LIVE: Όλες οι εξελίξεις

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 19:00
Updated:18/07/2015 17:42
INTIME NEWS/REUTERS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονταν μετά τα μεσάνυχτα οι πυρκαγιές σε Υμηττό, Νεάπολη Λακωνίας, Μαλακάσα και Σπαθοβούνι Κορινθίας, με την κατάσταση πάντως να είναι καλύτερη σε σχέση με το απόγευμα της Παρασκευής σε όλα τα μέτωπα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής. Πρόσθετα πυροσβεστικά αεροσκάφη για τον έλεγχο των πυρκαγιών αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατόπιν ελληνικού αιτήματος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Υμηττό. Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr.

17:42Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

17:41Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε νεκρός στο καμένο δάσος του Καρέα, στον Υμηττό.

17:41Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Νεάπολη

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Νεάπολη Λακωνίας, όπου η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό ενεργό μέτωπο με εξαίρεση κάποιες εστίες στην κορυφογραμμή του βουνού. 

Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αντικαταστήσουν στύλους που έχουν καεί ώστε να δώσουν το συντομότερο δυνατό ρεύμα και σε χωριά της γύρω περιοχής που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Σε όλη την περιοχή υπάρχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς και περιπολεί για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο γηροκομείο της Νεάπολης επέστρεψαν οι ηλικιωμένοι που φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο μετά την εκκένωση του ιδρύματος χθες.

Σιγά σιγά η περιοχή αρχίζει να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, μετρώντας ταυτόχρονα τις μεγάλες πληγές που άφησε στο πέρασμά της η φωτιά.

15:00Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος δύο ατόμων που συνελήφθησαν ως υπαίτιοι για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βύρωνα. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό δάσους από συγκλίνουσα αμέλεια και εμπρησμό από τον οποίο υπήρξε κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα από συγκλίνουσα αμέλεια. Μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν.

 

14:26Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιά στις εξής περιοχές προβλέπει για αύριο, Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

• Περιφέρεια Αττικής,
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
• Περιφέρεια Πελοποννήσου,
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),
• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)
 

13:58Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Εικόνα από τον Υμηττό. 

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
13:47Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Νέα συνεδρίαση είχε σήμερα η  Έκτακτη Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης στην Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό τον συντονισμό των υπηρεσιών που παραμένουν σε επαγρύπνηση καθώς και την ενημέρωση των πολιτών.
 

13:34Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Στιγμιότυπο από την περιοχή του Υμηττού. 

Eurokinissi/EUROKINISSI
12:25Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Εικόνα από τη Νεάπολη. 

INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
12:12Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Εβδομήντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες.
 

10:24Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Επίσης, θα μεταβούν, μέσω Κύμης, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.


 

09:27Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου, σε Νεάπολη, Σπαθοβούνη Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας, και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 

00:56Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σε εξέλιξη βρίσκονταν μετά τα μεσάνυχτα οι πυρκαγιές στον Υμηττό, τη Νεάπολη Λακωνίας, τη Μαλακάσα και το Σπαθοβούνι Κορινθίας, με την κατάσταση πάντως να είναι καλύτερη σε σχέση με το απόγευμα της Παρασκευής σε όλα τα μέτωπα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, η φωτιά στην Εύβοια από το βράδυ είναι σε ύφεση.

00:26Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σύλληψη δύο ατόμων για την πυρκαγιά στον Βύρωνα

Δύο άνδρες 67 ετών και 58 ετών, ο ένας βουλγαρικής καταγωγής, συνελήφθησαν την Παρασκευή από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, επισημαίνει σε δελτίο Τύπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

23:23Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

23:19Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από την πόλη της Ρόδου, σε θαμνώδη έκταση. Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση. Στο σημείο επιχειρούν 16 άτομα με 6 οχήματα. 

23:17Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων, Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, πλήρως κατασβήστηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, καίγοντας 20 στρέμματα αγροτικής έκτασης, με ελιές και ξερά χόρτα.

23:16Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ικανοποιητικά εξελίσσεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στα Ίρια Αργολίδας

 Ικανοποιητικά εξελίσσεται το έργο κατάσβεσης της φωτιάς στα Ίρια, αφού έχουν μειωθεί οι εστίες, ενώ έχει ελαττωθεί και η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σημαντική βοήθεια στην ανίχνευση των εστιών, από τη μεριά της θάλασσας, πρόσφεραν παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη, καθώς υπήρχε αδυναμία οπτικής επαφής με την περιοχή του Βουρλιά. Καθοριστικό, επίσης, ρόλο στο έργο της κατάσβεσης έπαιξαν και οι ρίψεις αεροσκαφών.

