Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Δεύτερη στα κρούσματα αλογίσιου κρέατος στην ΕΕ είναι η Ελλάδα με ποσοστό 12,5% επί των δειγμάτων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των ελέγχων DNA που ανακοίνωσε η Κομισιόν την Τρίτη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο, υπήρξε καθησυχαστική τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα διατροφικής ασφάλειας, αλλά μόνο εξαπάτησης των καταναλωτών. Περισσότερο αλογίσιο κρέας αντί για βοδινό φαίνεται ότι έχει καταναλώσει η Γαλλία με ποσοστό 13%, ενώ συνολικά μόνο το 5% των δειγμάτων στο σύνολο της ΕΕ βγήκε θετικό σε ίχνη αλογίσιου κρέατος. Παρ' όλα αυτά, η αγορά έτοιμων γευμάτων έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση, με τους καταναλωτές να στρέφονται στα οργανικά προϊόντα.