Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 19:55

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Νερό στον Άρη ανακάλυψε η NASA. Τα σκοτεινά, στενά αυλάκια που διακρίνονται στη φωτογραφία έχουν 100 μέτρα μήκος και σχηματίζονται σε πλαγιές της επιφάνειας του Άρη. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι έχουν δημιουργηθεί από τρεχούμενο νερό που υπάρχει στον πλανήτη. Η σημαντική ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει κάποιας μορφής ζωής στο συγκεκριμένο ουράνιο σώμα.
NASA/JPL/University of Arizona

Τα σκοτεινά, στενά αυλάκια που διακρίνονται στη φωτογραφία έχουν 100 μέτρα μήκος και σχηματίζονται σε πλαγιές της επιφάνειας του Άρη. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι έχουν δημιουργηθεί από τρεχούμενο νερό που υπάρχει στον πλανήτη. Η σημαντική ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει κάποιας μορφής ζωής στο συγκεκριμένο ουράνιο σώμα.

Γιγάντιο πάντα σε ζωολογικό κήπο στο Βέλγιο. Ο Xing Hui, ένα γιγάντιο πάντα 6 χρονών απολαμβάνει το απόγευμα του σε ζωολογικό κήπο στο Βέλγιο. Βέλγοι επιστήμονες μελετούν τα περιττώματα των γιγάντιων πάντα ελπίζοντας ότι αν καταλάβουν πώς οι αρκούδες χωνεύουν τα σκληρά μπαμπού θα βρουν νέους τρόπους για να παράγουν βιοκαύσιμα στο μέλλον.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Ο Xing Hui, ένα γιγάντιο πάντα 6 χρονών απολαμβάνει το απόγευμα του σε ζωολογικό κήπο στο Βέλγιο. Βέλγοι επιστήμονες μελετούν τα περιττώματα των γιγάντιων πάντα ελπίζοντας ότι αν καταλάβουν πώς οι αρκούδες χωνεύουν τα σκληρά μπαμπού θα βρουν νέους τρόπους για να παράγουν βιοκαύσιμα στο μέλλον.

Ολική έκλειψη υπερπανσελήνου. Το φεγγάρι, έχοντας πάρει κόκκινο χρώμα, καλύπτεται από τη σκιά της γης κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης της υπερπανσελήνου, πάνω από την κορυφή του όρους Rigi στην Ελβετία. Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες όσοι ξύπνησαν νωρίς τη Δευτέρα. Πρόκειται για την ολική έκλειψη υπερπανσελήνου, δηλαδή της απόκρυψης του δίσκου της Σελήνης στο μεγαλύτερο δυνατό μέγεθός του.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Το φεγγάρι, έχοντας πάρει κόκκινο χρώμα, καλύπτεται από τη σκιά της γης κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης της υπερπανσελήνου, πάνω από την κορυφή του όρους Rigi στην Ελβετία. Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες όσοι ξύπνησαν νωρίς τη Δευτέρα. Πρόκειται για την ολική έκλειψη υπερπανσελήνου, δηλαδή της απόκρυψης του δίσκου της Σελήνης στο μεγαλύτερο δυνατό μέγεθός του.

Γκράφιτι με θέμα τους πρόσφυγες. Γκράφιτι με θέμα τους πρόσφυγες σε δρόμο στο κέντρο της Αθήνας.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Γκράφιτι με θέμα τους πρόσφυγες σε δρόμο στο κέντρο της Αθήνας.

Πυκνή ομίχλη στη Σιγκαπούρη . Μία γυναίκα περπατά στο οικονομικό κέντρο της Σιγκαπούρης, φορώντας μάσκα προκειμένου να προστατευτεί από την πυκνή ομίχλη. Η Σιγκαπούρη βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες μέσα σε πυκνή και επιβλαβή ομίχλη, που προέρχεται από τη γειτονική της Σουμάτρα, στην Ινδονησία, όπως συμβαίνει τακτικά αυτήν την περίοδο. 
EPA / WALLACE WOON

Μία γυναίκα περπατά στο οικονομικό κέντρο της Σιγκαπούρης, φορώντας μάσκα προκειμένου να προστατευτεί από την πυκνή ομίχλη. Η Σιγκαπούρη βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες μέσα σε πυκνή και επιβλαβή ομίχλη, που προέρχεται από τη γειτονική της Σουμάτρα, στην Ινδονησία, όπως συμβαίνει τακτικά αυτήν την περίοδο. 

