LIVE: Αιματηρή επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 13:00
Updated:21:12

Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθση στα γραφεία της σατιρικής Charlie Hebdo στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία. Η εφημερίδα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο το 2011 όταν είχε δημοσιεύσει σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.

Συνολικά 12 είναι οι νεκροί και 20 οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής Charlie Hebdo στο Παρίσι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Η εφημερίδα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο στο παρελθόν, όταν είχε δημοσιεύσει σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ. Σε «κόκκινο» συναγερμό η Γαλλία. Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Ολάντ. 

21:12Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Βίντεο με την εν ψυχρώ δολοφονία αστυνομικού στο Παρίσι, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo. Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Γαλλίας Φρανσουά Μολέν από τους 12 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους οι οκτώ ήταν δημοσιογράφοι.

Police Hour
20:59Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα. Στο στιγμιότυπο διαδηλωτής σχηματίζει το όνομα «Charlie» με κεριά.

REUTERS/FRANCOIS LENOIR
20:49Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι το «Je Suis Charlie» (είμαι ο Τσάρλι).

REUTERS/FABRIZIO BENSCH
20:26Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Ποτάμι: Είμαστε Charlie

«Καμιά βαρβαρότητα και κανένας φανατισμός δεν θα καταφέρει να υπονομεύσει τις ανοικτές ευρωπαϊκές κοινωνίες και τις αξίες μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΕΙΜΑΣΤΕ CHARLIE!

Όλοι στο Ποτάμι είμαστε συγκλονισμένοι από το βάρβαρο φονικό στην Charlie Hebdo.

Οι θρασύδειλοι τρομοκράτες θέλησαν να δολοφονήσουν την ελεύθερη σκέψη στο όνομα υποτίθεται της υπεράσπισης της θρησκείας τους. Στην ουσία οι σφαίρες των δολοφόνων είναι ένα οδυνηρό πλήγμα στην πολιτισμική ανεκτικότητα.

Καμιά βαρβαρότητα και κανένας φανατισμός δεν θα καταφέρει όμως να υπονομεύσει τις ανοικτές ευρωπαικές κοινωνίες και τις αξίες μας.    Εκατοντάδες νέοι σκιτσογράφοι θα πάρουν σύντομα στα χέρια τους τα πενάκια των εξαίρετων και θαρραλέων Cabu, Charb, Βολίνσκι ,Wolinski, Tignous». 

20:20Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

«Η βάρβαρη αυτή ενέργεια στρέφεται κατά του γαλλικού λαού και συνολικά κατά των λαών» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει τη δολοφονική και πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo».

20:15Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΑΡ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί τη βαρβαρότητα του φανατισμού

Στην καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» προέβη με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρει σε αυτή, η σημερινή πολύνεκρη επίθεση αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας δεν είναι απλώς μια μακρινή απειλή.

«Φωλιάζει στις μητροπόλεις της Δύσης. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν μπορούν να ανεχθούν τη δολοφονική μανία και τη βαρβαρότητα του τυφλού φανατισμού» καταλήγει.

 

20:14Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Οι ιστορικοί γελοιογράφοι της εφημερίδας Charlie Hebdo: Τινιούς (Tignous), Σαρμπ (Charb), Βολίνσκι (Wolinski) και Καμπί (Cabu), είναι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης. Την 1η Φεβρουαρίου 2006 η Charlie Hebdo είχε γίνει γνωστή παγκοσμίως, όταν αναδημοσίευσε μια σειρά σκίτσων του Μωάμεθ, που είχαν δημοσιευθεί μία εβδομάδα πιο πριν σε έντυπο της Δανίας και είχαν πυροδοτήσει διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες.

EPA/TIM SOMERSET/YOAN VALAT/GUILLAUME HORCAJUELO FRANCE & BELGIUM OUT
20:10Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας εξέφρασε σήμερα «τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες» των θυμάτων της επίθεσης εναντίον των γραφείων της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, σε ένα μήνυμα που δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό της στο Twitter.

19:55Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία συνεργάζεται με τις δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας ώστε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

19:38Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στη Γαλλία.

REUTERS/JACKY NAEGELEN
19:36Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

19:15Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

REUTERS/GONZALO FUENTES
19:14Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί κρατώντας κεριά και λουλούδια φωνάζοντας το σύνθημα «Εγώ είμαι ο Τσάρλι».