«Πάμε καλά, οι άνεμοι έχουν πέσει και είμαστε αισιόδοξοι ότι τη νύχτα θα καταφέρουμε περισσότερα· θα μας βοηθήσει και η αύρα της θάλασσας», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Π.Υ. Αργολίδας, Κωνσταντίνος Προύντζος. Στην περιοχή των Ιρίων επιχειρούν 15 οχήματα με 35 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων.

23:14Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας

Ανεξέλεγκτη παραμένει η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 5.30 το απόγευμα στο Σπαθοβούνι Κορινθίας. «Η φωτιά έχει πολλά μέτωπα, καίει σε πέντε διαφορετικές χαράδρες. Δεν καίγονται πεύκα, ούτε ελιές, κυρίως δεν κινδυνεύουν άνθρωποι», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της Π.Υ. Κορινθίας, Αχιλλέας Τζουβάρας.

Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα με 30 άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ αποσύρθηκαν τα αεροσκάφη Καναντέρ και Πετζετέλ, που συνέδραμαν νωρίτερα στην κατάσβεση.

23:10Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Παλεύουν με τις φλόγες στη Μαλακάσα οι πυροσβέστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά στη Μαλακάσα, με τους πυροσβέστες να «παλεύουν», τόσο με τις φλόγες όσο και με τους δυνατούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο τους. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ νωρίτερα πετούσαν και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα. 

Νωρίτερα, 130 παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα. Οι δύο από τις τρεις κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρονται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119. 

23:08Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στον Υμηττό

Η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στον Καρέα συνεχίζεται, ενώ πολλές είναι οι καταγγελίες τόσο από κατοίκους της περιοχής, όσο και από τον δήμαρχο της Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλο, για πρόκληση της φωτιάς από εμπρησμό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν κινδυνεύουν σπίτια, καθώς έχει αλλάξει η φορά του αέρα, ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς ανεβαίνει προς την κορυφή του Υμηττού.

Στην περιοχή επιχειρούν τουλάχιστον 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα, ενώ νωρίτερα την επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούσαν επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Οι δήμοι της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης εκκένωσαν τις δημοτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στην περιοχή, ενεργοποιώντας παράλληλα τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις απομάκρυναν κατοίκους από σπίτια που απειλούσαν οι φλόγες.

Τουλάχιστον μια ταβέρνα και ένα σπίτι έχουν καταστραφεί από τις φλόγες στην περιοχή του Καρέα, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν από την Μονή Αγίου Ιωάννη 50 μοναχές και εκκενώθηκε και σπίτι που φιλοξενούσε υπηρεσίες του ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

23:01Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Στα μεγάλα πύρινα μέτωπα στις περιοχές του Υμηττού, της Μαλακάσας, της Νεάπολης Λακωνίας και του Σπαθοβουνίου Κορινθίας επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και του υπόλοιπου μηχανισμού πυρόσβεσης με σκοπό την οριοθέτηση τους προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπο του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκο Τσόγκα έχουν αποχωρήσει από όλα τα μέτωπα οι εναέριες δυνάμεις αλλά παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης. Όπως είπε ο κ. Τσόγκας η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη σε όλες τις πυρκαγιές αλλά ο κίνδυνος παραμένει καθώς συνεχίζονται οι άνεμοι.

22:52Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πρόσθετα πυροσβεστικά αεροσκάφη για τον έλεγχο των πυρκαγιών αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατόπιν ελληνικού αιτήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

22:21Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη 45χρονος ως ύποπτος για την φωτιά στην περιοχή Χαλκιάνικα Αιγιαλείας

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αιγίου οδηγήθηκε ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, στην περιοχή Χαλκιάνικα Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια μελισσοκομικών εργασιών που έκανε ο 45χρονος, φέρεται να προκάλεσε φωτιά σε δασική περιοχή. Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Ακράτας - Αίγιου, οι οποίοι εντόπισαν τον 45χρονο στη περιοχή Χαλκιάνικα και τον συνέλαβαν. 

