Έκρηξη στο "the Mall"

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 11:00
Updated:16:17
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι.

16:17Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

15:17Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΛΑΟΣ: Eπιτέλους ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

«Επανέρχεται με δριμύτητα το ίδιο ερώτημα μετά από 50 χρόνια: ποιός επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο;..Η ασυδοσία των αντιεξουσιαστών τρομοκρατών στο εσωτερικό και η αυθαιρεσία των τροϊκανών έχουν απενεργοποιήσει εντελώς την κυβέρνηση Σαμαρά. Και από τις δύο πλευρές ,από ό,τι φαίνεται , βρισκόμαστε μόνο στην αρχή...», δήλωσε ο  εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης.

15:10Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Εξακολουθεί να είναι κλειστός ο σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στη Νερατζιώτισσα. Έως «Ειρήνη» τα δρομολόγια. Κλειστό και το τμήμα του προαστιακού από Δουκίσσης Πλακεντίας έως Μεταμόρφωση.

15:00Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μ. Κεφαλογιάννης: Έκρηξη τυφλής βίας αδίστακτων τρομοκρατών

 «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί εγκληματική ενέργεια που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας», δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τη σημερινή βομβιστική επίθεση στο the Mall.

«Είναι έκρηξη τυφλής βίας αδίστακτων τρομοκρατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και των παιδιών τους. Η κοινωνία θα τους απομονώσει, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

14:54Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΣΕΕ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια στο Mall

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με ανακοίνωσή της εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη βομβιστική επίθεση στο Mall Athens. «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι τέτοιου είδους ενέργειες, αγγίζουν πλέον όλον τον εμπορικό κόσμο της χώρας και ιδίως μαζικούς εμπορικούς χώρους στους οποίους κινούνται και κυκλοφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια και κάθε μορφή βίας η οποία κινείται ενάντια στην κοινωνική συνοχή και ειρήνη. Είναι αναγκαίο όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς να έλθουν σε μια ευρεία εθνική συνεννόηση για να κλείσει ο φαύλος κύκλος της απαξίωσης και της πόλωσης. Τέτοιου είδους ακραίες ενέργειες τρομοκρατούν τους καταναλωτές και τραυματίζουν το ελληνικό εμπόριο».

14:47Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κοντά στις κυλιόμενες σκάλες, δίπλα σε κατάστημα τράπεζας.

14:46Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο στηρίζει τις ελπίδες για τον εντοπισμό των δραστών στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου .

14:15Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Να επέμβει κατασταλτικά η κυβέρνηση

«Τα σημάδια πληθαίνουν και πολλαπλασιάζονται. Η κυβέρνηση καλείται τώρα, αφού απέτυχε στην προληπτική της δράση, να επέμβει κατασταλτικά και να προστατεύσει τους Έλληνες Πολίτες από τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες ακραίων στοιχείων, που καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας. Όταν την πατρίδα μας την τραυματίζουν η αλλοδαπή και η ημεδαπή τρόικα, δεν χρειάζονται τέτοια χτυπήματα, που αποπροσανατολίζουν και κυρίως προβληματίζουν.»

14:09Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Νέο είδος τρομοκρατίας

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε ένα χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα.

Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά αυτή την δολοφονική επίθεση που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ πλέον κατάλογο των αντίστοιχων κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και προειδοποιεί όλους όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Πολιτεία θα αντιδράσει.

Ευχόμαστε στους δύο ελαφρά, ευτυχώς, τραυματίες γρήγορη και καλή ανάρρωση».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώθηκε σχετικά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια».

14:02Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Xρυσή Αυγή: «Παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών»

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η Χρυσή Αυγή: «Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια  και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών».

13:31Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: Η δημοκρατία δεν πτοείται, ούτε τρομοκρατείται

«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου συμβάντος. Απαιτείται απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται».

13:27Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

The Mall Athens: Εντός έξι λεπτών η εκκένωση όλων των χώρων

Μετά τη λήψη προειδοποίησης και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας επετεύχθη εντός 6 λεπτών πλήρης εκκένωση όλων των χώρων του εμπορικού κέντρου, αναφέρει σε ανακοίνωσή τoυ το The Mall Athens.
Όπως αναφέρει, η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο 1, όπου υπήρχε περιορισμένος αριθμός ατόμων δεδομένου ότι τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή. Προκλήθηκαν εκδορές σε 2 άτομα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κτιρίου και περιορισμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχων της Αστυνομίας η έκρηξη ήταν περιορισμένης ισχύος. Από την πλευρά της η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου για να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

13:19Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο εμπορικό κέντρο «the Mall» στο Μαρούσι. Προηγήθηκαν δύο απειλητικά τηλεφωνήματα. Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι security που συμμετείχαν στη διαδικασία εκκένωσης. Επί τόπου πυροτεχνουργοί και άντρες της αντιτρομοκρατικής. Έως Ειρήνη τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.

13:18Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι. Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας . Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση».
 

12:53Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Από θραύσματα τζαμιών ο τραυματισμός των δύο υπαλλήλων

12:50Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Η τρομοκρατία απειλεί πλέον την κοινωνία

«Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει την καταδίκη της για την επίθεση στο "The Mall", όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία».

12:47Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Περιορισμένες οι υλικές ζημιές, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

12:46Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική.

12:45Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Στις 10.40 έγινε η έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου the mall στο Μαρούσι, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία. Εξιτήριο πήραν οι δύο ελαφρά τραυματίες.

12:39Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Καταδικάζει το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

 

12:32Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

REUTERS/YORGOS KARAHALIS
12:30Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση Αντώνη Σαμαρά

 Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη της βόμβας στο Εμπορικό Κέντρο The Mall στο Μαρούσι, και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

12:23Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ανάληψη ευθύνης αναμένει η αντιτρομοκρατική

12:14Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

REUTERS/JOHN KOLESIDIS
12:12Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω απο την έκρηξη η τρομοκρατική οργάνωση που πυροβόλησε με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού.

12:09Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μετά την έκρηξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Ν. Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του Πρωθυπουργού.

12:08Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου είναι κλειστά τις Κυριακές, ωστόσο λειτουργούν οι καφετέριες, τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι.

12:07Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Στο ΚΑΤ έχουν μεταφερθεί οι δύο ελαφρά τραυματίες, υπάλληλοι της εταιρείας security.

12:03Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Περίπου 200 άτομα απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, σύμφωνα με τη ΝΕΤ

11:51Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κλειστός και ο Προαστιακός στο τμήμα Μεταμόρφωση - Δ. Πλακεντίας

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

11:50Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Γ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, στη ΝΕΤ: Yπήρξε εγρήγορση μετά την ειδοποίηση, ο κόσμος στην αρχή δεν έφευγε εύκολα.

11:48Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Γ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, στη ΝΕΤ: Ερευνες αυτή την ώρα στο the Mall για τυχόν άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

11:39Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

11:33Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κλειστός ο σταθμός του ηλεκτρικού στη Νερατζιώτισσα

 Λόγω της έκρηξης,  με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα και οι συρμοί κινούνται από Πειραιά μέχρι Ειρήνη.
 

11:31Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Έκρηξη στο εμπορικό κέντρο The Mall

Βόμβα εξερράγη στο εμπορικό κέντρο «the Mall» στο Μαρούσι. Προηγήθηκαν δύο απειλητικά τηλεφωνήματα στις 9.55 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στις 9.58 στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα».

Ο εκρητικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον πρώτο όροφο του συγκροτήματος καταστημάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν δύο τραυματίες, υπάλληλοι security.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.