Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Ψσράδες χρησιμοποιούν φωτιά για να προσελκύσουν ψάρια, στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν. Το ψάρεμα με τη μέθοδο της φωτιάς αποτελεί μία παραδοσιακή πρακτική στην περιοχή Τζινσχάν, βόρεια της Ταϊπέι, η οποία χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω. Με τη χρήση χημικών ουσιών οι ψαράδες ανάβουν φωτιά στις άκρες ράβδων από μπαμπού, ώστε να προσελκύσουν τα ψάρια. Σαν μαγνήτης, εκατοντάδες σαρδέλες πηδούν από το νερό προς το δυνατό φως. Σύμφωνα με τον τοπικό σύνδεσμο ψαράδων της περιοχής, παλιότερα υπήρχαν 300 ψαρόβαρκες που χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο της φωτιάς, όμως σήμερα έχουν απομείνει μόλις τρία. H σεζόν για το παραδοσιακό αυτό ψάρεμα της σαρδέλας διαρκεί από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο.