Live: Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 17:00
Updated:23:36

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε και επίσημα 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στέλοντας μήνυμα ενότητας προς όλους τους Αμερικανούς. Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, τόνισε ο νέος πρόεδρος, αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή αναφορά στον Ντόνταλντ Τραμπ. «Ενωμένοι θα γράψουμε χρυσή σελίδα στην Ιστορία της Αμερικής» ανέφερε ο Μπάιντεν στην ομιλία του.

23:36Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/POOL
23:34Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου συνεχάρη τον Αμερικανό νέο ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν του οποίου την εκλογική νίκη χρειάστηκε εβδομάδες για να αναγνωρίσει.«Συγχαίρω τον Τζο Μπάιντεν, τον 46ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», έγραψε στο twitter ο Μπολσονάρου, που συχνά αναφέρεται ως «ο Τραμπ των τροπικών» λόγω του απεριόριστου θαυμασμού του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

23:22Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφτασε στον Λευκό Οίκο με την οικογένειά του, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του.Με την στρατιωτική μπάντα και τη στρατιωτική πομπή να προηγείται, η λιμουζίνα που μετέφερε τον νέο πρόεδρο έφτασε στον Λευκό Οίκο, σε μια ομοσπονδιακή πρωτεύουσα που έμοιαζε με οχυρωμένο στρατόπεδο.

 

23:08Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ντυμένη στα κίτρινα, η νεαρή Αφροαμερικανίδα ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν αιχμαλώτισε το κοινό σήμερα, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν,. Ηλικίας  22 ετών, η νεαρή γυναίκα,απήγγειλε ένα ποίημά της με τίτλο "The hill we climb"

REUTERS/POOL
23:03Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο Ντάνιελ Σμιθ, διευθυντής του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υπηρεσιών (FSI), ορίστηκε προσωρινός υπουργός Εξωτερικών.Ο Σμιθ αναλαμβάνει προσωρινά τη θέση αυτή, μέχρι την έγκριση από την Γερουσία του Άντονι Μπλίνκεν ως νέου επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

23:02Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον, συνοδευόμενος από τρεις προκατόχους του.Οι Δημοκρατικοί Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικάνος Τζορτζ Μπους, οι οποίοι παρέστησαν νωρίτερα στην ορκωμοσία, συνόδευσαν τον Μπάιντεν και στο κοιμητήριο, στον τελευταίο του σταθμό πριν μπει στον Λευκό Οίκο.

22:37Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/JONATHAN ERNST
22:35Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Δεν έλειψαν τα αξιοπερίεργα συμβάντα ατά την τελετή της ρκωμοσίας Μπάιντεν, που σχολιάστηκαν ιδιαίτερα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.Τα τεράστια πλεχτά γάντια του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς τράβηξαν πάνω τους όλα τα βλέμματα. Στα ενδυματολογικά, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η τεράστια φούστα της Λέιντι Γκάγκα. «τέλεια» για να τηρούνται οι αποστάσεις λόγω της πανδημίας.Τεράστια όμως ήταν και η Βίβλος στην οποία ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν, με τις κιτρινισμένες σελίδες, 

 

22:32Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Οι απόρρητοι κωδικοί για την εξουσιοδότηση ενός πυρηνικού πλήγματος από τις ΗΠΑ παραδόθηκαν σήμερα, όπως προβλεπόταν, στον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αλλα με μία διαφορετική διαδικασία από ότι συνήθως.Η μεταφορά αυτών των κωδικών γίνεται συνήθως διακριτικά στο βήμα της ορκωμοσίας,  Το πρωί ο Τραμπ  είχε ακόμη μια μικρή πλαστική κάρτα που περιείχε τους πυρηνικούς κωδικούς, που φέρει το παρατσούκλι «μπισκότο». Το μεσημέρι, κατά την ορκωμοσία, το «μπισκότο» του Τραμπ απλώς απενεργοποιήθηκε, σαν πιστωτική κάρτα που λήγει.

 

22:14Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος  των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η σύζυγός του Κάρεν παρέστησαν  στην τελετή ορκωμοσίας του  Τζο Μπάιντεν, αφότου έκαναν αισθητή την απουσία τους στην αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πενς, τον οποίο ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ απείλησαν να κρεμάσουν, διότι αρνήθηκε να προσπαθήσει να ανατρέψει τη νίκη του Μπάιντεν, χειροκρότησε τη νέα αντιπρόεδρο της χώρας Κάμαλα Χάρις, κατά την άφιξή της στο Καπιτώλιο.

