Multimedia

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 13:42

Ισχυρές καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας από τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην Αττική η ισχυρή βροχόπτωση έχει ως αποτέλεσμα να πλημμύρισουν δρόμοι και να ξεριζωθούν δέντρα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί τουλάχιστον 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.  

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία και στη Λακωνία. Συγκεκριμένα ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τα ξημερώματα τραυματισμούς και μεγάλες καταστροφές στη Σκάλα Λακωνίας, ενώ κάτι ανάλογο σημειώθηκε και στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας.

Πλημμύρες έχουν καταγραφεί και στην Πάτρα, όπου η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών, ενώ λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας.

Προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής και στην Πρέβεζα, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν και τα Χανιά, όπου από τις 10:30 το πρωί «άνοιξαν» οι ουρανοί.