Ιερουσαλήμ: Ένταση στο τέμενος Αλ Άκσα. Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και νεαρών Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, όπου επικρατεί ένταση με αφορμή τον εορτασμό του εβραϊκού Σουκότ. Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου για να διαλύσουν το πλήθος των πιστών και των νεαρών διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες, οι οποίοι οχυρώθηκαν στη συνέχεια μέσα στο τέμενος Αλ Άκσα, το οποίο περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.
EPA / ATEF SAFADI

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και νεαρών Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, όπου επικρατεί ένταση με αφορμή τον εορτασμό του εβραϊκού Σουκότ. Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου για να διαλύσουν το πλήθος των πιστών και των νεαρών διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες, οι οποίοι οχυρώθηκαν στη συνέχεια μέσα στο τέμενος Αλ Άκσα, το οποίο περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Χονγκ Κονγκ: Ένα χρόνο ζωής συμπληρώνει το κίνημα της «ομπρέλας». Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας έχουν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της κυβέρνησης στο Χονγκ Κονγκ. Η 28η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο του κινήματος της «ομπρέλας». Κρατώντας κίτρινες ομπρέλες -το σύμβολο των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας- οι διαδηλωτές απαιτούν «τη διεξαγωγή μιας πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας» στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης το 2017.
REUTERS / BOBBY YIP

Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας έχουν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της κυβέρνησης στο Χονγκ Κονγκ. Η 28η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο του κινήματος της «ομπρέλας». Κρατώντας κίτρινες ομπρέλες -το σύμβολο των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας- οι διαδηλωτές απαιτούν «τη διεξαγωγή μιας πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας» στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης το 2017.

Ο Φρανσουά Ολάντ φωτογραφίζεται με τα κορίτσια του Μουλέν Ρουζ. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φωτογραφίζεται με τα κορίτσια του Μουλέν Ρουζ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε έκθεση για την προώθηση της Γαλλίας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / POOL

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φωτογραφίζεται με τα κορίτσια του Μουλέν Ρουζ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε έκθεση για την προώθηση της Γαλλίας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο «Κύκλος του Φωτός» στη Μόσχα. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 28 Σεπτεμβρίου, απεικονίζεται το θέατρο Μπολσόι φωτισμένο, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ ο «Κύκλος του Φωτός» που πραγματοποιείται στη Μόσχα.
EPA / OLESYA KOCHETKOVA

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 28 Σεπτεμβρίου, απεικονίζεται το θέατρο Μπολσόι φωτισμένο, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ ο «Κύκλος του Φωτός» που πραγματοποιείται στη Μόσχα.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ. Ο πάπας Φραγκίσκος έχει επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του με προορισμό τη Ρώμη, μετά την ολοκλήρωση της εξαήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με τελευταίο σταθμό την Πενσυλβάνια της Φιλαδέλφεια.
REUTERS / CHARLES MOSTOLLER

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του με προορισμό τη Ρώμη, μετά την ολοκλήρωση της εξαήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με τελευταίο σταθμό την Πενσυλβάνια της Φιλαδέλφεια.

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού σε εκδήλωση του Clinton Global Initiative. Την ανάγκη να γίνουν «επενδύσεις τώρα και όχι σε μελλοντικό χρόνο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) σε συζήτηση με τον πρώην προεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον (δεξιά), στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τους Ελληνοαμερικανούς, να υποστηρίξουν την προσπάθεια να ξαναχτιστεί η Ελλάδα.
INTIME NEWS / ΓτΠ ANDREA BONETTI

Την ανάγκη να γίνουν «επενδύσεις τώρα και όχι σε μελλοντικό χρόνο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) σε συζήτηση με τον πρώην προεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον (δεξιά), στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τους Ελληνοαμερικανούς, να υποστηρίξουν την προσπάθεια να ξαναχτιστεί η Ελλάδα.

Καλιφόρνια: Διαγωνισμός σέρφινγκ για σκύλους . Μία εθελόντρια ετοιμάζεται να βοηθήσει έναν σκύλο, ο οποίος συμμετέχει στον διαγωνισμό σέρφινγκ για σκύλους στο Χάντινγκτον Μπιτς της Καλιφόρνια.
EPA / MIKE NELSON

Μία εθελόντρια ετοιμάζεται να βοηθήσει έναν σκύλο, ο οποίος συμμετέχει στον διαγωνισμό σέρφινγκ για σκύλους στο Χάντινγκτον Μπιτς της Καλιφόρνια.