22:11Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τη ζωή του, ως πρώην, πλέον, πρόεδρος των ΗΠΑ. Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Μαρ-α-Λάγκο είχαν συγκεντρωθεί  υποστηρικτές του, «Συντριπτική νίκη του Τραμπ», έγραφε το ένα από αυτά, που το κρατούσε, κλαίγοντας, μια γυναίκα. «Καλωσόρισες στο σπίτι» ή «Τραμπ 2024», έγραφαν άλλα.  Λίγο πιο πέρα, μια ομάδα υποστηρικτών του Μπάιντεν κρατούσε ένα πανό με το σύνθημα: «Έχασες».

21:59Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ντυμένη στα κίτρινα, η νεαρή Αφροαμερικανίδα ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν αιχμαλώτισε το κοινό σήμερα, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν,. Ηλικίας  22 ετών, η νεαρή γυναίκα,απήγγειλε ένα ποίημά της με τίτλο "The hill we climb", αναφορά στον λόφο του Καπιτωλίου,από όπου υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στην έδρα του Κογκρέσου..Η νεαρή ποιήτρια περιέγραψε τον εαυτό της ως «ένα αδύνατο μαύρο κορίτσι, απόγονη σκλάβων, την οποία μεγάλωσε μια ανύπαντρη μητέρα» και το οποίο βρέθηκε «να απαγγέλει» μπροστά από έναν πρόεδρο.

 

21:55Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, η Κίνα ανακοίνωσε ότι επιβάλλει κυρώσεις στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και σε άλλους 27 αξιωματούχους της απερχόμενης κυβέρνησης. που σ  «σχεδίασαν, προώθησαν και εκτέλεσαν μια σειρά τρελών ενεργειών, με τις οποίες παρενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, υπονόμευσαν τα συμφέροντά της, προσέβαλαν τον κινεζικό λαό και διατάραξαν σοβαρά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ».

21:44Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν και η Ευρώπη είναι έτοιμη. Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε ώθηση για μια παγκόσμια αλλαγή, που θα στηρίζεται στις κοινές μας αξίες, τα κοινά μας συμφέροντα και την πολυμέρεια», έγραψε στο twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

21:16Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

"Welcome back": Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έστειλε σήμερα, σε ένα tweet στην αγγλική γλώσσα, τις «καλύτερες ευχές του για επιτυχία» στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και χαιρέτισε την απόφασή του να επιστρέψει η Ουάσινγκτον στην Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, από την οποία είχαν αποχωρήσει οι ΗΠΑ έπειτα από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

 

21:06Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

«Συγχαρητήρια πρόεδρε Τζο Μπάιντεν και αντιπρόεδρε Κάμαλα Χάρις για την ορκωμοσία σας σήμερα. Για έναν υγιέστερο, δικαιότερο, ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο κόσμο», έγραψε στο Twitter ο Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού υγεία Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα ανατρέψει την απόφαση Τραμπ, ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ.

21:00Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/JONATHAN ERNST
20:50Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Οι επίσημοι λογαριασμοί στο twitter της αμερικανικής προεδρίας παραδόθηκαν πριν λίγο στην νέα αμερικανική κυβέρνηση.Ο λογαριασμός @Potus στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πλέον συνοδεύεται με φωτογραφία του Τζο Μπάιντεν.  Ο λογαριασμός επίσης της αντιπροεδρίας των ΗΠΑ, @VP, ανήκει πλέον στην Κάμαλα Χάρις, και φέρει φωτογραφία της.

Π 

20:39Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Έκκληση για «εξομάλυνση των σχέσεων» μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας απήθυνε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ, την ημέρα ορκωμοσίας του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, να δράσουμε ώστε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις», τόνισε ο Μ. Γκορμπατσόφ 

20:31Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/KEVIN LAMARQUE
20:29Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι προσεύχεται στον Θεό να καθοδηγήσει τις προσπάθειές του ώστε να φέρει συμφιλίωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και μεταξύ όλων των χωρών.Ο Τζο Μπαίντεν είναι ο δεύτερος Πρόεδρος των ΗΠΑ που είναι καθολικός. 

