LIVE: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο - Όλες οι εξελίξεις

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 18:00
Updated:22/08/2015 00:06
ΕΡΤ

«Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά από την παραίτηση του Αλ. Τσίπρα και τις ανακοινώσεις για πρόωρες κάλπες. Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ 25 βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα και τους διαφωνούντες, ενώ ανακοίνωσαν και την ίδρυση νέου κόμματος υπό τον τίτλο «Λαϊκή Ενότητα». Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr.

00:06Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Στ. Λεουτσάκος: Το «όχι» θα νικήσει, ο Αλ. Τσίπρας έβαλε ταφόπλακα στον ΣΥΡΙΖΑ

Το «όχι» θα νικήσει, επεσήμανε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ενώ τόνισε ότι δεν πάει χαμένο το «όχι» του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι αγνόησε τον ΣΥΡΙΖΑ, αυθαιρέτησε και «έβαλε ταφόπλακα στο κόμμα, στο οποίο είχε επενδύσει μεγάλες προσδοκίες ο λαός».

«Η κυβέρνηση δεν έπεσε, παραιτήθηκε, για να μην προλάβει ο κόσμος να κατανοήσει αυτά που έρχονται, δηλαδή τις περικοπές που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο» ανέφερε ο κ. Λεουτσάκος.

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι το νόμισμα κανονικά είναι εργαλείο, ωστόσο στην Ελλάδα έχει γίνει θρησκεία το ευρώ.

22:34Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες εξέτασαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως αυτές διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ώρες, μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

22:17Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Πρέπει επιτέλους στο πολιτικό σύστημα να περάσουμε από την εποχή των συγκρούσεων στην εποχή των συνθέσεων, επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σχολιάζοντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις πολιτικές εξελίξεις.

21:59Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι οι αποφάσεις του κ. Τσίπρα είναι προϊόν ακραίου οπορτουνισμού μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα», επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

21:54Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Κ. Ήσυχος: Η Λαϊκή Ενότητα θα υπερασπιστεί το αρχικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η Λαϊκή Ενότητα θα συμμετάσχει στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της «Λαϊκής Ενότητας», Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Sputnik».

«Γι’ αυτό δημιουργήσαμε την πολιτική μας ομάδα» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα υπερασπιστεί το αρχικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο «υπέστη πλήρη μετάλλαξη τους τελευταίους μήνες».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

21:03Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Όλγα Γεροβασίλη: Στις 20 Σεπτεμβρίου πιθανώς οι εκλογές

Οι εκλογές θα διεξαχθούν πιθανώς στις 20 Σεπτεμβρίου, υποστήριξε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «Θα τα καταφέρουμε». «Θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, ακόμη και με αυτή τη συμφωνία, με αυτό το μνημόνιο» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κρίνει «τη μεταστροφή που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας». «Θα πρέπει να μας πει εάν συμφωνεί» συνέχισε.

21:03Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Π. Καμμένος: Αυτόνομα στις εκλογές οι ΑΝΕΛ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατέλθουν αυτόνομα στις εκλογές, διαβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος, από την Χίο όπου βρίσκεται.

«Θέλουμε ξεχωριστή λαϊκή εντολή, αλλά την επόμενη ημέρα, με πολύ χαρά, όπως έχουμε ήδη συζητήσει με τον Πρωθυπουργό, αν το επιθυμεί ο ελληνικός λαός, θα είμαστε μαζί» τόνισε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα.

Όσον αφορά το νέο πολιτικό σχηματισμό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Καμμένος καταγγέλλει ότι ήταν αυτός που «έριξε» την κυβέρνηση.

«Προβλέψεις δεν θα κάνω για το ποιος είναι μπροστά, ποιος είναι πίσω. Συνήθως εμάς μας δίνουν έξω από τη Βουλή και όποτε μας δίνουν έξω από τη Βουλή ερχόμαστε πιο ενισχυμένοι. Θα το αποφασίσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες» επισήμανε παράλληλα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

20:54Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Εμείς δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια ατέρμονη ανταλλαγή δηλώσεων που μόνο χαρά φέρουν στους δανειστές και στη ντόπια ολιγαρχία. Συνιστούμε ψυχραιμία!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας non paper του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, «δεν φτάνει που υλοποιούνται κατά γράμμα, με τις ευλογίες Μέρκελ – Σόιμπλε, οι πρόωρες εκλογές ώστε να τεθούν εκτός πολιτικής σκηνής οι συνεπείς αντιμνημονιακές δυνάμεις που εκφράζει η Λαϊκή Ενότητα. Αλλά δυστυχώς υιοθετούνται οι πιο σκληρές λογικές αντιπαράθεσης που ταιριάζουν στις κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου».