REUTERS/GONZALO FUENTES
19:12Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

19:10Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

19:04Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Π. Καμμένος: Οδύνη για τα θύματα στη Charlie Hebdo

Την οδύνη του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας  Charlie Hebdo εκφράζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος τονίζει την ανάγκη το σύνολο των ελεύθερων ανθρώπων να ενωθεί απέναντι στον φονταμενταλισμό.

Η ανακοίνωση του κ. Καμμένου έχει ως εξής:

«Θέλω να κάνω μία δήλωση συμπαράστασης στο γαλλικό λαό για το τρομοκρατικό κτύπημα που έγινε σήμερα στη Γαλλία και τη δολοφονία δημοσιογράφων και σκιτσογράφων από φονταμενταλιστές ισλαμιστές μέσα στο κέντρο του Παρισιού. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου, τη συμπαράσταση για την ελεύθερη δημοσιογραφία και την ελευθερία του λόγου, της γραφής και του Τύπου και να προειδοποιήσω ότι το σύνολο των ελεύθερων ανθρώπων θα πρέπει να ενωθούμε απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

18:57Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση στη Charlie Hebdo» στρέφεται κατά της δημοκρατίας

Βάρβαρη χαρακτηρίζει την επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo  με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ενέργειες σαν αυτή στρέφονται κατά της δημοκρατίας και στις αρχές  του διαφωτισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η βάρβαρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 άτομα, γεμίζει με θλίψη και οργή κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η μισαλλοδοξία και η τυφλή βία στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και την ισότητα, ενάντια στις αρχές του Διαφωτισμού, ενάντια στην ίδια την Ευρώπη και τους πολίτες της, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, στο γαλλικό λαό».

18:51Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Αποτρόπαιη και απάνθρωπη χαρακτηρίζει την επίθεση στο Παρίσι εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo σύσσωμη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δηλώνει σοκαρισμένη και κάνει λόγο για υπονόμευση θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών, όπως η ελευθερία της έφρασης και του Τύπου.

18:45Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για «τη φριχτή τρομοκρατική επίθεση» στα γραφεία της σατιρικής γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Ο Μπαν Κι Μουν μεταξύ άλλων τόνισε ότι «αυτή η φρικιαστική επίθεση είχε στόχο να διχάσει» και υπογράμμισε πως δεν πρέπει να πέσουμε σ' αυτήν την παγίδα.

18:00Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Ιταλία: Έκτακτη σύσκεψη των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών

Έκτακτη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών συγκαλεί εντός της ημέρας το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας εντός της ημέρας, προκειμένου να εξεταστούν οι ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές για τη χώρα, μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον της εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Την ίδια ώρα το Βατικανό καταδίκασε, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή», την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων.

«Πρόκειται για μια διπλή επιθετική ενέργεια, (που είναι) απεχθής διότι αποτελεί τόσο μία επίθεση εναντίον των πολιτών όσο επίσης εναντίον της ελευθερίας του Τύπου» επισήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Βατικανού, ο ιερέας Τσίρο Μπενετιτίνι.

17:50Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Σε καταδίκη της «τρομοκρατικής» επίθεσης εναντίον της Charlie Hebdo προχώρησαν ο Αραβικός Σύνδεσμος και το πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, ο ύπατος θεσμός του σουνιτικού Ισλάμ.

Το Αλ Άζχαρ εξέφρασε τη λύπη του για την «εγκληματική» επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι «το Ισλάμ καταδικάζει τη βία». Η παναραβική οργάνωση, που εδρεύει και αυτή στη Γάζα, καταδίκασε επίσης «με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι καταδίκασε την επίθεση

Στην Τυνησία, ο πρόεδρος του ισλαμιστικούς κόμματος Ενάχντα, ο Ρασίντ Γανούσι, δήλωσε συγκλονισμένος από τη θρασύδειλη, εγκληματική επίθεση.

17:47Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Καταδικάζει η Άγκυρα

Την έντονη καταδίκη της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας προκαλεί η αιματηρή επίθεση εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Η Άγκυρα προειδοποιεί παράλληλα για τον κίνδυνο της ισλαμοφοβίας.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατία. Τασσόμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής τρομοκρατίας, ανεξαρτήτως του από πού προέρχεται και ποια είναι τα κίνητρά της», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου απέρριψε επίσης κάθε σύνδεση μεταξύ του Ισλάμ, την οποία χαρακτήρισε «θρησκεία ειρήνης», και της βίας.