20:15Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Λίγα λεπτά μετά την άφιξή τους στο Καπιτώλιο για την επικείμενη ορκωμοσία, ο Τζο Μπάιντεν «ανέβασε» ένα tweet στον λογαριασμό του στο Twitter, με ένα μήνυμα στη σύζυγό του, την πρώην κυρία Τζιλ Μπάιντεν. «Σ' αγαπώ, Jilly και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων που σε έχω μαζί μου στο ταξίδι που ακολουθεί» έγραψε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, παραθέτοντας κι ένα σύντομο βίντεο από την άφιξή τους στο Καπιτώλιο.

20:12Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό συνεχάρη τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αμέσως μετά την ορκωμοσία του, λέγοντας ότι προσβλέπει στην συνεργασία μαζί του για την αντιμετώπιση της Covid-19 και της κλιματικής αλλαγής.«Θα εργασθούμε επίσης μαζί για να προωθήσουμε την δράση για την κοινωνική ενσωμάτωση και την πολυπολιτισμικότητα και για να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης για την μεσαία τάξη και ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους»

20:10Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Τα συγχαρητήριά του προς τον νέο Πρόεδρο και την νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς και την ετοιμότητά του για στενή συνεργασία με την νέα αμερικανική ηγεσία εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωση. 

 

19:59Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/MIKE SEGAR
19:58Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Γερμανίας, πρωθυπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πολλών χωρών χαιρέτισαν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας την «ανυπομονησία» τους να συνεργαστούν με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

19:56Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο Τζο Μπάιντεν και ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις, Νταγκ Έμχοφ, επέλεξαν τον σχεδιαστή Ραλφ Λόρεν για τα κοστούμια τους, κατά την τελετή ορκωμοσίας με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να φορά ανοικτή μωβ γραβάτα.Από την πλευρά της, η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, κατέληξε στον οίκο Markarian, η σχεδιάστρια του οποίου Αλεξάντρα Ο΄ Νιλ σχεδίασε για εκείνη ένα τουίντ φόρεμα και ένα μαντό σε μπλε του ωκεανού. Όσον αφορά την Κάμαλα Χάρις, η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε δύο νέους Αφροαμερικανούς σχεδιαστές, τους Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς και Σέρτζιο Χάντσον. Η πρώην γερουσιάστρια της Καλιφόρνιας φόρεσε ένα βιολετί σύνολο, που αποτελείτο από ένα μακρύ φόρεμα και ένα ασορτί μαντό.

 

19:50Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/BRENDAN MCDERMID
19:42Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ένα συμβολικό κομμάτι, το «This Land Is Your Land» και το «America the Beautiful» τραγούδησε η Τζένιφερ Λόπεζ κατά την εμφάνισή της στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.Μάλιστα, η λατίνα σταρ έστειλε το δικό της μήνυμα στα ισπανικά, απευθυνόμενη στους ισπανόφωνους της χώρας.

19:40Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο πρώην, πλέον, πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε μια από τις τελευταίες πράξεις του στον Λευκό Οίκο, έδωσε χάρη στον πρώην δικηγόρο του, τον Άλμπερτ Πίρο που εξέτισε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για την κατηγορία της φοροδιαφυγής πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Παλαιότερα εκπροσωπούσε τον Τραμπ ως δικηγόρος του σε κτηματομεσιτικά ζητήματα. Είναι επίσης ο πρώην σύζυγος μιας από τις πιο ενθουσιώδεις οπαδούς του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα στα μέσα ενημέρωσης, της Τζανίν Πίρο που παρουσιάζει την εκπομπή «Δικαιοσύνη με την δικαστή Τζανίν» στο Fox News.

 

19:38Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/BRENDAN MCDERMID
19:30Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις με τους καλεσμένους να αποχωρούν από τον εξωτερικό χώρο του Καπιτωλίου. 

19:26Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Σε μία από τις τελευταίες ενέργειές του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε οδηγία που επιτρέπει στα μέλη του προσωπικού του να αρχίσουν αμέσως να κάνουν λόμπινγκ, ανατρέποντας ένα δικό του εκτελεστικό διάταγμα του 2017 που είχε σκοπό να αποτρέψει τους βοηθούς του από το να χρησιμοποιούν την επιρροή τους για προσωπικό όφελος

19:25Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Στη αλλαγή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ εστιάζει η ΕΕ μετά την ορκωμοσία του Τζον Μπάιντεν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να τονίζει ότι «ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πίστη και την κοινή λογική και να αναζωογονήσουμε τη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ.