20:11Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Είκοσι σημεία του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση της βουλευτή Σοφία Βούλτεψη. «Για τον κ. Τσίπρα, η ώρα της αλήθειας δεν έρχεται ποτέ» καταγγέλλει, τονίζοντας ότι το «διάγγελμα παραίτησης» περιλάμβανε  τουλάχιστον 20  ψέματα.

20:10Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δεν συμμετέχουμε στη Λαϊκή Ενότητα, διαβεβαιώνουν Κοδέλας, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Λαϊκής Ενότητας» δίνουν με κοινή τους ανακοίνωση, οι βουλευτές Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

«Με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, το βάθεμα του "καθεστώτος αποικίας χρέους της χώρας, και την κατάργηση-μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει ένας κύκλος. Η κυβέρνηση και το Μαξίμου γκρέμισαν τις προσδοκίες για μια άλλη πορεία της χώρας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Είναι προφανές από τη στάση μας, ότι δεν στηρίζουμε ούτε τα μνημόνια, ούτε τη συνέχιση των μνημονιακών λογικών που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτουν παράλληλα.

«Η παραίτηση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών, με τις ευλογίες των δανειστών - εκβιαστών, βασικό στόχο έχουν την εμπέδωση του μνημονιακού καθεστώτος και τη διάσωση, αναπαραγωγή και αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού που θα το υπηρετήσει» καταλήγουν.

20:08Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για «γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες» αλλά και για «απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής» η άρτι παραιτηθείσα κυβέρνηση των τεσσάρων κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή που εκδόθηκε από το γραφείο της η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

19:49Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λαϊκή Ενότητα, Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα υποδεχθεί αύριο η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30, στο γραφείο της προέδρου της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του κ. Λαφαζάνη.

19:30Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Στην ισχύ των δεσμεύσεων της Αθήνας και μετά τις εκλογές στάθηκε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της διασφάλισης «φιλοευρωπαϊκής πλειοψηφίας».

18:53Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Αλ. Τσίπρας: Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν

Ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν  είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. «Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση 3 επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τις επόμενες μέρες. 

18:53Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

18:43Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννημετά θα έχει αύριο Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.

18:31Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

18:14Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

18:09Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Παραιτήθηκαν από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας

Κάλεσμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στις γραμμές της «Λαϊκής Ενότητας» απηύθυναν οι Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδογιάννη, με κοινή τους ανακοίνωση.

Ειδικότερα, τα τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τονίζουν ότι η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Όπως καταγγέλλουν, μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην  ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.

Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί, προσθέτουν, ανακοινώνοντας την παραίτησή τους από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

18:07Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στα γραφεία κόμματος. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. κατά την προεκλογική περίοδο. Σε λίγη ώρα ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

 
17:52Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Αρνητική απάντηση Γ. Δραγασάκη σε Ευ. Μεϊμαράκη

Απάντηση στις αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε αφήσει νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ευχαριστεί τον κ. Μεϊμαράκη για την πρότασή του, ωστόσο τον κάλεσε να μην τον εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδεχτεί.

«Ευχαριστώ τον κ. Μεϊμαράκη για την πρότασή του. Κατανοώ ότι αυτή υπηρετεί κάποιους στόχους τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα ήθελα όμως να τον παρακαλέσω, στο όνομα της αμοιβαίας εκτίμησής μας, να μη με εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχτώ», έγραψε ο κ. Δραγασάκης.

17:30Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ν.Δ. για Αλ. Τσίπρα: Μαθήματα Δημοκρατίας ας κάνει στο περιβάλλον του

Απάντηση στις «βολές» που εξαπέλυσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δίνει η Νέα Δημοκρατία, η οποία κάνει λόγο για «αλαζονεία του παραιτημένου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που δεν έχει όρια». «Μαθήματα Δημοκρατίας ας κάνει στο περιβάλλον του», υπογραμμίζει η Ν.Δ.

Όπως εκτιμά η Ν.Δ., «την ώρα που ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε και δραπετεύει για εσωκομματικούς λόγους, αλλά και πριν οι πολίτες πληρώσουν το βαρύ λογαριασμό του τρίτου μνημονίου που έφερε η κυβέρνησή του, προσπαθεί να κατηγορήσει άλλους για όσα κάνει  και όσα χαρακτηρίζουν τον  ίδιο».

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει μακρά και αδιαμφισβήτητη παράδοση στο σεβασμό των θεσμών, αντίθετα με τους ίδιους», καταλήγει η Συγγρού.

17:08Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Στηρίζει τον Αλ. Τσίπρα η ηγεσία του Die Linke

Τη στήριξή της στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε η ηγεσία του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, παρότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, παραιτείται και ζητά εκλογές, δείχνει «πόσο μακριά φθάνει η ανάμιξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία» της χώρας.

