Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο σήριαλ με την πώληση κρέατος αλόγου στην Ευρώπη, παίχθηκε στις 10 Απριλίου στην Ολλανδία. Οι αρμόδιες ολλανδικές αρχές, προειδοποίησαν ότι περίπου 50.000 τόνοι βόειου κρέατος, που έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, από την ολλανδική εταιρεία χονδρεμπόρων Σέλτεν, μπορεί να έχουν αναμιχθεί με κρέας αλόγου. Τριακόσιοι ογδόντα αγοραστές, ειδικά από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, είχαν προμηθευτεί αυτές τις ποσότητες. Το Φεβρουάριο, η ίδια εταιρεία είχε κατηγορηθεί από την εισαγγελία ότι αναμιγνύει κομμάτια από σφάγια αλόγων, από την Ολλανδία και την Ιρλανδία, με κομμάτια βόειου κρέατος. Το προϊόν αυτό πωλήθηκε ως αγνό βόειο κρέας. Κάποιες ποσότητές του μπορεί να κυκλοφορούσαν τότε σε κατεψυγμένη μορφή στα σούπερ μάρκετ. Επίσης, το Φεβρουάριο, η γαλλική εταιρεία, Σπανγκέρο, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Κατηγορήθηκε για την πώληση έτοιμων γευμάτων που, αντί για βόειο, περιείχαν κρέας αλόγου. Η γαλλική εταιρεία κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, τον προμηθευτή της για αλλαγή στις ετικέτες των πρώτων υλών. Στην πραγματικότητα από το 1993 είναι υποχρεωτική στην Ευρώπη η παρακολούθηση της διαδρομής των τροφίμων, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπιστούν οι ακατάλληλες ποσότητες και να αποσύρονται αμέσως από την αγορά. Παρόλα αυτά ήταν, όπως προέκυψε, ένα σκάνδαλο χωρίς σύνορα. Το Φεβρουάριο εντοπίσθηκε κρέας αλόγου και στα πιάτα του εστιατορίου της ΙΚΕΑ στην Πράγα. Η κτηνιατρική υπηρεσία της Τσεχίας πάντως ήταν καθησυχαστική.