19:14Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter: 

Warmest congratulations to @JoeBiden and @KamalaHarris. It is with a sense of renewed optimism that we look forward to further strengthening the bonds and friendship between our two nations.

19:13Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/KEVIN LAMARQUE
19:12Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ούτε μια αναφορά δεν έκανε στον Ντόναλντ Τραμπ ο Τζο Μπάιντεν, έχοντας ως βασικό μήνυμα στην ομιλία του την ενότητα και ότι η Δημοκρατία επικράτησε.

19:12Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One που μετέφερε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια προσγειώθηκε στην νέα κατοικία του μεγιστάνα, την έπαυλη Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα.. Ο Τραμπ χαιρέτισε προς τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους, χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις.

19:11Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ πως «η δημοκρατία νίκησε»  χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική..«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε. Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

19:10Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Mαρτυρίες ψηφοφόρων του Τραμπ, που συνέλεξε τηλεφωνικά το Γαλλικό Πρακτορείο.

-Γκία Μάξον, καθηγήτρια γκόγκας:«Όταν ορκίστηκε ο Τραμπ, ήμουν τόσο χαρούμενη… Τώρα, δεν θέλω να δω τηλεόραση. Ελπίζω ότι θα ιδρυθεί ένα νέο κόμμα, το Κόμμα των Πατριωτών»

-Ντακ ΜακΛίνκο, από το Μπράντφορντ, στην Πενσιλβάνια: Το (κίνημα του) λαϊκού εθνικισμού, δεν θα εξαφανιστεί» 

-Σάρον ΜακΓκέτρικ,, Φλόριντα:«Θα ήθελα να δω να συνεχίζεται η μεταναστευτική πολιτική, με το τείχος (…) ή οι δασμοί σε βάρος της Κίνας…

19:09Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Θα γράψουμε χρυσό κεφάλαιο στην ιστορία τόνισε ο Μπάιντεν

19:06Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Θα είμαστε ισχυροί και ασφαλείς. Το πρώτο μου διάταγμα θα είναι για όλους εκείνους που χάθηκαν στην πανδημία αναφέρει ο νέος πρόεδρος

19:04Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς να σταματήσουν τον εσωτερικό πόλεμο

19:03Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/BRENDAN MCDERMID
19:00Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην Κάμαλα Χάρις τονίζοντας ότι πριν από λίγα χρόνια οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και πλέον έχουμε την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο.

18:58Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Συνεχίζεται το μήνυμα ενότητας από τον Μπάιντεν που καλεί τον αμερικανικό λαό να είναι ενωμένο για να πορευτεί προς την επιτυχία

18:57Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του ιού, ανέφερε μιλώντας για την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία

18:56Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/KEVIN LAMARQUE
18:55Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας, ανέφερε ο Μπάιντεν

18:55Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Τζο Μπάιντεν

18:53Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Έχουμε πολλά να κάνουμε και πολλά να επουλώσουμε, τόνισε ο Μπάιντεν

18:52Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο Τζο Μπάιντεν ευχαριστεί τους πρώην προέδρους που βρίσκονται στην εξέδρα, τον Ομπάμα, τον Μπους

18:51Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Είναι η ημέρα της Αμερικής και της Δημοκρατίας. Μια μέρα ελπίδας. Σήμερα γιορτάζουμε τον σκοπό της Δημοκρατίας. Μάθαμε και πάλι ότι η Δημοκρατία είναι πολίτιμη. Είναι εδώ και έχει επικρατήσει.

18:51Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου.

18:49Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η ώρα για την πρώτη ομιλία του νέου προέδρου, Τζο Μπάιντεν

18:48Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

REUTERS/KEVIN LAMARQUE
18:47Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου προέδρου κάτω από χειροκροτήματα 

18:46Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Στο πλευρό του η σύζυγός του

18:45Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η ώρα να δώσει τον όρκο του ο Τζο Μπάιντεν

18:45Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

H ορκωμοσία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ

REUTERS/KEVIN LAMARQUE
1 2