Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Η ακρυλαμίδη που σχηματίζεται στα τρόφιμα κατά το μαγείρεμά τους σε θερμοκρασία άνω των 120 βαθμών είναι καρκινογόνα, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τροφίμων της Δανίας. Γι' αυτό και με τη υποστήριξη άλλων χωρών το Κέντρο με επιστολή του προς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά να ληφθεί υπόψη το ζήτημα άμεσα κι ενδεχομένως να εφαρμοστούν μέτρα αν κριθεί αναγκαίο.