Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Ο τυροκόμος και κτηνοτρόφος Αλεξάντρ Μούριθ αρμέγει τις αγελάδες του στην Γκριγιέρ, δυτικά της Ελβετίας. Κατά τη θερινή περίοδο βοσκής, που ξεκινά από τα μέσα Μαϊου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η πέμπτη γενιά της οικογένειας Μούριθ παράγει ένα χαρακτηριστικό τύπο τυριού ορεινής βοσκής. Κάθε κεφάλι τυριού ζυγίζει 25 έως 40 γραμμάρια και χρειάζεται το λιγότερο έξι μήνες για να ωριμάσει. Κάθε χρόνο η οικογένεια παράγει περίπου 200 κεφάλια τυριών από το κοπάδι τους και τα πωλούν τοπικά.