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι επομένως ένα λογικό βήμα, συνεχίζει το Die Linke, τονίζοντας ότι μόνο με μια ισχυρή αριστερή κυβέρνηση υπάρχει η εγγύηση ότι θα εξαντληθούν τα κοινωνικά περιθώρια στο ευρωπαϊκό πακέτο εκβιασμού, ότι οι πλούσιοι και οι εύποροι θα κληθούν να πληρώσουν, ότι θα καταπολεμηθούν η διαφθορά και η φοροδιαφυγή και ότι θα εξασφαλιστούν περισσότερες δυνατότητες για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας εντός Ευρωζώνης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο θαρραλέος αγώνας του είναι και παραμένει ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη καταστροφή της ευρωπαϊκής ιδέας, της οποίας ηγείται κυρίως η γερμανική κυβέρνηση» καταλήγει ο Die Linke.
 

16:43Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δ. Κουτσούμπας: Χαμένος χρόνος οι διερευνητικές – Ανάχωμα το κόμμα Λαφαζάνη

Κοροϊδεύουν το λαό με διαδικαστικά τερτίπια, για να κρύψουν το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, που είναι η τιμωρία όλων όσων έβαλαν την υπογραφή τους στα μνημονιακά μέτρα, τονίζει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο οποίος επιτίθεται τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο νέο κόμμα του Π. Λαφαζάνη, το οποίο και χαρακτηρίζει ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό.

16:32Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η ελληνική συμφωνία ισχύει ανεξάρτητα του ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.
 

16:12Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα υπογραμμίζουν τους κινδύνους στην επιτυχή εφαρμογή του τρίτου προγράμματος βοήθειας, αναφέρει σε ειδική του έκθεση, ο οίκος αξιολόγησης Fitch

16:04Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Μαξίμου: Π. Λαφαζάνης και οπαδοί της δραχμής θα κριθούν από τον ελληνικό λαό

Μετωπική είναι η σύγκρουση κυβέρνησης και Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά και τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι οπαδοί της δραχμής, αφού διέσπασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στράφηκαν κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς, έκαναν πράξη την από εδώ και καιρό απόφασή τους να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνέντευξη Τύπου του κ. Λαφαζάνη, που νωρίτερα ανακοίνωσε ότι συγκροτεί νέο κόμμα, με τη συμμετοχή άλλων 24 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν.

«Θα κριθούν από τον ελληνικό λαό» κατέληξαν οι πηγές του Μαξίμου.

15:58Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

902 portal
15:52Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Στην Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

15:47Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ντέισελμπλουμ: Ελπίζω οι εκλογές στην Ελλάδα να γίνουν το συντομότερο

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ζήτησε οι εκλογές στην Ελλάδα να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος στήριξης της χώρας.

«Ελπίζω ότι θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν ώστε να χαθεί ο λιγότερος δυνατός χρόνος» δήλωσε ο Ντέισελμπλουμ.

«Πιστεύω ότι η πρόθεση του πρωθυπουργού Τσίπρα είναι να αποκτήσει μια πιο σταθερή κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, «μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία υποστήριξε το πακέτο των μέτρων στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα είναι ίσως ακόμη πιο ισχυρή» μετά τις εκλογές.

«Οι συμφωνίες και το πρόγραμμα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή και η επίβλεψή μας γι' αυτό θα είναι αυστηρή. Φυσικά κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να διοργανώνει εκλογές» κατέληξε.

15:32Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Βερολίνο: Η απόφαση Τσίπρα δεν αποτελεί έκπληξη - Αναμένουμε εφαρμογή των συμφωνηθέντων

«Η γερμανική κυβέρνηση, όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, περιμένει φυσικά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των συμφωνηθέντων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και για το οποίο οι Γερμανοί βουλευτές έδωσαν την έγκρισή τους την Τετάρτη», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σημειώνοντας ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα βοήθειας έχει καταρτισθεί με την Ελλάδα. Το πρόγραμμα «δείχνει το δρόμο για τα επόμενα τρία χρόνια και σε αυτό το σημείο δεν έχει αλλάξει κάτι» με την παραίτηση του κ. Τσίπρα, προσέθεσε, υπενθυμίζοντας ότι οι συμφωνίες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ισχύουν πέρα από εκλογές και αλλαγές κυβερνήσεων. «Συμφωνίες που έχουν συναφθεί ισχύουν και πέρα από ημερομηνίες εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ σημείωσε ότι, αν υπάρξουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, θα υπάρξουν και καθυστερήσεις στην εκταμίευση της δανειακής βοήθειας και υπενθύμισε ότι η πρώτη αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

15:32Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Για καταθλιπτική μνημονιακή συναίνεση ανάμεσα στον «λοβοτομημένο ΣΥΡΙΖΑ», τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, η οποία όμως δεν έχει αντιστοιχία μέσα στον λαό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νέου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα», Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου με τη νέα του ιδιότητα.