«Δεν είναι σωστή προσέγγιση να σχετίζεται το Ισλάμ με την τρομοκρατία (…) υπάρχουν επίσης τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί από πιστούς άλλων θρησκειών», υπογράμμισε.

Όπως και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε την αύξηση του «ρατσισμού», «της ξενοφοβίας και της ισλαμοφοβίας» στην Ευρώπη, ζητώντας μια κοινή αντίδραση εναντίον αυτής της μάστιγας.

17:41Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Οι δύο σατιρικές εφημερίδες με την ευρύτερη κυκλοφορία στην Ισπανία, El Jueves και Mongolia, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους μετά την φονική επίθεση εναντίον των γραφείων της Charlie Hebdo.

Η Mongolia αναδημοσίευσε μέσω του Twitter το εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας που ήταν αφιερωμένο στον προφήτη Μωάμεθ.

«Σήμερα είμαστε όλοι #Charlie Hebdo και εμείς υποστηρίζουμε την ελευθερία της έκφρασης» έγραψε ο συντάκτης της μηνιαίας εφημερίδας Revista Mongolia που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2012, Γκονθάλο Μπόιγιε, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το μήνυμα αυτό συνοδευόταν από ένα σκίτσο του Καμπί, που βρίσκεται μεταξύ των 12 νεκρών της αιματηρής επίθεσης.

«Άσχημοι καιροί για το χιούμορ» έγραψε με μαύρα γράμματα στον ιστότοπό της πάνω από το σκίτσο που απεικονίζει μια φωτογραφική μηχανή που έχει τοποθετηθεί πάνω σε λίμνη αίματος η εβδομαδιαία El Jueves, που κυκλοφορεί στην Ισπανία από το 1977.

 

17:18Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Συναγερμός σήμανε στη δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten, η οποία το 2005 είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ, έπειτα από την αιματηρή επίθεση εναντίον της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

16:58Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

«Τρεις εγκληματίες» εμπλέκονται στην επίθεση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. 

16:56Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Μπ. Ομπάμα: Θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στη Γαλλία για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι τρομοκράτες. 

 

16:54Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

«Βάρβαρη ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου» χαρακτηρίζει την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

«Οι δράστες του μακελειού στόχευσαν στην ελευθερία του Τύπου. Σήμερα, η ελευθερία και η ανεξαρτησία του Τύπου στην Ευρώπη απειλείται περισσότερο από ποτέ», τονίζει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπλίτσερ Μπγιέρεγκαρντ.

16:49Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Η Charlie Hebdo είναι μια εβδομαδιαία, σατιρική γαλλική εφημερίδα αριστερού προσανατολισμού, που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς τολμηρές έρευνες, σκίτσα και κείμενα-παρεμβάσεις για θέματα που εκτείνονται από την ακροδεξιά, τον ισλαμισμό, τον καθολικισμό, τους άθεους ως την πολιτική και τον πολιτισμό.

16:37Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Γ. Πεταλωτής: Τρομοκρατική επίθεση κατά της δημοκρατίας

Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και στην ίδια τη δημοκρατία χαρακτήρισε την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι, με στόχο τα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής.

Δεν αρκεί να εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι σε αυτή την αποτρόπαια πράξη που είχε ως αποτέλεσμα έντεκα άτομα να χάσουν τη ζωή τους, οφείλουμε να στρατευθούμε ενεργά για την προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και την αντιμετώπιση των ολοκληρωτικών ιδεών που υποκινούν την τρομοκρατία, πρόσθεσε.

16:24Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 2 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Reuters
16:18Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Τέσσερις ιστορικοί γελοιογράφοι της Charlie Hebdo έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ. Πρόκειται για τους Καμπί (Cabu), Σαρμπ (Charb), Βολίνσκι (Wolinski) και Τινιούς (Tignous), όπως ήταν τα ψευδώνυμα με τα οποία υπέγραφαν τα σκίτσα τους.

16:17Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Για τρομοκρατική επίθεση μίλησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έφτασε στα γραφεία του περιοδικού, λίγη ώρα μετά το μακελειό.