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, βρίσκεται σε ύφεση, έχοντας όμως ήδη κάψει περίπου 30 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Στην περιοχή, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

22:02Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται το ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Νεάπολη Βοιών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο στις παρυφές της κωμόπολης και στα γύρω χωριά. Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό που κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Την ίδια στιγμή, άλλοι συνάδελφοί τους πυροσβέστες με τη συνδρομή πολιτών προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως και να σβήσουν τις εστίες φωτιάς, στις περιοχές απ' όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

22:01Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τους πιλότους του Canadair επισκέφθηκαν Αλ. Τσίπρας - Π. Καμμένος

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκο, επισκέφθηκε τους δύο πιλότους του αεροσκάφους τύπου Canadair που έκανε αναγκαστική προσγείωση, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους και τους ευχήθηκε καλή και γρήγορη ανάρρωση.
 

21:49Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

21:16Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σε επιφυλακή και η ΕΛΑΣ για τις πυρκαγιές

Σύσκεψη για τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου αποφασίστηκε η πλήρης επιφυλακή και της αστυνομίας εν όψει των δύσκολων ημερών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και με τη συμμετοχή όλου του επιτελείου της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου δόθηκαν εντολές προς όλες τις υπηρεσίες να αυξηθούν οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες καθώς και της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου υπάρχει, για τις δασικές περιοχές και όπου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Παράλληλα τίθεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση αστικών πυρκαγιών δύο υδροφόρα οχήματα και οι δύο «αύρες» που έχει η ΕΛΑΣ ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά οχήματα να ενεργούν σε τυχόν δασικές πυρκαγιές. Επίσης θα είναι σε ετοιμότητα όλα τα λεωφορεία της αστυνομίας για την απομάκρυνση πολιτών αν χρειαστεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

21:05Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο χωριό Αφράτι της Χαλκίδας και ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί εκεί από την κεντρική Ελλάδα, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Η πτώση της έντασης του άνεμου, έδωσε την ευκαιρία στα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τα μέτωπα, και ήδη έχουν αναπτυχτεί οι επίγειες δυνάμεις στα κυρίως μέτωπο της φωτιάς, της οποίας η ένταση έχει μετριαστεί. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 600 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση ενώ οι πυροσβέστες ερευνούν την περίπτωση εμπρησμού, καθώς έχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία.

20:31Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Αντί για θεωρίες συνωμοσίας, η κυβέρνηση να προστατεύσει τους πολίτες

Έκπληκτο δηλώνει το ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, περί προσπάθειας δημιουργίας κλίματος του 2007.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ακούσαμε με έκπληξη τον κ Καμμένο σε δηλώσεις του για τις πυρκαγιές, να κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος του 2007 θυμίζοντας στον ελληνικό λαό τις ασύμμετρες απειλές που χρησιμοποιούσε προπαγανδιστικά η τότε κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος.

Καλούμε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο αντί να διακινούν θεωρίες συνωμοσίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για να προστατεύσουν τις ζωές και την περιουσία των πολιτών και το δασικό πλούτο της χώρας, προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

«Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
 

20:23Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εκκενώθηκε και το Γηροκομείο Νεάπολης και οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε συγγενείς τους.

Νωρίτερα το μεσημέρι, είχε εκκενωθεί και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Το προσωπικό των δύο ιδρυμάτων φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της περιοχής, προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη.

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία Μολάων και Σπάρτης, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, προκειμένου να συνδράμει στην εξασφάλιση πλήρους ετοιμότητας των τοπικών δομών.

20:20Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στη Νεάπολη

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Νεάπολη Λακωνίας λόγω των ισχυρών ανέμων ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος Νίκος Τσόγκας κατά την τελευταία ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Όπως ανακοίνωσε  για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι των περιοχών Φαρακλό, Λάχι και Άγιος Νικόλαος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Μαλακάσα όπου εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες στην περιοχή του Καρέα για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας πράγμα για το οποίο εκφράζεται αισιοδοξία από στελέχη της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας.

Σημειώνεται ότι από τις 6 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα συνολικά 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές ενώ ταυτόχρονα στην Αττική όπου καταβάλλονταν προοπάθειες στον Καρέα και την Μαλακάσα, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε άλλες 66 αστικές πυρκαγιές και σε 40 παροχές βοήθειας.

Εξάλλου, αναμένεται η απάντηση στο αίτημα για υποστήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

20:16Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Παρά τις αντίξοες συνθήκες επιχειρείται οριοθέτηση των μετώπων, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τ. Μαυρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε κ. Μαυρόπουλος, αυτή την ώρα είναι δύσκολη η κατάσταση στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.

