Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Ο σεφ Τζόναθαν Μπένο από τη Νέα Υόρκη ετοιμάζει στην κουζίνα τα πιάτα με το αγαπημένο του συστατικό: τις μαύρες τρούφες. Τα συγκεκριμένα μανιτάρια είναι εξαιρετικά σπάνια -και ως εκ τούτου πανάκριβα- και συναντώνται κυρίως στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Μάλιστα, ανιχνεύονται από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ή χοίρους. Η τιμή της μαύρης τρούφας φτάνει έως και τα 2000 δολάρια το κιλό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τιμή της τρούφας φέτος παρουσίασε έντονη διακύμανση. Στην αρχή της σεζόν ήταν ιδιαίτερα ακριβή επειδή ήταν δυσεύρετη, ενώ σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε και στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Τον Ιανουάριο, ωστόσο, η τιμή της τρούφας άρχισε να υποχωρεί.