ΕΡΤ1
15:05Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Μαξίμου: Ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο

Επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσαν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την πρόθεσή του να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Μόλις χθες, ο κος Μεϊμεράκης δήλωνε ότι δεν φοβάται τις εκλογές και είναι έτοιμος για αυτές, σήμερα, υποτίθεται ότι επιχειρεί τη δημιουργία κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή» σημείωσαν οι πηγές του Μαξίμου και πρόσθεσαν: 

«Φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια όπου εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδέχεται ακόμα και να συναντηθεί με προέδρους κομμάτων που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως "δραχμιστές" και τη Χρυσή Αυγή. Τελικά, επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει»

15:04Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει διεξοδική συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, έχει σκοπό να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία στην αυριανή συνδιάσκεψη των προέδρων στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο κ. Μεϊμαράκης και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

14:50Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Π. Λαφαζάνης: «Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη και προοδευτική»

14:49Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Καταθλιπτική η μνημονιακή συναίνεση κορυφών, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο στις τάξεις του λαού»

14:48Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Πρέπει να τελειώνουμε με τα μνημόνια, πριν τελειώσει η χώρα και ο λαός»

14:48Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Δεν μπορεί να επιβραβεύεται η κολοτούμπα, πρέπει να υπάρχουν και ακολουθούνται αρχές»

14:46Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Μας πάνε σε εκλογές - εξπρές, με τακτικές που θυμίζουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»

14:46Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Π. Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση δεν έπεσε, παραιτήθηκε»

14:45Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς και πολιτικές δυνάμεις, πλην Χρυσής Αυγής»

14:44Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Δεν μπορεί από αυτή τη Βουλή να προκύψει αντιμνημονιακή κυβέρνηση»

14:43Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Π. Λαφαζάνης: «Θα αναλάβουμε την τρίτη διερευνητική εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να μας την δώσει»

14:42Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Π. Λαφαζάνης: Πρόσκληση στο ΚΚΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ευρύ αριστερό, προοδευτικό, αντιμνημονιακό μέτωπο

14:41Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Συνεργασίες μόνο σε αντιμνημονιακή και προοδευτική βάση»

14:40Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Η Λαϊκή Ενότητα δεν συνεργάζεται με καμία μνημονιακή δύναμη»

14:38Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Έχουμε συζητήσει με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα με όσους εκφράζουν αντιρρήσεις στα μνημόνια και διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική στάση στη Βουλή, οι συζητήσεις συνεχίζονται», απάντησε ο Π. Λαφαζάνης για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Λαϊκής Ενότητας με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

14:36Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Θέλει εκλογές άρον άρον η κυβέρνηση, για να υφαρπάσει την ψήφο του ελληνικού λαού»

14:35Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Έγκυρη και θεσμική η γνώμη της Προέδρου της Βουλής, εκτιμά ο Π. Λαφαζάνης

14:34Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Π. Λαφαζάνης, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που δίνει, μετά την ανακοίνωση συγκρότησης νέου σχηματισμού με την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα».

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
14:34Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Αν χρειαστεί, για να ακολουθήσουμε προοδευτικούς δρόμους, θα κινηθούμε προς έξοδο από την Ευρωζώνη, η οποία δεν είναι πορεία προς την κόλαση, όπως διατείνονται πολλοί»

14:33Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Π. Λαφαζάνης: Εφ' όσον χρειάζεται, θα φύγουμε από την Ευρωζώνη συντεταγμένα

14:31Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Ακύρωση των μνημονίων, δεν μπορούμε να είμαστε θύματα εκβιασμών»

14:30Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ως Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσουμε τις καλύτερες παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά των ελληνικών προοδευτικών δυνάμεων.

14:28Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Π. Λαφαζάνης: Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια νέα πολιτική, χωρίς μνημόνια και λιτότητα

14:28Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν ανατράπηκε από τους βουλευτές που σχημάτισαν τη Λαϊκή Ενότητα, αφού δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης

14:25Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Μέτωπο ενάντια στις μνημονιακές δυνάμεις, δηλαδή στον λοβοτομημένο ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι»

14:24Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Π. Λαφαζάνης: «Σημαία μας το ΟΧΙ του 62%»

14:23Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δε θα μείνει ορφανό

14:23Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Νέα σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με δημόσιο έλεγχο στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας»

1 2 3