20:14Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιείται αυτή την ώρα,  προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός των ενεργειών για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές.

Στη σύσκεψη μετέχουν οι Υπουργοί Ν. Βούτσης, Π. Καμμενός, ο αναπληρωτής Υπουργός Γ. Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Αν. Μαυρόπουλος, ο Διοικητής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος.

20:00Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στην κοινότητα Χαλκιάνικα Αχαΐας, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Αιγιάλειας.

Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με περίπου 25 άνδρες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένα άτομο και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.

19:56Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

19:48Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Αφράτι της Χαλκίδας, καθώς η πτώση της έντασης των ανέμων έδωσε την ευκαιρία στις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το μέτωπό της και να ανακόψουν την καταστροφική του πορεία. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, μέχρι το τέλος της μέρας η πυρκαγιά πιθανόν θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

19:46Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Διακοπές ρεύματος στα Κύθηρα και σε περιοχές της Αττικής όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σημειώνονται το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ οι διακοπές στην Αττική γίνονται σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική στα σημεία όπου γίνονται εναέριες ρίψεις νερού.

Πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα ατα Κύθηρα καθώς έχουν καεί πυλώνες του δικτύου τροφοδοσίας του νησιού στη Λακωνία και μέχρι στιγμής ηλεκτροδοτείται μόνο το βόρειο τμήμα του νησιού.

Τα συνεργεία του Διαχειριστή του δικτύου είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και την αντικατάσταση πυλώνων που κάηκαν εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

19:37Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

19:36Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Στη Νεάπολη έφτασε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και περιόδευσε στην ευρύτερη περιοχή όπου εκτείνεται το πύρινο μέτωπο, συντονίζοντας κι αυτός από την πλευρά του το έργο της κατάσβεσης αλλά και της συνδρομής στους πολίτες.

19:35Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Καλύτερη φαίνεται να είναι η κατάσταση την τελευταία ώρα στη Νεάπολη Λακωνίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δίνεται από τις δυνάμεις κατάσβεσης μεγάλη μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

19:29Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

19:24Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

H φωτιά στα Ίρια Αργολίδος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
19:20Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Ίρια Αργολίδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Ίρια Αργολίδας, που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κάψει περισσότερα από 500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της ενεργούν 10 οχήματα με 35 άνδρες, κυρίως πεζοπόρα τμήματα, καθώς η περιοχή στερείται δασικών δρόμων, ενώ δεν υπάρχει βοήθεια από αέρος.

«Καταφέραμε η φωτιά να μην πλησιάσει κατοικημένες περιοχές και αγροτικές εκτάσεις», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής Π.Υ. Αργολίδας, Κωνσταντίνος Προύντζος.

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον 'Αγιο Αντώνιο (Λυκοτρούπι) Αργολίδας, καίγοντας 30 περίπου στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί φωτιά ξέσπασε και στη χωματερή του Τολού Αργολίδας, η οποία αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από την Π.Υ. Ναυπλίου, με τη συμμετοχή οχημάτων και προσωπικού του δήμου Ναυπλιέων.

19:19Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 17:30 στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.

Για την αντιμετώπισή της ενεργούν 15 οχήματα με 45 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντικές ομάδες, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο πετζετέλ.

«Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής των Π.Υ. Κορινθίας Αχιλλέας Τζουβάρας.

19:10Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πάνος Καμμένος: Τις τελευταίες ώρες βλέπουμε πυρκαγιές σε πολλές εστίες – Είναι πιθανό να έχουμε εμπρησμούς και απόπειρα δημιουργίας των φαινομένων του 2007 - Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν περιπολίες στους ορεινούς όγκους – Ζητώ από τους πολίτες να βρίσκονται υπό τον συντονισμό της πυροσβεστικής 

19:10Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

INTIME NEWS/REUTERS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
18:56Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Χωρίς ρεύμα παραμένει αρκετές ώρες η ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης και τα Κύθηρα, ενώ με δυσκολία λειτουργεί το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στη Νεάπολη.

Ειδικότερα, έχουν καεί οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ έξω από τη Νεάπολη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ένταση της φωτιάς μέσα στη Νεάπολη ήταν τόσο μεγάλη ώστε περικύκλωσε τα πρώτα σπίτια της κωμόπολης, περιμετρικά το Κέντρο Υγείας, όπως και ένα καινούργιο νηπιαγωγείο της περιοχής, ενώ μέχρι και τώρα καίγονται κοντέϊνερς του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν πίσω από το Κέντρο Υγείας.

