν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης βρέθηκαν την Πέμπτη με τα αγροτικά τους μηχανήματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα που τους αφορούν.

Νέα επεισόδια στη Βουλή του Κοσόβου. Βουλευτές της αντιπολίτευσης πετούν δακρυγόνο στην αίθουσα του κοινοβουλίου του Κοσόβου στην Πρίστινα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται ενάντια στις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο του διαλόγου με τη Σερβία, ο οποίος πραγματοποιείται με τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
EPA / PETRIT PRENAJ

Βουλευτές της αντιπολίτευσης πετούν δακρυγόνο στην αίθουσα του κοινοβουλίου του Κοσόβου στην Πρίστινα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται ενάντια στις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο του διαλόγου με τη Σερβία, ο οποίος πραγματοποιείται με τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής . Να παραμείνουν σε απόσταση από τους χρυσαυγίτες και να δίνουν εικόνα, ήταν η εντολή που είχαν από το κέντρο οι αστυνομικοί που έλαβαν το σήμα να μεταβούν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε ο αστυνομικός Γ. Ρώτας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Να παραμείνουν σε απόσταση από τους χρυσαυγίτες και να δίνουν εικόνα, ήταν η εντολή που είχαν από το κέντρο οι αστυνομικοί που έλαβαν το σήμα να μεταβούν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε ο αστυνομικός Γ. Ρώτας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στη «διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης». Η κίνηση αυτή γίνεται εν αναμονή της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό σήμερα στις 13:00. Κεντρικά συνθήματα των συγκεντρωμένων είναι «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση» και «τα πορίσματά σας επιστρέφονται ως απαράδεκτα».
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στη «διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης». Η κίνηση αυτή γίνεται εν αναμονή της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό σήμερα στις 13:00. Κεντρικά συνθήματα των συγκεντρωμένων είναι «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση» και «τα πορίσματά σας επιστρέφονται ως απαράδεκτα».

Λονδίνο: Πρεμιέρα για τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου . Οι ηθοποιοί Ρέιτσελ Βάις και Κόλιν Φάρελ ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Τhe Lobster» στην οποία πρωταγωνιστούν, στο πλαίσιο του 59oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Οι ηθοποιοί Ρέιτσελ Βάις και Κόλιν Φάρελ ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Τhe Lobster» στην οποία πρωταγωνιστούν, στο πλαίσιο του 59oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Καθαρίζοντας στρείδια στη Ν. Κορέα. Μία γυναίκα καθαρίζει στρείδια, που προέρχονται από την πρώτη ψαριά για φέτος, στην παραλιακή πόλη Tongyeong της Ν. Κορέας. Τα στρείδια αποτελούν τοπική λιχουδιά.
EPA / YONHAP

Μία γυναίκα καθαρίζει στρείδια, που προέρχονται από την πρώτη ψαριά για φέτος, στην παραλιακή πόλη Tongyeong της Ν. Κορέας. Τα στρείδια αποτελούν τοπική λιχουδιά.

Νεαρός ιαγουάρος σε ζωολογικό κήπο του Μεξικό. Ένας άνδρας ταΐζει με γάλα έναν νεαρό ιαγουάρο, μόλις τεσσάρων εβδομάδων, σε ζωολογικό κήπο του Μεξικό.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Ένας άνδρας ταΐζει με γάλα έναν νεαρό ιαγουάρο, μόλις τεσσάρων εβδομάδων, σε ζωολογικό κήπο του Μεξικό.