EURONEWS
15:59Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

15:58Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Ευ. Βενιζέλος: Βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση

Την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» στο Παρίσι καταδίκασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, εξέφρασε την οργή της ελληνικής πλευράς και καταδίκασε απερίφραστα την προκλητική και βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση. Παράλληλα, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, στον γαλλικό λαό και τις γαλλικές Αρχές.

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε τη γαλλική κυβέρνηση, ότι η Ελλάδα παραμένει στο πλευρό της, ως σταθερός σύμμαχος όσων αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας και κατά της τρομοκρατίας.

15:56Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

EMOTIVE USMAN
15:51Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015
 Σε βίντεο που τραβήχθηκε από ταράτσα κοντά στα γραφεία της Charlie Hebdo ακούγεται ένας άνδρας να φωνάζει «Αλάχ» και μετά ακολουθεί ήχος τριών ή τεσσάρων πυροβολισμών. Στη συνέχεια εμφανίζονται δύο άνδρες οι οποίοι σηκώνουν τα όπλα τους σε θέση βολής. 
15:47Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι θα τεθούν σε ισχύ μέτρα ασφαλείας σε συγκοικωνιακούς κόμβους, θρησκευτικούς χώρους, γραφεία ΜΜΕ και πολυκαταστήματα.

15:44Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Στους 20 έχουν αυξηθεί οι τραυματίες. Τέσσερις με πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

15:30Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

15:24Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

15:23Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

REUTERS/JACKY NAEGELEN
15:23Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

15:20Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Για βαρβαρότητα και απαράδεκτη πράξη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τη βίαιη και απάνθρωπη επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo. Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια, μια βαρβαρότητα που μας σοκάρει όλους, ως ανθρώπους και Ευρωπαίους», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση. 

15:09Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Για επίθεση στην ελευθερία του λόγου και του Τύπου έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε πως η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας.

«Αυτή η αποτρόπαια πράξη δεν είναι μόνο μία επίθεση στις ζωές των Γάλλων πολιτών και στην ασφάλειά τους, είναι επίσης μία επίθεση στην ελευθευρία του λόγου και του Τύπου, βασικών στοιχείων της ελευθερης δημοκρατικής μας κουλτούρας», σημείωσε. 

 

15:04Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Εκ μέρους των Ελλήνων, εκφράζω τη βαθιά μας θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
Οι Έλληνες είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και συμμετέχουμε στο πένθος του φίλου Γαλλικού λαού.
 

15:02Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Η δήλωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση ενόπλων στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo.

LiveNewsUpdates
14:48Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

REUTERS/JACKY NAEGELEN
14:48Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

2BUpdate
14:45Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

«Οι φόνοι στο Παρίσι είναι αποκρουστικοί. Βρισκόμαστε στο πλευρό του γαλλικού λαού στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου», ανέφερε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε ανάρτησή του στο Twitter.

14:38Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

14:37Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

14:37Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

14:36Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης.

14:33Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Δώδεκα είναι οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας. Δύο εκ των θυμάτων είναι αστυνομικοί. 

14:30Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

14:29Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

GRAPHIC NEWS
14:25Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

Ολάντ: Οι δράστες θα τιμωρηθούν

Για τρομοκρατική επίθεση ασύγκριτης βαρβαρότητας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ο οποίος έσπευσε στον τόπο τη σφαγής στα γραφεία του Charlie Hebdo.

«Μία επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά μία εφημερίδας, κατά των δημοσιογράφων που ήθελαν πάντα να αποδεικνύουν ότι μπορούσαν να ενεργούν, στη Γαλλία, για την υπεράσπιση των ιδεών τους. Δολοφονήθηκαν άνανδρα», τόνισε. 

Ο Ολάντ διαβεβαίωσε πως οι δράστες θα διωχθούν, τονίζοντας πως οι αρχές οφείλουν να ενεργήσουν με αυστηρότητα, αλλά με γνώμονα την εθνική ενότητα. «Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, πολλές επιθέσεις έχουν αποτραπεί, γνωρίζαμε ότι δεχόμασταν απειλές διότι είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Θα τιμωρήσουμε τους δράστες», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει αμέσως μετά σύσκεψη με τους υπουργούς και τους αρμόδιους αξιωματούχους «για την προστασία που πρέπει να διασφαλίσουμε σε όλους τους τόπους όπου μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες πράξεις».

14:22Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

14:21Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

14:20Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015

REUTERS/JACKY NAEGELEN
1 2