Στο λιμάνι της Νεάπολης βρίσκονται ασθενοφόρα με γιατρούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, από το Νοσοκομείο Μολάων, το Νοσκομείο Σπάρτης και το Κέντρο Υγείας Γυθείου.

18:55Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε και για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του ΥΠΑΠΕΝ και του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ, στη Μαλακάσα. Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι θα παραλάβουν τα παιδιά τους από το κτίριο του υπουργείου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.

18:50Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Με λάστιχα έτοιμοι οι κάτοικοι της Αργυρούπολης σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει τα σπίτια τους.

NAFTEMPORIKI.GR
18:47Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές, που έχουν αιφνίδια ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της χώρας, υποβοηθούμενες των ισχυρών ανέμων, να αποτελούν προσπάθεια «υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας», η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σύμφωνα με κύκλους της Περιφέρειας Αττικής.

Οι ίδιοι κύκλοι μετέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο την αίσθηση της κ. Δούρου, σύμφωνα με την οποία οι μεγάλες πυρκαγιές σε Αττική, Λακωνία και άλλες περιοχές «μοιάζει να είναι υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας».

18:35Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τουλάχιστον τρία μέτωπα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή λίγο έξω από τους Αγ. Αποστόλους, στη Νεάπολη Λακωνίας.

INTIME NEWS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
18:25Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα.

Οι δύο, από τις τρεις, κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρονται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.

Παράλληλα, η φωτιά στη Μαλακάσα πλησιάζει πλέον στον θρησκευτικό οικισμό, των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

18:24Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Υπό έλεγχο ετέθη η φωτιά που ξέσπασε στις 17:00 σε αγροτοδασική περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς στο Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 4 οχήματα με 10 άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύλου, ενώ από αέρος σημαντική βοήθεια πρόσφεραν και δύο πετζετέλ.

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστα Γεωργακόπουλου, η φωτιά έκαψε 15 περίπου στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

18:17Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
18:14Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πυρκαγιά και στη Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς στο δήμο Πύλου-Νέστορος, στις 17:00.

Ήδη επιχειρούν για την κατάσβεσή της 5 οχήματα με 10 άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύλου, ενώ συντρέχουν και οι υπηρεσίες του δήμου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

18:13Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Βέβαιος ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος τονίζοντας ότι ο ίδιος, καθώς βρισκόταν στο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, άκουσε «τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σε σημεία που είχαν αποστάσεις μεταξύ τους πάνω από 300 μέτρα».

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο «στη πλευρά του Βύρωνα, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας το θέμα αντιμετωπίστηκε. Τώρα η φωτιά έχει μετατεθεί στην πίσω πλευρά του Υμηττού, στο δήμο, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Κορωπίου».

18:06Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Συνεχίζει το ένα μέτωπο της φωτιάς στο χωριό Αφράτι Χαλκίδας

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά στο χωριό Αφράτι της Χαλκίδας, με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να είναι ισχυροί. Από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τώρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλλαν προσπάθεια να περιορίσουν τα πολλά και ανεξέλεγκτα μέτωπα της φωτιάς και ήδη έχουν περιορίσει τις φλόγες σε ένα μέτωπο και συνεχίζουν να δίνουν μάχη. Δεκάδες οχήματα και πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί στην περιοχή ενώ επιχειρούν και αεροσκάφη.

«Δίνουμε μια πραγματική μάχη όλοι μας από την πρώτη στιγμή με όλο το δυναμικό και τον εξοπλισμό της Περιφέρειας δίπλα στους πυροσβέστες τους εθελοντές και τα μηχανήματα των δήμων. Είναι μια υπεράνθρωπη προσπάθεια που κρατά ώρες» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης. «Ελπίζω να μας βοηθήσει η τύχη να υπάρξει μια ύφεση στους ανέμους και να μπορέσουμε να ελέγξουμε το κυρίως μέτωπο της φωτιάς» πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

17:59Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους τρεις παιδικές κατασκηνώσεις κοντά στη Μαλακάσα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στη Μαλακάσα και ειδικότερα στο 43ο χλμ., στο ρεύμα προς Ωρωπό. Αυτή την ώρα εκκενώνονται τρεις παιδικές κατασκηνώσεις, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για προληπτικούς λόγους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δεκαμελές πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

17:48Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

 Οι νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα, στη Λακωνία και την Εύβοια και η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. 

1 2 3 4